Zaščita e-pošte: funkcije, zbiranje sredstev in prilagajanje

Kljub temu, da programi za takojšnje sporočanje postajajo vse bolj priljubljena sredstva za komuniciranje v omrežju, se elektronska pošta še naprej aktivno uporablja. V letu 2017 je bilo poslanih približno 270 milijard e-poštnih sporočil, do leta 2021 pa naj bi ta številka dosegla 320 milijard. Zato je zaščita elektronske pošte še vedno aktualna tema.

Zakaj to povzroča toliko težav?

Kljub temu, da za dostop do računa, morate zagotoviti uporabniško ime in geslo (čeprav Yahoo poskuša izboljšati varnost, tako da vam omogoča, da redno geslo zamenjate s programskim ključem). kup Pogosto se primerja s pošiljanjem razglednice - vsak lahko prebere vsebino sporočila.


Dejansko so e-poštni računi tolikokrat zlomljeni, da lahko povzročijo paniko. Omrežje ima tudi spletno mesto, kjer si lahko ogledate, ali je bila vaša e-pošta kdaj vdrla. Dejansko e-poštni računi niso zasebna lastnina. Razlog za to je dejstvo, da ni neposredna povezava, ampak gre skozi več posrednikov. E-pošta se prenaša prek več strežnikov, vključno z internetnimi ponudniki, kot tudi z e-poštnim odjemalcem, z več kopijami sporočil, shranjenih na vsakem strežniku, in naslednjihkopije, tako na pošiljatelju kot na računalnikih prejemnika. Torej, tudi če je list izbrisan, je še vedno na voljo veliko več kopij.


E-pošta danes kaže, da je ta tehnologija zastarela. Prvo tovrstno sporočilo je bilo poslano leta 1971, različni pomanjkljivosti v varnosti takega prenosa pa zadostujejo za prenos uporabnikov na sodobnejša, alternativna sredstva komunikacije. Vendar je pri nekaterih spremembah lahko varnejša. E-poštno zaščito na internetu lahko storite na enega od naslednjih načinov.

Zaščita z geslom

Prva slabost je seveda geslo. Če vključuje znake "1", "P @ ssw0rd" in "x", ki spadajo na seznam 10 najpogostejših varnostnih kod, ni presenetljivo, da so nekateri računi zlahka zlomljeni. Uporabniki se ujamejo tudi z istimi prijavami in gesli za več računov, kar lahko pripelje do dejstva, da lahko en heker zlomi več računov. Prepričajte se, da ste izbrali daljša in bolj zanesljiva gesla. Uporaba programske opreme, ki lahko samodejno ustvari to, lahko pomaga. Upoštevajte tudi, da je zanašanje samo na gesla nevarno in vključiti preverjanje pristnosti v dveh faktorjih. Idealno bi bilo, da se to stori s pomočjo aplikacije in ne samo prek SMS-a, da ne bi bila žrtev ponarejanja kartice SIM. Treba je opozoriti, da mednarodna storitev Yahoo omogoča uporabnikom, da popolnoma odstranijo geslo in enkratne kode na zahtevo prek mobilne aplikacije zapovečanje varnosti. To je najpreprostejše in najbolj osnovno pravilo za zaščito e-poštnih sporočil.

Splošni ukrepi

Uporabniki bi morali razumeti, da je elektronska pošta zasebna komunikacija. To še posebej velja za delovne liste, ki pripadajo vašemu delodajalcu in jih je mogoče videti, ko so poslani prek omrežja in strežnikov podjetja.
Na primer, pošiljate delovno pismo javnemu oddelku za socialno varnost. Prepričajte se, da se pritožba nanaša na pravi naslov, ne pa na možnost neželene pošte. Prav tako se prepričajte, da ste pri odgovarjanju na e-poštno sporočilo skupine pravilno izbrali možnost »Odgovori« in »Odgovori vsem«. V primeru zgornjega primera preverite, kolikokrat ste poslali sporočilo na veljaven e-poštni naslov (za zaščito) in ni podoben e-poštnemu sporočilu. Kljub dejstvu, da je elektronska pošta priročna in večformatna storitev, ki jo uporabljajo skoraj vsi, je treba razmisliti, ali je lahko drugačen način komunikacije varnejši. Nekateri programi za takojšnje sporočanje rešujejo vprašanje zasebnosti, vključno s programom TextSecure za Android in Signal for iOS. Vendar imajo lahko tudi šifrirane aplikacije težave. Najbolj priljubljena telegramska storitev, ki uporablja 256-bitno šifriranje, je bila pred kratkim izpuščena iz Apple Store zaradi strahu pred širjenjem otroške pornografije (čeprav je bila kasneje vrnjena).šifriranih sporočil, ki se trajno izbrišejo, da bi jih spremljali.

