Parkirni prostor: velikosti za avtomobile in tovornjake

Pravilno označevanje parkiranja je težka naloga. Kako biti, če želite zgraditi svoj dom ali označiti svoje mesto na dvorišču stanovanjske hiše? Ali pa morda imate veliko parkirišče, vendar ne veste, kako označiti v skladu s PPP? Poznavanje standardov za označevanje parkiranja vam bo pomagalo, da to naredite in izpolnite zahtevane standarde.

Zakaj se moram držati pravil za označevanje?

Vsak lastnik avtomobila mora izpolnjevati zahteve glede označevanja. Najprej se morate držati pravil SDA. Parkiranje je dovoljeno le, če obstajajo ustrezni znaki. Vozilo je potrebno nastaviti natančno tako, kot je prikazano na dodatnih znakih, ki spadajo v kategorijo plošč, kar kaže na to, kako je stroj postavljen glede na rob ceste. Neupoštevanje lahko povzroči odgovornost v obliki naložitve upravne globe.

Če se načrtuje opremiti osebni parkirni prostor, mora velikost upoštevati ne le avto, ampak tudi tiste, ki bodo blizu. Neupoštevanje predpisanih velikosti lahko povzroči različne neprijetne situacije. Na primer, v ozkih grlih lahko preprosto opraskate ne le svoj avto, ampak tudi nekdo drug. In če bo nezmožnost parkiranja naslednja nezmožnost vožnje, lahko pride do težav in resnejših težav. Za podjetnike je stvar veliko bolj resna kot navadni ljudje. Posledice nepravilnega povračila na pristojbinoparkiranje ne izključuje poškodb, hudih poškodb pri transportu in materialne odgovornosti. V najboljšem primeru, če ga ne označite pravilno, morate le ponovno na novo, ker se napačne črte hitro izbrišejo. V najslabšem primeru bodo izpuščena parkirna mesta, ki niso v skladu s predpisanimi predpisi, ker se bodo lastniki bojijo svoje lastnine in bodo prenehali uporabljati storitve tega parkirišča.

Parkirna oznaka zahteva skladnost s pravili, med katerimi je mogoče razlikovati glavne in sekundarne.

Osnovna pravila za označevanje

Treba jih je upoštevati, tako za posamezne lastnike avtomobilov kot za osebe, ki se ukvarjajo z označevanjem za druge:
 • Treba je upoštevati dimenzije vseh vrst avtomobilov.
 • Osebe je lahko prepeljati v prostor med vrati odprtih vrat.
 • Pomembno je upoštevati dejstvo, da je zdaj za volanom in začetniki veliko žensk. Te točke ne smemo podcenjevati, saj vsi ne morejo pravilno parkirati, se držati razdalje od prevoza.
 • Pri namestitvi sedežev je treba upoštevati tudi potrebo po manevriranju pri vstopu ali izstopu iz avtomobila. Velikost parkirnega prostora mora biti takšna, da jo je mogoče doseči brez motenj drugih.
 • Sekundarna pravila

  Pri podjetniku ali osebi, ki neposredno sodeluje pri označevanju (izvajalcu), je treba upoštevati naslednje:
 • Vozniki so različni. Nekateri od njihparkirane z velikimi težavami.
 • Debelina črt mora biti zadovoljiva in jasno vidna. Če želite to narediti, morate skrbeti za material za označevanje, v zadnjih letih je barva postala še posebej priljubljena z učinkom refleksije svetlobe.
 • Prisotnost parkirnih ograj, podstavkov, stebrov in drugih elementov, ki zmanjšujejo prostor, ne smejo ovirati prevoza. V tem primeru je treba upoštevati minimalno velikost parkirnega prostora.
 • Pri označevanju velikega parkirišča, zlasti plačanega, je treba paziti na njegovo zunanjo komponento. Pri zasnovi parkirišča je možno imeti zelene nasade in drugo opremo.
 • To je daleč od vseh pravil. Njihov seznam je resnično neizčrpen, saj je potrebno natančno upoštevati vašo situacijo na parkirišču.

