Eddie Gordo je lik v priljubljeni seriji iger Tekken

Eddie Gordo je izmišljeni lik znane serije iger Tekken, ki se je prvič pojavil na Tekenku 3.

Kraj rojstva: Brazilija. Želeni stil: capoeira. Starost: 27 let ("Tekken 3"), star 29 let ("Tekken 4", "Tekken 5" in "Tekken 6"). Poklic: Jaz bom naslednik več milijonov dolarjev ("Tekken 3"), ki služijo v Tekken Force ("Tekken 6"). Malo pred zadnjim delom izdaje so razvijalci izdali uradno izjavo o nastopu Eddieja Gorda v Tekknu 7, ki se je seveda razveselil ljubiteljev vojaka. V našem članku bomo opisali nastanek junaka v že izdanih igrah, se dotaknili trenutkov biografije in govorili o njegovih edinstvenih sposobnostih.


"Tekken 3"

Eddie Gordo se je po načrtu rodil v sončni Braziliji, družini zelo bogatih in vplivnih ljudi. Njegovo otroštvo je bilo zabavno in brezskrbno. Eddie je bil zelo trden otrok in vedno je posvečal pozornost ljudem, za kar mu je bil zelo všeč. Živel je z mislijo, da bo prej ali slej postal glavni in delati družinsko podjetje. Življenje je živelo tiho in merjeno, dokler se Eddie ni vrnil iz šole in v ranjenem in umirajočem očetu ni našel nobene hiše. Izkazalo se je, da je njegov oče nameraval razkriti in vrgel v utore več velikih "stožcev", povezanih z brazilskim obsojencem droge. Njegov oče mu je pred zadnjo sapo naročil, naj izdelajo domišljeno zadevo in odide v zapor, da bi ostal živ. Tako se je "zlati dedič" takrat spremenil v morilca.
Ponosnosanjali, da se ukvarjajo z morilci. Prišel je do rešetk poletnega mojstra kapuire in ga navdihnil s svojo močjo in močjo. Ko je bil Eddie spuščen, se je odločil, da se bo udeležil borilnega turnirja, da bi se preizkusil in našel več informacij o očetovih morilcih.


"Tekken 4" in "Tekken 5"

Eddie Gordo na Tekken 4 ni sodeloval pri novem turnirju, vendar je imel pomembno vlogo pri pripravi Christy Monteiro - vnuki iste kapitane capoeire iz zapora. Po določenem času se Eddie odpravi na srečanje z učiteljem, ki končno odide na svobodo. Čas ni bil njegova naklonjenost čarovniku, potrebuje posebne tehnologije, ki jih je razvila korporacija "Mishima". Eddie je odločen rešiti učitelja in se začne pripravljati na peti turnir.

"Tekken 6"

Poraz turnirja Eddieja Gorda se je končal peti. Še vedno v upanju na odrešitev umirajočega gospodarja, poziva k pomoči novemu vodji korporacije "Mishima". Strinja se, čeprav ponuja svoje pogoje - vstop v redove Tekken Force. Eddie sprejema povabilo in ne ve, kaj ga čaka. Zdaj je del posebne enote, katere dejavnosti uresničujejo mir. Eddie se ne more umakniti, zato sodeluje na šestem turnirju kot vojak in se postopoma premika na stran slabih fantov. "
V sedmem delu "Tekken" Eddie Gordo čaka na nove preizkušnje in nove bitke!

Zanimivosti

  • Martilo Pereira, poveljnik in ustanovitelj vojaške šole CapoeiraMandinga, je postal prototip gibanja v Eddiejevi bitki. On je nagradil junakaslavni vzdevek "Iskra" (Faisca).
  • Pereira je želela, da bi bil lik Tony Bamba, vendar so ga razvijalci zavrnili. Mojstri so seveda prizadeli, saj je verjel, da mora biti ime Brazilka. Poleg tega "Gordo" v portugalščini pomeni "maščobe".
  • Za snemanje nekaterih gibov Eddieja Gorda so bili povabljeni poklicni gimnastiki. Dejstvo je, da so bili vsi zapisi, ki jih je naredil Marcelo Pereira, ki je opravil potrebne trike, izgubljeni. Poleg tega se je izkazalo, da je bil čarovnik poškodovan pred snemanjem, zato je bilo treba bistveno zmanjšati variacijo premikov.
  • Eddie je bil edini lik, ki je imel prebadajoč obraz.
  • Tiger Jackson je postal njegova alternativna koža v več igrah. Razvijalci so navedli, da sta bila Tiger in Eddy še ena v zgodnjih fazah proizvodnje, potem pa sta ga spremenila v neodvisen značaj.
  • Čeprav se je Eddie rodil v Braziliji, govori angleško. Njegov portugalski jezik se lahko sliši v TekkenTag 2.
  • Na Techken 6, Eddiejev glasni igralec Roger Smith, znan igralcem za tako izjemne vloge, kot je Ezio iz Assassin's Creed, Chris Redfield iz Resident Evil, Sigrid Staufen iz Soul Calibur in priljubljeni Hunter Sonic.
  • Film "Tekken", ki je izšel na zaslonu leta 2010, je vseboval tudi Eddiejev značaj. Vloga Latifa Crowderja je kaskader in mojster različnih borilnih veščin.
  • Sorodne publikacije