Zapestnica za fitnes Xiaomi Mi Band 2 - izjave, specifikacije in opis

Podjetje Xiaomi, ustanovljeno leta 2010, je z napadom zaseglo ves svet. Začenši z izdajo poceni pametnih telefonov z vrhunskimi modeli, je začela proizvajati druge visokotehnološke izdelke, vključno s fitnes trackerji. Mi Band 2 je postal tretja modra zapestnica podjetja po izdaji prvega modela leta 2014 po ceni 13 $. OLED zaslon je glavni razlog za zvišanje cen naprave, vendar po ceni 40 $ še vedno ostaja ena najcenejših na trgu. Upravičuje fitnes tracker celo tako skromno naložbo?

Oblikovanje

V skladu s pregledi, Xiaomi Mi Band 2 obrabe je tako priročno, da je enostavno pozabiti na to. V dobrem smislu, ker se pripomoček ne čuti na roki in ne povzroča nelagodja zaradi hipoalergenskega silikonskega traku in majhne teže. Proizvajalec je izboljšal obliko zapestnice, zaradi česar je bolj ploska in širša od prejšnjega modela, da bi lahko namestila večjo kapsulo. Nadgradili smo tudi mehanizem pritrdilnega elementa, ki omogoča lažje nošenje in odstranjevanje fitnesa, kar zagotavlja zadostno zanesljivost pritrditve.

Naprava je zelo pametna in ne samo spremlja dejanja uporabnika, temveč prikazuje tudi trenutni čas, prevoženo razdaljo, količino porabljenih kalorij, preostalo življenjsko dobo baterije in pogostost srčnega utripa. Za nadzor impulza obstaja optični senzor srčnega utripa, ki se nanaša na roko in preverja, kako hitro je srce udarjeno.
Sama kapsula je vgrajena v črni trak(oranžna, rumena itd.) barva, prah in vodoodporen ter ima stopnjo zaščite IP67. To je dovolj, da ne odstranite naprave med pranjem posode, ampak plavanje v bazenu ali tuširanje ni zasnovano. Ne bo nič strašnega, vendar ni vredno tveganja. Anodizirani gumb se nahaja na sprednji plošči na sredini črnega briljantnega zaslona. Ni občutljiv na dotik, vendar je dotik dovolj, da deluje. S klikom na gumb lahko ugotovite čas, preverite nivo baterije, impulz (lahko preverite trenutni srčni utrip), število korakov, prevoženo razdaljo itd. Za spremljanje dnevnih aktivnosti so potrebne skoraj vse informacije. V skladu s pregledi, Xiaomi Mi Band 2 zapestnica po 6 dneh vsakodnevne uporabe kaže preostalo raven baterije na 66%, kar na začetku celo povzroči nezaupanje. Po navedbah proizvajalca je naprava sposobna delovati brez ponovnega polnjenja 20 dni.

Enostavnost uporabe

Obstajajo še druge majhne funkcionalnosti. Na primer, aktiviranje zaslona pri dviganju rok, s katerim časovni preizkus postane naravna in lahka naloga. Pripomoček se poveže s telefonom preko Bluetootha in lahko nadzoruje spanje uporabnika, če nošenje naprave v postelji ne povzroča nevšečnosti. Nositi trak je zelo preprosta in ima vrsto lukenj, ki vam omogočajo, da prilagodite velikost zapestja. V skladu s pregledi, Xiaomi Mi Band 2 ne povzroča neprijetnosti, ko se nosi - zapestnica ne pritiska in ni preveč svobodna. Z izbiro ustrezne velikosti morate klikniti na črni anodizirani disk,ki izgleda popolnoma enako kot gumb na zaslonu, in trak se bo pritrdil.
Po mnenju Xiaomija je zaslon na dotik občutljiv na dotik z diagonalo 042 odporen na praske in prstne odtise, lastniki pa to potrjujejo.
Zapestnica ima presenetljivo veliko število funkcij, glede na to, kako poceni je. Na žalost, za razliko od mnogih Fitbit aplikacij, ne sledi obremenitvi med vadbo. tir, orbitrack itd.), vendar ne določa trajanja vaj in njihove intenzivnosti.