Uporaba VPN

Druga možnost za zaščito e-pošte je VPN, ki ustvari šifrirani "tunel" za drug strežnik, kjer se podatki dešifrirajo pred pošiljanjem na internet. Čeprav je glavni razlog za uporabo VPN zasebnost, ki lahko zaščiti vaš e-poštni naslov od ponudnika internetnih storitev, bo vaš e-poštni odjemalec imel nekodirano kopijo, tako da nudi le omejeno zaščito.

Šifriranje e-pošte

Najboljša strategija za ohranjanje zasebnosti in varovanje vaše e-pošte na internetu je, da jo neposredno šifrirate. V nekaterih primerih lahko odjemalec e-pošte, ki ga uporabljate, to počne v skrivnosti. Gmail ponuja privzeto šifriranje od leta 2014 za uporabnike, ki pošiljajo e-pošto prek Google aplikacije ali brskalnika Chrome. Vendar pa e-poštna sporočila niso šifrirana, če je uporabljen drug brskalnik ali če ima prejemnik naslov, ki ni Gmail, zato ima ta metoda svoje omejitve. Po drugi strani pa je Google postal "velik brat" interneta in je znan po branju uporabniških sporočil, ki jim pozneje prikaže bolj ustrezne oglase. Odjemalec pošte iz programa Microsoft Outlook ponuja tudi možnosti za šifriranje. Pošiljatelj in prejemnik morata izmenjati digitalne podpise, ki vključujejo potrdilo in javni ključ. Digitalni podpis vključuje tudi elektronski identifikator, ki potrjuje pristnostpošiljatelja Vendar to ne deluje v programu Outlook.com ali v programu Windows Mail.

Za šifriranje je bilo razvitih več poštnih storitev. Brezplačni primer je Tutanota, odprtokodna aplikacija, ki ponuja mobilne aplikacije za iOS in Android, kot tudi e-pošto na brskalniku. Pomanjkljivost je, da bodo ljudje, ki jih pošljete e-poštna sporočila, morali imeti račun na isti platformi ali pa zagotoviti geslo za dešifriranje vsake e-pošte. Druga strategija za zaščito informacij v e-pošti je, da dejansko ne uporabljate trajnega e-poštnega naslova, temveč da se uporablja samo enkrat. Poštni ponudnik MailDrop v ta namen ponuja brezplačne naslove. Uporabniki imajo izbiro: ali ustvariti svoj naslov ali dovoliti, da jih MailDrop dodeli naključno. Tu ni potrebna registracija ali geslo, zaradi česar je idealen za pošiljanje e-pošte nezaščitenemu prejemniku, ne pa tudi za pošto.

Posebni programi

Kot je bilo že omenjeno, se večina dopisov danes pošilja po elektronski pošti. Hkrati pa lahko predstavlja tudi potencialno nevarnost za zasebnost in varnost uporabnikov. Izguba podatkov in pretok zaupnih informacij je ena od najbolj perečih vprašanj za večino uporabnikov, predvsem pa za podjetja. V ta namen je bila ustvarjena programska oprema, ki jo lahko uporabite za zaščito e-pošte pred trenutnimi grožnjami.

