Kaj daje spomin? Zakaj potrebujem RAM v računalniku?

Mnogi uporabniki vedo, kaj je RAM in za kaj je namenjen. Skoraj vse sodobne naprave in pripomočki so opremljeni z RAM-om (operacijska naprava za shranjevanje). Torej, kaj je spomin na računalnik ali prenosni računalnik? Poskusimo razumeti težavo.

Kaj je to?

Pomnilnik prenosnega računalnika ali osebnega računalnika je pomemben del sistema naprave, ki določa hitrost različnih aplikacij. Zakaj potrebujem RAM v računalniku? V njem so shranjeni ukazi in začasni podatki, ki so potrebni, da računalniški procesor izvede določene operacije. Obstaja veliko vrst RAM-a, od katerih vsak opravlja svojo nalogo. Izgleda, da je "operativen" kot podolgovati čip v zeleni barvi. V sistemski enoti je predelek ali pod zadnjim pokrovom prenosnika, kjer se nahaja. Tudi uporabnik, ki ne razume tehnike, ga lahko sam namesti.


Namen

Kaj daje RAM? RAM ali RAM (Random Access Memory) je odvisen od moči in razmeroma hiter PC z naključnim dostopom. Opravlja različne vrste operacij za izmenjavo informacij med napravami. RAM je odvisen od moči. Če izklopite napajanje, bodo podatki, ki jih vsebuje, izbrisani. RAM shranjuje tokove informacij, ki jih procesor potrebuje za obdelavo. Iz RAM-a se naprava poveže s sistemskim vodilom in jo zamenja s predpomnilnikom. DELOVANJE pomnilnika z naključnim dostopom pomeni, da je pomnilnik po potrebise obrne neposredno na želeni blok. Hkrati se hitrost dostopa ne spremeni. RAM se razlikuje od odvisnosti od moči, le redko pa ne uspe. Če je poškodovan, to vpliva na celoten sistem, negativno vpliva na delovanje nekaterih naprav PC. RAM je ločen modul ali enota naprave ali čip. Če moderni pripomočki niso uporabljali obravnavanega elementa, so bile vse operacije počasne. Kaj dodaja RAM? Omogoča vam, da skrajšate čas obdelave informacij, aplikacije pa delujejo in delujejo dvakrat hitreje.


Tip in prostornina

Kaj daje spomin? Omogoča hitrejše delovanje računalnika. Za povečanje zmogljivosti naprave je treba poznati in upoštevati značilnosti tega elementa. Na primer, če je prostornina 8 GB pomnilnika RAM. Je sestavni del vsakega modula v sistemu. Delovanje računalnika ali prenosnika je odvisno od skupne količine RAM-a, bolj ko je nameščen, bolje je za uporabnika. Kako ugotoviti, kateri pomnilnik je nameščen v računalniku? To lahko storite na različne načine. Če imate v računalniku operacijski sistem Windows 7, morate narediti naslednje: kliknite »Start« in nato z desno tipko miške kliknite »Računalnik« - »Lastnosti«. Odprlo se bo okno, ki bo vsebovalo informacije o količini. Ogledate si lahko tudi informacije o procesorju, vrsti sistema tam. Na enak način morate poznati količino pomnilnika RAM (8 GB, 16 GB, 32 GB itd.) V operacijskem sistemu Windows XP. Če mora uporabnik poznati informacije omodulov in drugih funkcij, morate namestiti poseben program za določitev parametrov računalnika. Strokovnjaki svetujejo tudi, da uporabite S & amp; M - Diagnostična aplikacija o stanju računalnika.

Značilnosti

Sodobni uporabniki prenosnih računalnikov in računalnikov vedo, da daje RAM. Odgovorna je za hitrost - kako hitro bo ekipa izvedena in obdelana s strani osebnega računalnika. Za določitev frekvence določenega modula lahko preprosto pogledate nalepko, ki vsebuje številke in črke, na primer: DDR3 - 1600 PC3 - 12800 CL9 ECC REG. Poleg tega lahko uporabite posebne programe, ki vam omogočajo, da določite značilnosti RAM-a. Kaj pomeni ta koda?
 • DDR3 je generacija RAM-a, najpogostejšega tipa.
 • 1600 je frekvenca delovnega pomnilnika, ki se meri v MHz.
 • PC3 - 12800 - parameter, ki označuje pasovno širino, tj. Količino informacij, obdelanih v eni sekundi.
 • C19 - informacije o časovni omejitvi RAM, merjene v milisekundah. Nižji rezultat, bolje je.
 • ECC-pomnilnik je dodeljen s kontrolo paritete. Modul ima poseben krmilnik, ki odpravlja napake, do katerih pride med delovanjem.
 • Torej, če želite povečati RAM, upoštevajte te parametre, sicer obstaja veliko tveganje nezdružljivosti med napravo in pomnilnikom RAM.

  RAM za prenosni računalnik

  Številni sodobni netbooki, prenosni računalniki in tablični računalniki uporabljajo obliko DDR RAM z obliko SODIMM. Razlika med temi moduli je videz drugih. Vsaka generacija delujespomin na vaše posebnosti. Povezani so s tehnološkim procesom. Torej ima prenosni modul različno število stikov, za razliko od prve generacije DDR-jev. Nekateri uporabniki prenosnih računalnikov lahko naletijo na neprijeten problem: OS "zavira", dela zmeden. To se zgodi, če se istočasno prenese več aplikacij. Potem morate počistiti RAM.
  Kaj lahko stori uporabnik? Zaprite vse programe in znova zaženite napravo. Poleg tega lahko uporabite programe, ki bodo izbrisali pomnilnik RAM. Na vseh teh načinih obstajajo pluse in minusi. Če težave ne odpravite, se za pomoč obrnite na servisni center.

  Kako namestiti?

  Kaj daje RAM-u, ugotovite, zdaj govorimo o tem, kako ga namestiti na računalnik ali prenosni računalnik:
 • Najprej izklopite napravo, počakajte pet minut.
 • Odprite sistemsko enoto.
 • Na matični plošči morajo biti prosti predali - nastavili smo RAM. Vsaka plošča ima svojo generacijo DDR.
 • Kaj poveča RAM? Računalnik bo deloval hitreje, vendar morate o tem bolj razmišljati. Najprej ugotovite, katera matična plošča je nameščena na vaši napravi, in se osredotočite tudi na znamko in model prenosnega računalnika. Vse to bo jasno pokazalo, koliko RAM-a je treba dodati in potrebovati ali narediti. Za povečanje pomnilnika morate narediti naslednje:
 • določite model matične plošče ali prenosnega računalnika;
 • določitev prostornine OPERATIVNEGA pomnilnika in modula;
 • Preverite združljivost z matično ploščo;
 • kupite modul.
 • Pomnilnik je enostavno nastaviti. Če želite to narediti, morate poznati splošne značilnosti tega, kar sestavlja računalnik ali prenosni računalnik, funkcionalnost vseh njegovih delov.

  Sorodne publikacije