  Pravilno označevanje v skladu z državnimi standardi

  Da bi državljani čim bolj varno zapustili avtomobile, je treba parkirni prostor pravilno urediti, saj dimenzije GOST-a predvidevajo njegovo minimalno širino - 23 metrov. Avtomobili za invalide zahtevajo več prostora, za njih se širina poveča na tri in pol metre.
  Glavne zahteve za označevanje v skladu z gostovimi standardi so naslednje:
 • pravilni izračuni pri označevanju ob upoštevanju vseh vrst prevoza, krajev za manevriranje in zmožnosti za izhod iz avtomobila. Širina kraja za potovanje ne sme biti manjša od šest metrov.
 • Material je izbran in uporabljen v skladu z naslednjimi pravili:
 • odstopanje od načrtovanih linij ne sme biti večje od pet.centimetrov;
 • Pri pripravi oznake je treba upoštevati, da prejšnje proge ne smejo biti vidne;
 • se uporablja samo v topli sezoni, zaželeno je, da je temperatura okolice pod 20 ° C;
 • širina proge v skladu z GOST ne sme biti večja od 10 centimetrov;
 • Odsevni material se uporablja na mestih, kjer je podnevi zelo malo svetlobe, na primer na pokritem podzemnem parkirnem prostoru;
 • barve in laki je treba posodobiti enkrat na pol leta, tako da, če to ni mogoče, je bolj praktično uporabiti hladno plastiko, ki bo trajala dva do trikrat dlje;
 • Na strateško pomembnih mestih v bližini požarnih pip, gasilnih aparatov, na izhodih v tla so bili uporabljeni odsevni materiali.
 • Pri ustvarjanju parkirnih mest se upoštevajo zahteve SDA, zasebno parkirišče ali splošno odstopanje od določb tega pravnega akta.

  Bivalni prostori promet

  Pri pripravi načrta za izbiro optimalne postavitve parkirnih mest, ki se sprejme veliko število vozil bo strateško pravilno in vse ustrezne predpise.

  tako, razporeditev, ki je pravokotna na cesti, fit parkirno mesto, katerega velikost omogočilo, da se prosto gibljejo prevaža količino na cestišču. Ta oznaka ne pomaga prihraniti prostor, zato je težko voziti avtomobile. Primerna je za majhne "žepke" na cesti, globine približno pet metrov.
  Vzporedno označevanje je primerno, kadar ni mogoče globlje od pločnika priti za več kot dva do tri metre. Dajanje strojev pod nagibom omogoča tudi udoben prevoz s plitkim žepom. Nagib je do 45 o -60 pro. Označevanje "božičnega drevesa" vključuje postavitev vzporednih strojev v dveh gostih serijah s cik-cak linijo na sredini. Ta oznaka je odlična za velika parkirišča. Pri vsaki namestitveni možnosti je treba upoštevati, da standardno parkirno mesto v vsakem primeru ni manjše od 25 x 45. Ta parameter je pomemben za parkiranje avtomobilov tipa v različnih državah, vrednosti vrednosti pa lahko nekoliko drugačna.

  Optimalne dimenzije parkiranja za osebna vozila

  Parkiranje avtomobilov je v glavnem zasnovano z naslednjimi kazalniki:
 • število prebivalcev naselja - izračunano je bilo, da mora biti približno število parkirnih mest v osrednjem delu 1% število prebivalcev;
 • v poslovnem centru vsakih 5-8 avtomobilov mesta ustavi;
 • Intenzivnost prometnega toka je eno parkiranje na 8% avtomobilov, ki vstopajo v poslovni del naselja.
 • Velikost prostora, odvisno od lokacije

