Telefon Explay A400: Funkcije, pregledi

Telefon Explay A400 je težko klicati zelo priljubljen. Proizvaja ga domače podjetje CJSC "Ekspley", ustanovljeno leta 2005. Dve leti kasneje je bila registrirana blagovna znamka Explay. Pod to blagovno znamko se prodajajo različne digitalne naprave: navigatorji, diktafoni, slušalke, akustika, kamere in seveda telefoni. Gre za zadnjo skupino, ki je omenjena v članku. In če želite biti čim bolj natančni, potem pa o modelih A400 ТM Explay. Kakšna vprašanja lahko bralec najde odgovore? Prvič, podrobnosti bodo obravnavane značilnosti naprave. Prav tako bomo zagotovo govorili o šibkih in močnih straneh pametnega telefona. In končno, vsak lahko prebere ocene resničnih ljudi.

Pozicioniranje

Kakšen je prvi vtis na pametnem telefonu kupca Explay A400? Če ste pozorni na telefone segmenta proračuna, je glavno merilo cena. Številke na ceniku bo prosim vsak kupec, saj se stroški razlikujejo v 3500 rubljev. Ker v tej kategoriji obstajajo samo vhodne naprave, razumete, da bo tehnična oprema ustrezna. Za reševanje dnevnih nalog strojne opreme "polnjenje" je dovolj. Vendar, če gre za tridimenzionalne igre ali aplikacije, ki zahtevajo veliko sredstev, boste morali poiskati dražjo napravo.

Kateri potencial je skrit v modelu A400? Razumimo skupaj.

Zaključek

Začeli bomo seznanjati se z domačim razvojem Explay A400 z upoštevanjem celotnega sklopa. Set je precej standard za proračunkategorije Škatla ima polnilnik, kabel USB in akumulatorsko baterijo. Na presenečenje mnogih kupcev, proizvajalec zagotavlja set-top box slušalke. Ta pametni telefon je zajet v garanciji, kar dokazuje razpoložljivost posebnega kupona. Njegovo polnjenje je treba natančno slediti, saj lahko predpostavka napak s strani prodajalca privede do opustitve brezplačne storitve. Če želite hitro razumeti nastavitve, proizvajalec zagotovi uporabniški priročnik. Ima vse potrebne informacije, upoštevanje katerih bo bistveno podaljšalo življenjsko dobo telefona, kakor tudi razkrilo potencial naprave.

Oblikovanje

Explay A400 - tipičen pametni telefon. Kaj to pomeni? Sprednja plošča je 80% zasedena z zaslonom. Okvir črne barve prehaja okoli njega. Na straneh je tanek, ekspanzija se zgodi simetrično v zgornjem in spodnjem delu. Takšna rešitev je nujna, saj so oblikovalci potrebovali pomembne elemente. Pod zaslonom so tri kontrolne tipke. So občutljivi. Na vrhu je dinamična luknja, senzorji in objektiv sprednje kamere.

Ohišje telefona je ovalno, narejeno je iz plastike. Dimenzije: 1253 x 655 x 123 mm. Pokrov zadnjega pokrova je valovit. Ta odločitev ni le estetska, ampak tudi praktična. Zahvaljujoč določeni risbi lahko popolnoma pozabite na kopičenje prstnih odtisov na površini in prask. Tudi praske na pokrovu niso vidne. Na vrhu zadnje plošče proizvajalec locira LEDosvetlitev in objektiv glavne kamere. Na dnu lahko takoj opazite luknjo zvočnika.
Rešetka, ki jo pokriva, je okrašena v barvni lestvici, ki je nekaj tonov svetlejša od primera. Mehanski ključi so razvrščeni po standardni shemi: na desni strani - gumb za zaklepanje, na levi - "rocker". Priključek za avdio opremo in USB vrata se oddajajo na zgornji konec.

Explay A400: specifikacije zaslona

Naprava je opremljena z kapacitivnim 4-palčnim zaslonom na dotik. Temelji na matriksu TN. Ločljivost izhodne slike je majhna (800 x 480 slikovnih pik), vendar je v kombinaciji z velikostjo diagonalne slike precej jasna. To dokazuje tudi število slikovnih pik 233 ppi. Neoboroženo oko ne vidi zrnavosti in stratifikacije slike na "kvadratih". Vidni koti so povsem sprejemljivi. Spremembe svetlosti in kontrasta se pojavijo le z močnim nagibom. Dober barvni prenos, njegova globina je 16 milijonov odtenkov. Za lažje tipkanje je na voljo tipkovnica QWERTY. Zaslon podpira več hkratnih dotikov, obstaja merilnik pospeška. Senzor je občutljiv, hitro in natančno izražen. Pri močnem soncu zaslon ne uspe, vendar informacije ostajajo berljive.


Kamere

Kot vsa sodobna pripomočka ima domači pametni telefon zadnjo in sprednjo kamero. O možnostih slednjega ni veliko govoriti, saj je njegova rešitev omejena na 03-megapixel senzor. Seveda izdelava kakovostnih sefijev ne deluje. Vendar pa za tiste, ki rajepogosto komuniciranje z naročniki preko videa, bo kar se da nepredstavljivo. Glavna kamera ima zelo spodobne funkcije. Temelji na matriki 5 Mp. Na ulici ob svetlobi dneva so fotografije odlične, barva je v normalnih mejah. Vendar pa se stanje poslabšuje, če osvetlitev ni dovolj. Seveda, razvijalci napovedal bliskavico, vendar pa ne shranite situacijo. Ni samodejnega ostrenja, ki je tudi maščobni minus. Za zaščito optike tega modela je mogoče pripisati prisotnost digitalnega povečave. Pripomoček omogoča funkcijo snemanja videa. V meniju je veliko nastavitev, ki pa ne vplivajo na kakovost.

