Računalnik manjka MSVCP110.dll, kaj naj naredim? Obnovite dinamične knjižnice v 10 minutah

Danes govorimo o eni izmed najpogostejših napak, ki se pojavijo pri namestitvi in ​​zagonu novih programov v sistemu Windows. V tem primeru se aplikacija sploh ne odpre in sistem vas opozori na sistemsko napako. Razlog za to je, da v računalniku manjka MSVCP110.dll. Kaj storiti in kako rešiti problem?

Ali vam bo pomagalo pri ponastavitvi?

Kot rešitev je sistem sam ponujal, da poskusi znova namestiti program. Vendar, kot kaže praksa, je to le izguba časa. Tudi po ponovni namestitvi boste na zaslonu videli sporočilo.


Zakaj je res napaka

Zdaj malo teorije. Privzete, skupaj z operacijskim sistemom Windows, so dinamične knjižnice, ki so ista .dll datoteka. Oni so odgovorni za normalno reprodukcijo in delo skoraj vseh programov, zlasti iger. To je enostavno razumeti, kaj je "Manjkajoči MSVCP110.Dll". Ta datoteka zaradi nekega razloga ni bila zabeležena med namestitvijo operacijskega sistema Windows. Druga možnost - to je na trdem disku, vendar sistem ne more zaznati.
Torej vaš računalnik nima MSVCP110.Dll. Kaj storiti? V obeh primerih je ena od rešitev za prenos in dodajanje manjkajoče datoteke v sistem. To je mogoče storiti na dva načina.

Metoda # 1: Ročno nameščanje MSVCP110.dll

Najlažje je najti in prenesti to datoteko, nato jo ročno dodati in registrirati v sistemu. Po tem ne boste videli sporočila, da v vašem računalniku manjka MSVCP110.dll. Kaj?narediti?


 • Prijavite se v Windows s skrbniškim računom.
 • Prenesite datoteko MSVCP110.dll v mapo System32 (za 64-bitne različice - SysWOW64) v imeniku Windows.
 • Kliknite Win + R, da zaženete aplikacijo Run.
 • V vrstico vnesite naslednje besedilo:
 • Če ukaz ne deluje, poskusite vnesti "regsvr32". Po tem kliknite "V redu" in znova zaženite računalnik. Če se to zgodi, se napaka ne bo pojavila in program se bo odprl brez težav.

  Metoda št. 2: Namestitev celotnega paketa knjižnic

  Praviloma sporočilo, da se program ne izvaja, je, da v sistemu sploh ni dinamičnih knjižnic. Tudi če namestite določeno datoteko, se bodo pojavile nove napake. Bolje je, da ta problem rešite takoj in namestite vse komponente, ki so potrebne za normalno delovanje sistema Windows:
 • DirectX je sklop programskih modulov za obdelavo 2D in 3D slik.
 • Novi gonilniki za video kartice. Če želite sistem samodejno najti in namestiti, pojdite v Upravitelj naprav & gt; Video adapterji. Na spustnem seznamu izberite svojo grafično kartico, z desno tipko miške kliknite in izberite »Posodobi gonilnike«. Izberete lahko samodejno iskanje, namestite datoteke z diska ali ga prenesete iz interneta.
 • .NET Framework je platforma, ki podpira skoraj vse izdelke Mircosoft, kot tudi druge aplikacije in igre.
 • Microsoft Visual C ++ je knjižnice, ki so potrebne za zagon nove programske opreme.
 • Za namestitev vseh komponent ne bo trajalo več kot 30 minut, nato pa vne boste imeli težav pri nameščanju programov.

  Koristni nasveti

  1) Pred namestitvijo izklopite protivirusno programsko opremo - lahko napačno upošteva datoteke, ki jih želite poškodovati, in jih blokirate. Prenos katerih koli komponent zahteva samo preverjene vire in najboljše od uradnega Microsoftovega spletnega mesta.
  2) Če želite poiskati bit (32 ali 64), odprite računalnik »Lastnosti« in si oglejte, kaj je zapisano v vrstici »Tip sistema«. V sistemu Windows 10 lahko preprosto vnesete iskanje v tem računalniku.
  3) V nekaterih primerih, tudi po zgornjih ukrepih, se sporočilo »Vaš računalnik nima MSVCP110.dll« še naprej prikazuje. Kaj storiti v tem primeru? Najverjetneje uporabljate "zlomljeno" Windows in ne deluje. Eden od izhodov - ponovna namestitev sistema (mimogrede, ko namestite običajen sistem, bodo knjižnične datoteke verjetno dodane samodejno).

  Sorodne publikacije