Grafična kartica GeForce 210. Značilnosti, pregledi in pozicioniranje

Ultra-proračunski video pospeševalnik razreda z zelo skromnimi specifikacijami in zelo demokratično vrednostjo je GeForce 210. Značilnosti tega grafičnega pospeševalnika kažejo, da je mogoče v svoji bazi zbrati samo multimedijsko postajo in iz nje ne dobijo ničesar več. V smislu učinkovitosti, ta izdelek slabši celo od sedanjih integriranih video podsistemov, in pričakujejo posebno agilnost od tega v sodobnih igralnih aplikacij, ni potrebno. Edina niša, v kateri se uspešno uporablja, je vhodni multimedijski računalnik. To bo o njem v prihodnjem jeziku.


Za kateri tržni segment grafičnih pospeševalnikov je ta izdelek?

Kot smo že omenili, je zelo nizka stopnja učinkovitosti GeForce 210. Ponovno so potrjene funkcije izdelka. Tudi s svojo napovedjo najzahtevnejše igrače iz leta 2009 na takšnem pospeševalniku v normalni kakovosti niso bile uvedene. Zato je niša tega adapterja začetniški računalnik, ki je specializiran za predvajanje videa in zvoka. Na ta seznam lahko dodate tudi brskanje po spletu, pisarniške programe in najbolj preproste igrače. Ta seznam programske opreme, ki jo podpira takšna strojna oprema, se konča. Toda če so bile leta 2009 prodane matične plošče brez vgrajenega video pospeševalnika in so bile rešitve, podobne GT 210, zelo in zelo iskane, potem je zdaj težko najti sistemsko ploščoNobene integrirane grafike in posebnih potreb v takih pospeševalnikih ni več. Zato je doslej edina racionalna uporaba takšnih adapterjev modularno popravilo osebnih računalnikov z okvarjenimi obstoječimi video podsistemi v najkrajšem možnem času in z minimalnimi vložki materialnih virov.


Tehnične specifikacije grafičnega izdelka

Zelo skromen izdelek s stališča tehničnih specifikacij je grafična kartica NVidia GeForce 210, katere specifikacije so po trenutnih standardih skromne in popolnoma izgubijo celo najpreprostejšo integrirano CPE pospeševalniki Moduli CUDA shaderja tega polprevodniškega čipa so samo 16. Njihova največja frekvenca je 589 MHz, za CPU kot celoto pa je ta vrednost omejena na 14 GHz. Zelo polprevodniški kristal ima oznako GT218 in je izdelan s tehnologijo 40 nm.

RAM. Njegove možnosti. Krmilnik OCP

Uporabi se lahko samo en tip pomnilnika RAM, ki ga ta cilj pospeši. Seznam njegovih specifikacij vključuje samo podporo DDR2. Hkrati je najmanjša količina RAM-a za ta pospeševalnik nastavljena na 512 MB, največja pa na 1 GB. Nobene druge vrste RAM-a v povezavi s takim pospeševalnikom ni mogoče izpolniti, ker uporaba več hitrih čipov ne bo bistveno povečala zmogljivosti. In na vrednost končnega izdelka bo bistveno vplivala, in to je video pospeševalnik proračuna ravni, in jo uporabite v sestavi drage \ tniso ekonomsko izvedljive. Bitna velikost vodila MEMORY v tem primeru je skromnih 64 bitov, njena delovna frekvenca pa je omejena na 500 MHz.

Toplotne specifikacije

Termični paket je za GeForce 210 305 W. Značilnosti samega polprevodniškega kristala kažejo največjo dovoljeno temperaturo na 105 ° C. Ta dva parametra kažeta, da je normalno delovanje take grafične kartice dovolj pasivno odvajanje toplote na osnovi majhnega aluminijastega radiatorja. To vam omogoča bistveno zmanjšanje hrupa med delovanjem osebnega računalnika. Toda nekateri proizvajalci ne upoštevajo takšnih priporočil in dopolnjujejo svoje izdelke z aktivnimi hladilnimi sistemi. Zato se raven hrupa računalnika med delom poveča brez nepotrebne potrebe. Drug pomemben parameter, ki pripada tej skupini, je moč napajalnega sistema osebnega računalnika, to je napajalne enote. Njegova najmanjša vrednost je določena s 300 W.

Analogi. Primerjava z njimi

Karkoli je bilo, je GeForce 210 namenjena eni niši trga grafičnih adapterjev skupaj z vgrajenimi grafičnimi karticami, specifikacije pa so precej podobne, raven učinkovitosti je praktično enaka. Samo obravnavani izdelek v tem članku ne more prenesti konkurence z grafičnimi pospeševalniki tega razreda, ker so že vključeni v polprevodniške kristale CPU in ni potrebe po nakupu dodatnih. Zato je edina situacija, kouporaba GT 210 je trenutno upravičena - to je modularno popravilo osebnega računalnika v primeru okvare obstoječega video adapterja in njegovo zamenjavo z novim. Poleg tega v tem primeru ni posebnih zahtev za grafični podsistem, proračun za popravilo pa je zelo omejen.

Cena. Mnenje strokovnjakov in lastnikov

Za 1500 rubljev lahko sedaj kupite grafično kartico GeForce 210. Značilnosti te rešitve v celoti ustrezajo tej vrednosti. Prej so bili taki izdelki popolnoma upravičeni, da bi jih lahko uporabili kot del multimedijskih računalniških sistemov. Toda po tem, ko so proizvajalci osrednjih procesorjev integrirali grafične pospeševalce v svoj silicijev kristal, ta del trga pospeševalnikov videa dejansko ni več obstajal. Za takšne grafične kartice ni posebne potrebe.

Povzetek

Samo dober izdelek za svojo nišo in za svoj čas je bil GeForce 210. Lastnosti tega adapterja so resnično omogočile reševanje vseh nalog, ki so mu bile dodeljene (pregledi to potrjujejo). Zdaj pa to nišo zasedajo popolnoma druge rešitve, s katerimi preprosto ne more tekmovati. Tako se izkaže, da je grafična kartica, obravnavana v tem članku, skupaj z vsemi predstavniki te niše postopoma gredo v preteklost. Njegove tehnične specifikacije so zdaj nepomembne.

Sorodne publikacije