Kaj se razlikuje od Jpeg Jpg: razlike in funkcije

Fotografije so na voljo v različnih formatih: png, jpg, bmp itd. Toda mnogi pomešajo jpg format z jpeg. Nekateri ljudje celo mislijo, da so to popolnoma različni formati, ki imajo različne lastnosti, velikosti in podobno. Pravzaprav to ni tako, ker je jpg jpeg enakega formata. Torej, kaj je jpeg jpg drugačno, zakaj so mnogi začeli zmešati te formate?

Jpeg in jpg: razlika

Kakšna je razlika med Jpeg Jpg? Ti formati se v ničemer ne razlikujejo. Razlika je le v odsotnosti črke e, sicer je vse enako. Toda kakšna je njihova razlika, kot se je pojavila oblika Jpeg? Vse je zelo preprosto. Prej operacijski sistemi niso podpirali štirimestnih končnic, kot sta Jpeg in tako naprej. Uporabite lahko največ trimestni konec, tako je bil ustvarjen jpg. In format Jpeg se je pojavil malo kasneje, ko so operacijski sistemi začeli podpirati štirimestne zaključke in še več.


Toda mnogi so že navajeni na format JPG, zato tudi zdaj, po toliko časa po pojavu novih operacijskih sistemov, ljudje še vedno uporabljajo to obliko namesto Jpeg. Nekateri programi sami tradicionalno snemajo JPG, ne pa nove različice. Pravzaprav o tem ni nič posebnega, vendar lahko prenesete Jpeg fotografije in Jpg skoraj povsod. Imajo enako velikost (npr. Slike png tehtajo več kot jpg ali jpeg in jpeg jpg ni isto), iste vrste, število slikovnih pik in tako naprej.

Spreminjanje Jpeg v Jpg ali obratno

Za spremembo png-na fotografijo jpeg ali jpg,potrebujete ločene pretvornike, vendar se Jpeg in JPG med seboj ne razlikujeta, zato za to ni potrebno uporabljati dodatnih programov in pretvornikov. Če želite spremeniti Jpeg format na Jpg in obratno:


  • Z desno miškino tipko kliknite fotografijo.
  • Pojdite v Lastnosti.
  • Uredi konec (če je Jpeg, izbrišite črko e in če morate dodati črko jpg).
  • Ker se formati med seboj sploh ne razlikujejo, to pismo ne igra nobene vloge, zato lahko ime in obliko spremenite neposredno z namizja, ne da bi uporabljali različne storitve, ki so pogosto zlorabljene z oglaševanjem, in v nekaterih primeri s fotografijami so preneseni virusi.

    Povzetek

    Ugotovili smo, kako se spreminja Jpeg Jpg format. Vsaka oseba, ki uporablja osebni računalnik, mora poznati naslednje nianse. V tem znanju ni nič posebnega, in verjetno je malo, kje bi lahko prišlo prav, vendar je vedno pomembno vedeti, s čim delate, katero datoteko uporabljate in kaj se bo zgodilo kasneje. Resnična oblika te datoteke je JPEG, saj se imenuje Skupina fotografskih strokovnjakov, vendar zaradi starih sistemov ni bilo mogoče imenovati polnega imena. Zdaj je vse v redu.

    Sorodne publikacije