Merilec srčnega utripa

Senzor pulza deluje periodično, kar je verjetno glavni razlog, da je trajanje baterije MI Band 2 veliko daljše od večine drugih fitnesa -Trakerji opremljeni s takšnim senzorjem. Senzor proizvaja meritve le ročno - preko aplikacije ali neposredno na samem pripomočku. Trajno opazovanje impulza bi bilo bolj uporabno. Poleg tega je pomembno omeniti, da senzor ni tako natančen, kot bi moral biti. Vendar to ni krivda proizvajalca, saj je to problem za večino fitnes sledilcev.

Nadzor nedejavnosti

Ena od najbolj opaznih značilnosti Mi Band 2 je signaliziranje dolgega zadrževanja v mirujočem stanju. Če se uporabnik ne premakne v eni uri (razen, seveda, sanje, ampak tudi pametna zapestnica lahko določi to stanje), naprava začne vibrirati in poroča, da je časvstani in se premakni malo. To je lahko malce nadležno, toda na srečo je ta funkcija po želji onemogočena. Spremljanje neaktivnosti omogoča lastniku, da postane bolj aktiven, več hodi in, kar je najpomembnejše, manj sedi. To je pomembno za tiste, ki delajo za mizo in morajo ves dan ostati, saj stacionarni način življenja povečuje tveganje za vse vrste bolezni.

Nadzor mirovanja

Fitness tracker vam omogoča, da spremljate potek nočnega počitka. Uporabnik lahko spozna trajanje spanja, čas zaspanosti in prebujanja, trajanje globokih in lahkih faz ter kako dolgo se je prebudilo. Naprava vam omogoča, da nadzirate, ali je ostalo telo dovolj spočito in da ste kot sanje. Statistiko lahko preverite tudi za teden ali mesec in si ogledate povprečne vrednosti za vsako meritev.

Programska oprema: Lastnosti in odgovori

Xiaomi Mi Band 2 deluje v tandemu s posebno aplikacijo, vendar če je ne želite, je ne morete uporabiti. Novi algoritem pedometra in zmogljiv merilnik pospeška spremlja gibanje lastnika, optični merilnik impulzov pa vam omogoča stalno zapisovanje frekvence srčnega utripa. Po ocenah se zdi, da inteligentna zapestnica Xiaomi Mi Band 2, s posebno težkimi obremenitvami v telovadnici, ne deluje pravilno, vendar daje boljše pričevanje, ko je lastnik nepremičen.
Aplikacija za pametni telefon se zelo enostavno poveže z Mi Band 2 in pomaga pri samem postopku namestitve. Lastniki so ga cenili za vedno, še posebej, ko so ugotovili, da soNavodila za uporabo so napisana v kitajščini. Treba je opozoriti, da Xiaomi Mi Band 2, glede na mnenja lastnikov, na začetku ne more slediti korakom, kar kaže na zadostno raven napolnjenosti baterije. Šele po polnjenju fitnes trackerja z najenostavnejšim polnilnikom je začel delovati, kot bi moral. Mogoče je, da se tresenje in premikanje med postopkom dostave zaklene. V vsakem primeru je polnjenje pomagalo rešiti ta problem.
Aplikacija za pametni telefon omogoča posodobitev vdelane programske opreme (če je na voljo več programske opreme), vključuje pomočnika za spanje, ki pomaga analizirati nočni počitek (ki lahko skrajša življenjsko dobo baterije) in aktivira zaslon, ko dvignete zapestje. Tracker podpira številne programe tretjih oseb. Primer: Google Fit. V tem primeru se vsi podatki o fitnesu shranijo in sinhronizirajo z njim.