Strojna "polnitev"

Če telefon ni navedel, ni mogoče poklicati telefona s polnim pogledom. Te napake ne bomo tolerirali z opisom Explay A400. Konec koncev je pomembno, da bralec razume, na kakšni ravni je zmogljivost tega pametnega telefona.
"Srce" naprave je postalo čipov MediaTek TM. Razvijalci so izbrali dvojedrni model MT6572. Značilnosti tega procesorja so precej povprečne, toda kaj bi lahko pričakovali od naprave za 3500 rubljev? Tip računalniških modulov Cortex-A7. Delujejo pri frekvenci 1300 MHz. Izvajanje delovnih tokov temelji na arhitekturi ARM v7. Proizvajalec je poskrbel za energetsko učinkovitost platforme. Če želite to narediti, ko je telefon šibek, lahko odklopite eno jedro, frekvenca ure pa pade na 300 MHz. Glavni razvijalci čipov so v parih namestili grafično kartico začetnega nivoja. Grafični pospeševalnik Mali-400MPfunkcije z enim jedrom. Visoki rezultati se ne pričakujejo od takih "nadev" ni vredno, vendar v kombinaciji z ne zelo visoke kakovosti zaslona naprava deluje precej vredno.

Pomnilnik

Ko gre za zmogljivost pomnilnika, pregledi Explay A400 niso najboljši. Razlog za to je dokaj nizka zmogljivost. Trenutno "RAM" v 512 MB ne preseneča nikogar več, saj je na voljo "proračun" z 1 GB. Veliko kupcev zanima, kako hitro telefon deluje z aplikacijami. Glede na to, da je uporabniku na voljo le približno 200 MB pomnilnika (ostalo je vključeno v datoteke OS), lahko naenkrat zaženete največ 1-2 "težkih" aplikacij. Če poskušate vključiti program, ki zahteva veliko virov, bo najverjetneje telefon takoj začel upočasniti ali obešati. Včasih se ponovni zagon pametnega telefona ponovi. Da bi lastniki namestili dodatno programsko opremo, glasbene in video datoteke, so razvijalci zagotovili 4 GB pomnilnika za "native" pomnilnik. Približno polovica jih ima sistem. Za osebne podatke je mogoče uporabiti le 12 GB, preostalih 800 MB pa se samodejno rezervira za namestitev aplikacije.

Platforma

Ta model telefona deluje v operacijskem sistemu Android. Explay A400 se razlikuje od istih pripomočkov z dejstvom, da namesto aplikacij iz Googla uporabljajo različne storitve "Yandex". Na primer brskalnik, zemljevidi, trg. Prednost tega ali pomanjkljivost - rešiti vsakega kupca posebej. Pomembno je, da lahko ljubitelji programske opreme Google dodatno namestijo različne aplikacije. EdiniPomanjkanje takšne rešitve zmanjšuje dragocene megabajte pomnilnika. Nastavitev telefona bo tudi enostavna. Z njim bo upravljala vsaka oseba, ki pozna OS "Android". Vendar pa je pogosto mogoče obravnavati takšna vprašanja, ki jih lastniki preprosto postavijo v slepo ulico. Na primer, kako spremeniti datum Explay A400? To storite tako, da vnesete element "Nastavitve". Poiščite podpostavko »Čas in datum«. In že v njej naredite potrebne spremembe.

Specifikacije baterije

Pri izbiri telefona je treba paziti na baterijo. Explay A400 prihaja z odstranljivo baterijo 1600 mAh. Na prvi pogled ni treba računati na visoke kazalnike avtonomije. Vendar lahko celo taka baterija, ki deluje v parih z energetsko učinkovitim procesorjem, uporabniku zagotovi dobre rezultate. Na žalost razvijalci niso napovedali vsega. Postavili so šibek, a zahteven zaslon. Zato bo pri povprečni obremenitvi stroj lahko delal približno 2 dni. Če igrate igrače, potem morate pametni telefon napolniti 1-2-krat na dan. Da bi delovni čas telefona lahko povečali za najmanj 24 ur, je treba obremenitev zmanjšati na minimum, in zelo pomembno je, da ste pozorni na to, kako programi delujejo v ozadju. Ta težava ne velja samo za ta model, ampak tudi za vse pripomočke v sistemu Android.

Telefon Explay A400: pregledi

Tisti, ki so že lahko poskusili domačo napravo na delovnem mestu, so pustili svoje povratne informacije. Niso vsi pozitivni. Obstajajo tudi tisti, v katerih uporabniki negativno reagirajo na dovoljenje front-line, količino RAM-a, šibko zmogljivostna zaslonu. Za napravo začetnega nivoja ima pametni telefon številne prednosti. Glavna od njih je cena. Potem, ko kupci vedo, koliko morajo plačati, veliko slabosti ne posvečajo pozornosti. Lastniki še posebej poudarjajo prisotnost glavnih in sprednjih kamer (čeprav na zadnji fotografiji ni), optimalne dimenzije telesa in klasično oblikovanje. Brez pozornosti kupcev ni bilo reže za zunanji pomnilnik, saj je notranji pomnilnik uporabniku na voljo manj kot 2 GB.

Sorodne publikacije