Grafični adapter ATI Radeon HD 3400 Series. Značilnosti in specifikacije

Leta 2010 je bil predstavljen diskretni grafični vmesnik za prenosni računalnik ATI Radeon HD 3400 Series. Značilnosti so mu omogočale uresničitev najpreprostejših nalog. V okviru našega miniaturnega pregleda bomo upoštevali njegove osnovne parametre in značilnosti.

Pozicioniranje

Ta model pospeševalnika je integriran, ima izjemno nizko zmogljivost in odlično energetsko učinkovitost, zato je mogoče ta pospeševalnik uporabljati samo v prenosnih računalnikih prve generacije. V takih računalniških sistemih je precej nizka cena in se povečuje v intervalih življenjske dobe baterije. Poleg tega lahko opravljajo le najenostavnejše naloge, ki lahko vključujejo obdelavo preprostih pisarniških informacij, reprodukcijo večpredstavnostnih vsebin, brskanje po mestu in uvedbo preprostih igrač - grafična kartica je zelo močna.


Specifikacije

Specifikacije ATI Mobility Radeon HD 3400 kažejo, da gre za vgrajeno grafično kartico. To je ločen čip na matični plošči računalnika. V procesu delovanja rezervira del OPERATIVNEGA spomina prenosnega računalnika. V tem primeru je največja velikost video medpomnilnika omejena na 128 MB. Širina bitov preklopnega pomnilnika je 64 bitov. Pospeševalnik čipa je bil izdelan po tehnologiji 55 nm. Priporočena vrednost delovne urne frekvence je bila ena 500 MHz. Ta pospeševalnik se najbolj optimalno uporablja pri izpisovanju slike v HD ločljivosti.

Zaključek

Pregledali smo specifikacije ATI Radeon HD 3400 Series - vgrajeno grafično kartico. Glavno področje njene uporabe - aplikacije, ki zahtevajo najmanj virov. V nasprotnem primeru njegova hitrost ni dovolj za delo, v tem primeru morate kupiti dražji model laptop. Tudi ta adapter se je leta 2010 pojavil kot mobilni osebni računalnik. Zdaj je popolnoma zastarel in ga je treba zamenjati.

Sorodne publikacije