  Velikost parkirnega prostora za avto se izbere glede na njegovo lokacijo glede na pločnik.
  Pri navpični nastavitvi je na voljo najbolj ekonomična razporeditev strojev.Zahteva le 13 m 2 na avto in zahteva 5 m dolžine, širina je lahko minimalna. Vzporedno s tem tudi avtomobil ne zavzema veliko prostora. Širina je lahko minimalna, če pa se parkirišče nahaja med dvema vzporednima stezama za promet, je zaželeno povečati. Pri tem je treba vzdrževati najmanjšo razdaljo do sredine vozišča, križišča in izstopnih točk. Pozicioniranje pod kotom 45 stopinj zahteva površino 18 m 2, dolžina je dovolj 5 m. Postavitev pod kotom 60 stopinj traja manj prostora - dolžina 16 m 2 mora biti približno 54 metrov. Z uporabo minimalne velikosti parkirnega prostora za avtomobil, ki ga postavimo pravokotno, je priporočljivo uporabiti trakove, ki bi zaščitile stoječe stroje pred premikanjem. Oddaljenost od vozišča je zaželena, da ostane vsaj pol metra. Dimenzije parkirnih mest zunaj ulice morajo upoštevati vhode in sposobnost manevriranja. Lestvica takih krajev ne sme biti manjša od 20 m 2.

  Velikost kraja za velike prevoze

  Na parkirišču za avtomobile dodeljevanje posebnih sedežev za velike avtomobile ni smiselno. Za njih se oblikuje ločeno parkiranje, pri čemer se upoštevajo naslednje določbe:
 • Za vsestranski prevoz s prikolicami je treba ustvariti pogoje za potovanje čez državo;
 • Za avtomobile s polpriklopnikom bo oznaka idealna, kar jim omogoča, da se vrnejo v obratni smeri;
 • Drugi stroji imajo tudi sestavne dele, zato mora biti razdalja med vrstami čim večja.
 • Velikost kraja vOdvisno od lokacije

  Velikost parkirnega mesta za viličar se izračuna glede na njegovo velikost in način nastavitve. Širina vseh velikih avtomobilov in avtobusov je približno enaka in enaka 25 m. Dolžina se giblje tudi od 739 m (Kamaz-5320) do šestnajst metrov (prikolica s prikolico). Na primer, vzemite avto, dolžina 12 m. Najbolj ekonomična možnost postavitve - pravokotno na prehod. Območje takšnega parkirišča bo 507 m 2, zadostna dolžina in globina - 13 m, širina - 39 m. Postavitev takšnega avtomobila pod kotom 60 stopinj bo zavzemala 594 m 2, parametri dolžine in širine pa bodo pravokotni na nastavitev, vendar zahteva veliko globino in veliko širino dimenzije vzdolž voznine, ki se upoštevajo tudi pri prevozu.
  Če naj bi bilo parkirno mesto postavljeno pod kotom 45 stopinj, mora biti površina za en stroj najmanj 654 m 2, globina se bo v tem primeru zmanjšala na 119 m, velikost vzdolž razdalje pa se bo povečala na 55 m. Za en avto velikosti 663 m 2 bo dolžina sedeža 17 m, globina in širina - 39 m. Če je predvideno urediti parkirni prostor, katerega velikost avtomobila presega 12 m, mora biti minimalna površina, tudi če je pravokotna, najmanj 663 m

  ) Parki ka za invalide

  Povečanje površine za parkiranje voznega kolesa invalidskega vozila je povezano z dejstvom, da lahko voznik z lahkoto odpira vrata avtomobila in razkladanje potrebnih predmetov. Invalidna mestaPriporočamo parkiranje v bližini vhoda, da bi prihranili prostor. Če je tak parkirni prostor dodeljen, bodo velikosti za invalide več kot standardne. Širina takega parkiranja ne sme biti manjša od 35 m
  Mesta invalidov so sprejeta v petdesetih metrih od bolnišnic, klinik in drugih mest, kjer se lahko prijavijo invalidi. Označeni so s posebnim znakom in jim dajejo 10-20% parkirnega prostora.

  Sklepna ugotovitev

  Pri označevanju območja je treba upoštevati ne le velikost prevoza. Ne smemo pozabiti, da stalni avtomobili ne bi smeli zapreti pregleda udeležencev v cestnem prometu, posegati v promet in na kakršen koli način otežiti gibanje.

  Sorodne publikacije