Optični bralnik HP Scanjet 200 Tablet: Pregled, funkcije, funkcije in pregledi

Optični bralnik HP Scanjet 200 Tablet zagotavlja najvišjo kakovost slike. Optično branje poteka pri visoki ločljivosti, možno je urejati skenirano fotografijo. Naprava je idealna tako za domačo uporabo kot za pisarniško uporabo.

Opis opreme

Skener HP Scanjet 200 pomaga dobiti najboljšo kakovost slike. Ima eleganten, sodoben dizajn in je enostaven za upravljanje. Skenira ne samo dokumente, temveč tudi fotografije velikosti 10 x 15 cm, ki jih je mogoče takoj natisniti na tiskalnik ali shraniti v mapo v računalniku. Obstaja gumb za ponovitev te operacije.


Posebni pripomoček ArcSoft PhotoStudio 6, ki je na disku, ki je priložen napravi, omogoča manipulacijo slik, omogoča urejanje, tiskanje in organiziranje slik. Skener prejema energijo iz kabla USB, ki je majhen in prihrani energijo. Zaradi kompaktnosti je mesto na namizju enostavno najti. Komplet vključuje skener sam, USB kabel in dva CD-ja: eden vsebuje program za delo s slikami, drugi - priročnik za delovanje naprave. Vse nadzorne tipke se nahajajo na sprednji plošči:
 • skeniranje;
 • kopiranje;
 • prenos slik na elektronsko pošto;
 • skenirajte dokument in ga pretvorite v PDF.
 • Razvoj naprave traja kar nekaj časa, načrt njegovega dela pa lahko razume celo šolar.

  TehničniSpecifikacije naprave

  HP Scanjet 200 je skener z ravnim zaslonom. Optična ločljivost v procesu skeniranja je do 2400 t /d, izboljšana pa do 19200 t /d. Dnevna produktivnost naprave - 26.000 skeniranih strani. Barvna globina je 48 bitov in 256 ravni sive.
  Barvne fotografije s parametrom naprave 10 x 15 cm skenirajo s hitrostjo 21 sekund. Prepoznavanje besedila v formatu A4 v Wordu je približno trideset sekund. Barvne fotografije 10 x 15 cm, ki so namenjene za prenos po elektronski pošti, skeniranje v 37 sekundah.


  Največja velikost skenirane slike je 216 x 297 mm. Največja velikost datoteke za Windows je 2 GB, za Linux in Mac pa 1 GB. Naprava skenira najbolj običajen papir, ki je namenjen za tiskanje na brizgalne tiskalnike. Naprava prepozna tudi fotografski papir, časopise in sijajne revije. Skenirana slika ima lahko naslednje oblike:
 • JPEG;
 • BMP;
 • GIF;
 • TIFF.
 • Obdelani dokument ima lahko stisnjeno datoteko TIFF, pa tudi formate PNG, PCX, bmp in FPX. Prevedeno sliko je mogoče prevesti v obliko z razširitvijo PDF in PDF, kar omogoča iskanje. Poleg določenih formatov lahko dokumente shranite kot RTF, HTM, TXT.
  Skener HP Scanjet 200 ima štiri kontrolne gumbe na sprednji plošči. Na voljo je programska oprema HP Solution Center. Uporabite lahko tudi lastne programe, tako da zaženete gonilnik Twain. Povezuje napravo prek USB kabla. Vmesnik Twain ima različico 19.
  Največji strošekElektrična energija je 25 Wattov, minimalna pa je 05 Watts. Naprava mora delovati pri temperaturi 10-35 ° C in zračni vlažnosti 15-80% RH. Parametri naprave:
 • širina - 373 mm;
 • globina - 274 mm;
 • višina - 445 mm; Operacijski sistemi: združljivost
  HP Scanjet 200 je združljiv s številnimi operacijskimi sistemi: Windows 1087 in Windows Vista, XP sta idealna za to strojno opremo. Skener deluje tako z Mac OS X v1068 kot z OS X Lion. Združljiv z operacijskim sistemom OS X Mountain Lion in njegovimi poznejšimi različicami.

  Koristi in slabosti modela

  HP Scanjet 200 ima nekatere prednosti in slabosti. Med prednostmi naprave je nizka cena, moč iz USB vhoda, lahkotnost in kompaktnost. Uporabniki govorijo o dobri kakovosti skeniranja, zmožnosti takojšnje obdelave več dokumentov in fotografij z enim samim klikom.