Hushmail

Hushmail storitev, namenjena zazasebno uporabo, ki uporabnikom omogoča, da zaščitijo svojo e-pošto, da ohranijo zasebnost osebne korespondence. Z uporabo te programske opreme boste lahko ponovno pridobili nadzor nad svojimi osebnimi podatki in uživali v čistem poštnem predalu brez oglaševanja. S pomočjo zmogljivih funkcij šifriranja tega orodja boste lahko izbrali e-poštna sporočila, ki jih želite poslati, kar bo vodilo do zasebnih in zaupnih pogovorov.
Glavne značilnosti te priročne aplikacije so naslednje:
 • Hushmail Premium je zasebni račun, ki je idealen za uporabnike, ki potrebujejo e-poštni naslov, ki se konča na @ hushmail.com namizje, mobilni telefon in omrežje.
 • Hushmail Premium vključuje 10 GB prostora na disku in več ravni varnosti.
 • Programska oprema uporablja šifriranje OpenPGP, ki zagotavlja zaščito vsebine e-pošte in zagotavlja varno povezavo med vami in strežniki. Ko uporabljate to orodje, skrijete svoje podatke, kar pomeni, da vaša e-poštna sporočila ne bodo analizirana za prikaz vseh vrst oglasov. Svojo e-pošto boste lahko prikrili z različnimi vzdevki, ki zagotavljajo 100-odstotno zaščito za e-pošto pred neželeno pošto. Aplikacija nudi specializirano podporo strankam in vse težave, s katerimi se lahko srečate, bodo rešene po telefonu ali e-pošti. Šifriraj HushmailTo se zgodi samodejno in vam ni treba razmišljati o tem, kako deluje. Obstaja tudi preverjanje v dveh korakih, ki lahko prepreči nepooblaščen dostop do vašega računa.

  Kako vzpostaviti to storitev?

  Da bi zaščitili e-pošto, boste morali prenesti to storitev. Prvi korak v aplikaciji vključuje vnos z uporabniškim imenom in geslom, drugi pa zahteva uvedbo kode za preverjanje, ki bo poslana na vaš telefon ali nadomestni e-poštni naslov. Dodatne funkcije in funkcije Hushmail-a lahko preverite na uradni spletni strani te programske opreme in preizkusite, da vidite, kako deluje.

  I2P-Bote

  To je vtičnik I2P, ki uporabnikom omogoča pošiljanje in prejemanje e-pošte na najvarnejši način. To je popolnoma decentraliziran in porazdeljen sistem, ki ne zahteva strežnika, ker so e-poštna sporočila shranjena v razpršeni razpršilni tabeli. Vaša sporočila bodo samodejno šifrirana in digitalno podpisana, kar zagotavlja, da jih nihče ne bo prebral, razen predvidenih prejemnikov. Dostop do tretjih oseb bo blokiran. Tako program zagotavlja odlično zaščito podatkov v e-pošti. Najboljše funkcije, vključene v ta vtičnik, vključujejo:
 • Ustvarite lahko e-poštne ID-je z enim klikom ali pošljite e-pošto anonimno ali pod identifikatorjem po vaši izbiri.
 • Celoten proces šifriranja in prijavljanja v sistemProzorno in ni potrebno vedeti ničesar o PGP.
 • I2P-Bote temelji na ElGamal (eliptična krivulja v šifriranju NTRU).
 • Prejeli boste tudi potrdilo o dostavi, da boste izvedeli, kdaj je vaše pismo doseglo prejemnika. Vmesnik vmesnika je preprost za razumevanje in uporabo. Poleg tega je preveden tudi v različne jezike. Poleg trenutnih funkcij obstajajo še druge možnosti, ki se bodo kmalu izvajale. Med njimi so uporabniške mape, ID-ji, ki se delijo na več napravah, prejemanje pisem prek releja in drugi ukrepi za preprečevanje prometnih korelacij. I2P-Bote lahko namestite v nekaj klikih in si ogledate, kako deluje in je primeren za vaše varnostne potrebe.

  Bitmessage

  Bitmessage storitev je P2P komunikacijski protokol, ki se uporablja za pošiljanje šifriranih sporočil uporabniku, kot tudi številnim naročnikom. Vendar je ta protokol decentraliziran in si ne zasluži veliko verodostojnosti. Z drugimi besedami, ne potrebujete povsem zaupanja v objekte, kot so korenski centri za certificiranje. Uporabite ga lahko za zaščito e-pošte pred neželeno pošto, vendar je ne uporabljajte za šifriranje poslovnih in drugih podobnih sporočil. Bitmessage pa je podoben protokol, vendar je njegova zanesljivost večkrat višja. To je pojasnjeno z naslednjim. Ključne funkcije, ki jih ponuja Bitmessage, so:
 • Bitmessage uporablja strogo overjanje, kar pomeni, da pošiljatelj sporočila ne more biti ponaredek, podatki in njihova vsebina pa bodo skriti.
 • Uporabniki lahko prosto brskajo po izvorni kodi Pythona za Github in imajo dostop do podrobnih navodil o tem, kako zagnati izvorno kodo v sistemu Windows in še več.
 • Mehanizem prenosa Bitmessage je podoben Bitcoin transakciji in sistemu zaklepanja, zaradi česar je odličen način za zaščito elektronske pošte.
 • Uporabniki bodo prejela vsa sporočila in odgovorna bodo za dekodiranje vsakega sporočila, da bi videla, ali je za njih obvezno. O dodatnih funkcijah in prednostih uporabe Bitmessage lahko preberete na uradni strani.

