Kaj naj storim, če Windows Media Player ne more predvajati datoteke?

Windows Media Player je predvajalnik, ki se najprej všije v operacijski sistem Windows, lahko ga uporabite brez prenosa. Uporablja se za predvajanje zvoka, videa in fotografije. Opremljen je z "pametno navigacijo, virtualnim skladiščem - knjižnico, ki se lahko enostavno sinhronizira z zunanjimi napravami in je nepogrešljiva pri uporabi lokalnega omrežja. Prav tako lahko odpre datoteke skoraj vseh znanih formatov, vendar je pogosto napaka, ko Windows Media Player ne more predvajati datoteke. Kako odpraviti to težavo, je opisano v tem članku.


Zakaj je napaka

Kot ste morda opazili, imajo vse datoteke svojo specifično obliko, z drugimi besedami, vrsto stiskanja. Pojavi se napaka, ker predvajalnik preprosto ne more prebrati oblike zahtevane datoteke. Stiskalniški algoritmi se nenehno izboljšujejo in pogosto igralci nimajo časa, da bi jih spremljali, kar povzroča težave pri branju podatkov. Če želite odpraviti to napako, morate nadgraditi predvajalnik tako, da prenesete nove kodeke zanj. Tako ga je naučil brati prej neznane formate.

Prenos kodekov

Pogosto je napaka, ko Windows Media Player ne more predvajati datoteke, posledica dejstva, da datoteko zaženete v neznanem formatu predvajalnika. Značilno je, da so to MOV, DVD VOB, MKV, in problem lahko rešite tako, da prenesete paket kodekov, kot je K-Lite Codec Pack. Po prenosu boste morali namestiti računalnik in vasZa predvajanje datotek bo na voljo več formatov. Tudi s podatkovnimi kodeki v paketu Media Classic. Ima preprost slog in vmesnik, bolj priročen in enostaven za uporabo. Videoposnetek lahko predvajate ali ustavite tako, da pritisnete preslednico. Pri izbiri kodekov morate razmisliti, ali podpira formate, ki jih potrebujete, informacije o njem pa najdete v opisu.


Zamenjava predvajalnika

Na žalost, ko Windows Media Player ne more predvajati datoteke, vendar kodeki ne pomagajo, morate iti k iskanju novega predvajalnika. V tem času na internetu lahko najdete veliko igralcev, ki celo presegajo standard, na primer: GOM Player, KM Player, Media Player Classic - Domači kino, SMPlayer, VLC. V njih ste lahko prepričani, da ne boste imeli rassinhron zvoka iz video posnetkov, brainstorminga, frize in drugih neprijetnih napak. Obstajajo tudi sešiti kodeki, ki lahko odprejo formate širšega obsega. Po namestitvi tega predvajalnika vam ni treba skrbeti, ali boste našli eno ali drugo datoteko.

Zaključek

Upamo, da je ta članek pomagal rešiti težavo, ko Windows Media Player ni mogel reproducirati datoteke. Ne pozabite, če se še vedno odločite za prenos kodekov ali popolno zamenjavo predvajalnika, ga nato prenesite samo na uradno spletno stran, saj lahko o virih tretjih oseb okužite računalnik in še poslabšajo položaj. Prav tako morate pri namestitvi novega predvajalnika zagotoviti, da je primeren za vašo napravo. Te informacije lahko dobiteOglejte si spletno mesto proizvajalca za igralca.

Sorodne publikacije