  Modeli HP Scanjet 200300 delujejo tiho in hitro. Pokrov je vodoravno in ima zaščitne zanke.
  Med slabostmi pa uporabniki razlikujejo dokaj počasno delovanje naprave, za razliko od sodobnih modelov, ki opravljajo enake funkcije v krajšem obdobju. Kupci menijo, da ta skener ni primeren za velike količine. Poleg tega programska oprema ni nameščena na vsakem računalniku, vendar so barve svetlobe označene pri optičnem branju.

  Delo s skenerjem

  Skener HP Scanjet 200 ima štiri glavne gumbe:
 • Optično branje. Začne se obdelava fotografij in dokumentov.
 • Kopiraj.Ta funkcija ne samo skenira sliko, temveč jo tudi takoj natisne.
 • Skeniranje v e-pošto. Obdelava strani in njihova hkratna vezanost na elektronsko pismo.
 • Skeniranje v PDF. Obdelava dokumentov in shranjevanje v obliki PDF.
 • Pred zagonom naprave v računalnik namestite programsko opremo. Ko je nameščen, se na namizju prikažeta dve ikoni. S klikom ikon lahko optično preberete dokument, ga natisnete ali uredite. Podobne funkcije najdete v gumbu Start.
  Za začetek postopka skeniranja, morate dvakrat kliknite na ikono "Skeniranje HP» in sledite navodilom, ki se prikažejo na zaslonu. Če želite kopirati dokument, kliknite gumb "Kopiraj HP". Po kliku na dokument bo dokument pregledan, nato pa bo poslana njegova kopija. Vse možnosti lahko s programsko opremo po lastni presoji spremenite.

  nega instrumenta

  Scanner L2734A HP Scanjet 200 zahteva skrbno pozornost. Od časa do časa očistite stekleno napravo, ki bo bistveno povečala kakovost slike.
  Pred čiščenjem skener odklopi iz računalnika in napajalni kabel izključen. Zdaj moramo vzeti mehko kosom tkanine (gladko) in ga navlažite s čistilom za steklo. Krpe previdno obrišite površino, ki se osredotoča zahryaznyvshymsya mesta. Ne morete spray čistilo za površine skener kot odvečna tekočina lahko pronica v tujini in steklopoškoduje notranjost naprave. Ko je steklo očiščeno, je naprava povezana z računalnikom s kablom. Sčasoma se pokrov optičnega bralnika lahko izklopi in ga je treba zamenjati. Del lahko zamenjate doma z uporabo navodil za uporabo ali pa se obrnete na servisni center. Predmeti z ostrimi robovi ne smete postaviti v optični bralnik, saj lahko opraskajo steklo, kar negativno vpliva na nadaljnje delo. Preden dokument ali fotografijo položite na steklo naprave, se prepričajte, da ni suhega lepila, korektivne tekočine in drugih snovi, ki lahko poškodujejo površino.

  Stroški optičnega bralnika

  V večjem obsegu pustite pozitivno mnenje o napravi HP Scanjet 200 pregledov. Cene za take skenerje se gibljejo od 3.500 do 8.000 rubljev. Ta model stane približno 5000-6500 rubljev.

  Skener HP Scanjet 200: pregledi

  Večina uporabnikov je bila zadovoljna z nakupom optičnega bralnika. Ugotavljajo, da naprava deluje hitro in tiho, omogoča skeniranje velikega števila dokumentov in njihovo shranjevanje. Vse skenirane slike so dobre kakovosti. Pri obdelavi fotografije je vsaka postavljena v ločeno datoteko. Kljub temu ljudje opazijo kompaktno velikost naprave, programsko opremo, ki olajša delo skenerja. Veliko ljudi je zadovoljnih z dejstvom, da skener prejema moč prek kabla USB. Zahvaljujoč navpično nameščenemu pokrovu in zanesljivim zankam lahko skenirate debele knjige in dokumente. Nekateri uporabniki ugotavljajo, da programska oprema ni vedno pogosto nameščena brez težavMoram prenesti gonilnike z uradne spletne strani podjetja. Nekaterim ljudem ni všeč hitrost optičnega bralnika, drugi menijo, da je optično prebrana slika presvetla, ne marajo, da pokrov ni odstranjen, plastični zaponki pa so slabi. Večina uporabnikov pravi, da je klasičen skener brez kakršnih koli osnov. Naprava se popolnoma ukvarja z vsemi potrebnimi nalogami. Lahko se uporablja tako doma kot v pisarni. Skener je precej zanesljiv, saj deluje več let brez reklamacij.

  Sorodne publikacije