  RetroShare

  Aplikacija za zaščito e-pošte pred virusi in hekanjem RetroShare je bila ustvarjena leta 2006, njen glavni cilj pa je bil zagotoviti varno komunikacijo in skupno rabo datotek med prijatelji. Od takrat so se razvijalci pridružili platformi in znatno izboljšali to programsko opremo. RetroShare ustvarja šifrirane povezave z vašimi prejemniki in zagotavlja, da vas nihče ne bo vohunil. Storitev je popolnoma decentralizirana, kar pomeni, da RetroShare ne zahteva uporabe osrednjih strežnikov. Program je odprtokoden in brezplačen. Nikoli se ne boste morali ukvarjati s stroški, oglaševanjem ali pogoji storitve. Glede na zgoraj navedeno morate razmisliti o glavnih funkcijah in funkcijah, ki jih ponuja RetroShare:
 • Storitev ustvarja šifrirane povezave med vami in vašimi prijatelji in družino, da bi zgradila omrežje računalnikov.
 • Poleg tega zagotavlja različne porazdeljene storitve, vključno s kanali,forumih in še več.
 • RetroShare uporabnikom zagotavlja maksimalno varnost in anonimnost pri zaščiti e-pošte.
 • ​​Program je na voljo v operacijskem sistemu Windows in drugih operacijskih sistemih. Posebej je treba opozoriti, da njegova uporaba ne povzroča dodatnih stroškov ali oglaševanja. Lahko pošljete besedilo in slike ter razpravljate o različnih stvareh z ljudmi v decentraliziranih klepetih. Poleg tega lahko izrazite svoja čustva s čustvenimi simboli in še veliko več.RetroShare vam omogoča tudi pošiljanje šifriranih sporočil drugim članom omrežja in njihovo shranjevanje za dostavo, ko ste brez povezave.

  Sendinc

  Še ena manj koristna storitev je Sendinc, ki vam lahko pošlje sporočilo. Hitra je, varna in brezplačna, obstajajo pa številne odlične funkcije in prednosti, povezane z varnostjo:
 • Šifriranje na visoki ravni zagotavlja, da boste videli samo sporočila, ki jih pošljete.
 • Sendinc ne shrani šifrirnih ključev in samo vaši prejemniki bodo lahko dešifrirali sporočila.
 • Dodatek Sendinc za Microsoft Outlook vam omogoča preprosto in preprosto pošiljanje in prejemanje šifriranih e-poštnih sporočil in njihovopošiljanje bo tako enostavno kot prej. Vse, kar morate storiti poleg običajnih postopkov, je potrditev potrditvenega polja Pošlji varno. Vaši prejemniki ne bodo potrebovali dodatnih programov za ogled vaših sporočil. Lahko dosežete in ohranite skladnost z GLBA, HIPAA, SOX in še veliko več. Sendinc vam omogoča, da vključite šifriranje e-pošte neposredno v vaše API-je. Platforma predstavlja tri razpoložljive načrte:
 • osnovno, ki je brezplačno za posameznike;
 • PRO, za katerega morate plačati 48 USD na leto;
 • Poslovni načrt, ki prav tako stane 48 USD na leto.
 • Sklepna ugotovitev

  Članek je podal osnovna priporočila o metodah za zaščito elektronske pošte. Preden namestite karkoli, obiščite uradno spletno stran in preverite celoten nabor funkcij. Ne pozabite, da je varovanje vaših zaupnih podatkov in vaših komunikacij danes bistvenega pomena in to je dober razlog za razmislek o uporabi takšne programske opreme.

  Sorodne publikacije