Sistem sporočil

Kar so lastniki našli, je resnično koristen, ker je opomnik. In dejstvo, da je pripomoček sposoben zbujati uporabnika, je prav tako zelo priročen. Naprava ima vgrajeno budilko s konfiguracijsko konfiguracijo in sistem za odklepanje pametnega pametnega ključa. Xiaomi Mi Band 2 Black ocenjuje, da gadget poroča o dohodnem klicu, ko uporabnik ne deluje (legendarni "tihi" opomnik, da je predolg). Zanimiva lastnost je prejemanje sporočil, to je, informacije o prejemu tweets (z dobro grafiko Twitter), e-poštna sporočila, objave v Facebook, WhatsApp, itd Glede na ocene, fitnes zapestnica Xiaomi Mi Band 2 na začetku ni pokazalavse aplikacije, vendar po posodobitvi firmware in za to je bila določena in vse je postalo veliko bolje. Takšni dodatki, kot so lastniki. Športni sledilnik spremeni v "pametno" uro. Ocene Xiaomi Mi Band 2 zelo cenijo sposobnost določanja ciljev - prejemanje obvestil o doseganju določenega števila korakov itd.

Nastavitveni meni

Aplikacijo sledilnika nadzorujejo trije glavni meniji. V razdelku »Stanje« so prikazani koraki, spanje, teža in srčni utrip (na podlagi najnovejših podatkov, lahko pa poglobite in pregledate zgodovinske dokaze ali ponovno merite). Ta zaslon vas obvešča tudi o številu korakov in kalorij, ki ste jih vzeli danes za vsak skok. Lahko pregledate dneve, se vrnete na prejšnje zapise ali pojdete na gumb Statistika, da si ogledate tedenske ali mesečne poglede. Razpoložljivi podatki o tem, kako daleč je uporabnik v povprečju, kaj je delal, in podrobne informacije o dnevnih potovanjih. Vsi ti podatki se lahko delijo v socialnih omrežjih in ne samo. V razdelku »Predvajanje« lahko prilagodite sporočila aplikacij, omogočite alarme, nastavite alarme in vse ostalo, ki je povezano s programsko opremo tretjih oseb in nastavitvami zaklepanja zaslona. Razdelek »Profil« vsebuje podatke o uporabniku. Registrirati se morate za brezplačen račun, nato pa lahko vnesete svojo višino, težo, datum rojstva, spol, ciljno število korakov, ciljno težo in celo povezavo.prijateljem, da z njimi delijo podatke o spanju in dejavnosti. Obstaja tudi možnost "Parametri" za spreminjanje merskih enot (nameščenih ali metričnih), itd. Tukaj lahko pustite povratne informacije o aplikaciji, če imate kakršne koli težave, nastavite opomnike, da si ogledate njegovo aktivnost preko sporočilnega zaslona za statistiko in sporočila. med prebujanjem, ki vas opomni, da si ogledate parametre spanja.

Prednosti in slabosti

Uporabniki so znani po odlični življenjski dobi baterije, natančnosti in dobrem delu orodij za fitnes. Elegantne ure in zaslon OLED v sobi izgleda odlično. Monitor srčnega utripa je hiter. Nadzor spanja deluje dobro in druge možnosti integracije, kot so povezovanje s prijatelji, zgodovinske grafikone in nastavitve, so zelo intuitivne in preproste. Vendar pa nekateri lastniki stanejo veliko dela, da nosijo trak, na OLED-zaslonu na prostem izgleda dolgočasno, gibanje zapestja pa ne aktivira vedno ure in morate pritisniti gumb.

Sklep

Po mnenju kupcev, Xiaomi Mi Band 2 jim je všeč cena, montaža in oblikovanje. Fitness tracker meri utrip, sledi gibanju, preveri vzorce spanja in pošlje poročilo, ko uporabnik sedi na kavču brez posla. Xiaomi Mi Band 2 je majhen zaslon lastnikovih ocen, saj so mu res všeč. Življenjska doba baterije je zelo dobra. Uporabniki so zadovoljni z enostavnostjo naprave. Sporočila aplikacij so lahko bolje organizirana, kot je Gmail, za vsako novo e-poštno sporočilo, ne samo ob prejemu, ampak pred branjem. Vendar pauporabniki ne pričakujejo tako širokega spektra funkcionalnosti od nezahtevnega in preprostega pripomočka, ki natančno opravlja tisto, kar zahteva.

Sorodne publikacije