Naj kupim Gearbest: ocene. Gearbest: Kitajska spletna trgovina za elektroniko

Gearbest.com je začel svoje delo v letu 2014 in takoj postal znan. Ta storitev je zelo energična in mlada trgovina, ki je v kratkem času dobila dober ugled in ljubezen do ruskih uporabnikov. Z mladostjo projekta je nekaj mnenj o njem.

Treba je opozoriti, da se spletne trgovine s kitajskim poreklom pojavljajo vsak dan in se kmalu končajo. Samo nekatere od njih so vredne vaše pozornosti, vendar je večina dejansko enodnevna. Šele po precejšnjem času od začetka dela posebne spletne trgovine v Rusiji lahko rečemo, da se lahko zares šteje za zanesljiv kraj za nakup blaga. Da bi lahko opravili preglede (Gearbest vam omogoča, da to storite na svojem spletnem mestu), poskusite narediti vsaj en nakup v njem. Kako razumeti vmesnik virov? Kot kaže praksa, obstoječi pregledi, nakupi z Gearbestom ni težje obravnavati kot druge podobne storitve. Poleg tega je spletna stran trgovin še veliko lažja in razumljivejša od znane "AliExpress".

To storite na naslednji način

Najprej se boste morali registrirati na Gearbest.com. Za začetek poiščite ikono, ki prikazuje sliko osebe v kotu vmesnika (zgoraj desno). Izpolnite odprto obliko z vsemi potrebnimi podatki. Če se želite registrirati in postati kupec, morate vnesti trenutno e-pošto. Prejeli boste e-pošto z aktivacijsko povezavo do njeprofil Če takšno pismo ne pride do vas in ga ne boste odkrili niti v mapi z neželeno pošto, lahko ponovno podate zahtevo. Po aktivaciji se takoj prijavite v svoj račun, zaželeno je, da takoj določite in shranite naslove za dostavo.

Kako najti pravi izdelek?

Na spletnem mestu so na voljo vsa standardna orodja za iskanje želenega izdelka. Vmesnik trgovine vsebuje iskalni niz in razčlenitev postavk po kategorijah. Obstaja tudi zelo dobro vzpostavljen sistem filtriranja, ki se razlikuje glede na odseke. Na primer, v splošnih seznamih kategorij blaga bodo na voljo le trije filtri: po vrednosti, razpoložljivosti in prodaji. Glede na značilnosti blaga, da bi vzorec običajno ni mogoče (na primer, količina prodanih pomnilniških kartic).

Če izberete določen izdelek, bo na voljo še veliko več razpoložljivih filtrov. Če na primer izberete Pomnilniške kartice, jih lahko izberete glede na razred, obseg in proizvajalec. Poleg tega ima ta trgovina tudi eno prednost v primerjavi z AlyExpress. Tu lahko naenkrat opazite več filtrov, ki jih druge storitve ne dovoljujejo. Edina slabost, ki jo uporabniki zahtevajo, je, da izbranega rezultata ne morete shraniti. Seznam izdelkov, izbranih s filtri, lahko razvrstite le po stroških, številu glasov, priporočilih drugih uporabnikov in priljubljenosti. Oznaka brezplačna dostava je postavljena nasproti tistih položajev, kjer je dobava blaga brezplačna. Vendar je treba upoštevati, da se stroški dostave včasih spreminjajopovezavo s pošiljko. V zvezi s tem so lahko povezana dodatna vprašanja in težave. Mesto je označeno s prisotnostjo vsakega izdelka v enem ali drugem skladišču. Trenutno ima trgovina v Rusiji lastno skladišče, od katerega Gearbest dostavlja precej hitro dostavo. Rusija je obetavno mesto za ta vir, zato bo verjetno povečalo število takih skladišč.

Primerjava blaga

Trgovina ponuja tudi tako zanimivo lastnost, kot je primerjava izdelkov. Če na primer označite štiri položaje in kliknete na Primerjaj, se bo prikazala tabela, ki bo vsebovala primerjalne značilnosti in razlike vseh izbranih izdelkov. Po mnenju uporabnikov je to zelo priročna značilnost in z njo je povezana najbolj pozitivna povratna informacija o projektu. To vam omogoča, da poiščete pravo stvar, da je primerljiva z istim, in potem po tem določite izbiro (glede na ceno ali značilnosti).

Kartica izdelka Gearbest

Ta stran ima možnost izbire prodajnega izdelka. Vendar pa morate skrbno preučiti predlagane cene. Najprej morate paziti na skladišče, iz katerega naredite neposredno naročilo. Stroški enake stvari v različnih skladiščih se lahko zelo razlikujejo. Poleg tega je lahko eden od njih nekaj položajev v prodaji, drugi pa ne bodo prodani. Poleg tega so lahko različna mesta v različnih skladiščih.


Iz tega razloga, če se odločite za izbiro izdelka, za katerega ste se odločiliKupite ga in je na voljo v več skladiščih, preverite pogoje nakupa na vsaki od njih. Včasih se lahko stroški razlikujejo za polovico ali celo več.

Podpora in povratne informacije

Pri izpolnjevanju obrazca za naročilo bodite pozorni na vrstice, ki jih je treba izpolniti. Najprej morate zabeležiti ciljno državo. Po tem izbirna plošča odpre položaj, ki ga je treba kupiti: komplet, barvna gama in tako naprej. Vsak izdelek ima svojo kartico, ki jo je mogoče podrobno preučiti. Obstaja tudi obrazec za povratne informacije, kjer lahko prodajalcu postavite vprašanja o blagu pred nakupom. Odgovori se torej na spletnem mestu pojavljajo odkrito. To pomeni, da lahko s prodajalcem preberete korespondenco drugih kupcev in dobite več informacij. Vsebuje platformo in ocene strank - skupaj s fotografijami in videoposnetki kupljenih izdelkov. Njihova prisotnost v velikem številu je posledica dejstva, da trgovina spodbuja preglede in preglede, plačuje bonus in ne glede na oceno nakupov.
Po izpolnitvi obrazca za nakup in upoštevanju vseh odtenkov se registracija lahko zaključi. Tukaj lahko opazite, da se vmesnik spletnega mesta nekoliko spremeni. Če so strani s katalogi blaga in kartic v angleščini, se lahko registracija odpre v enem od številnih jezikov, med katerimi lahko izbirate. Na ta način lahko uporabite vmesnik Gearbest v ruskem jeziku. Spletna trgovina na tej stopnji vam omogoča, da zavrnete kateri koli del izbranega blaga, spremenite njihovo številko in vnesete tudi številko kode za popust. Spodajdel strani vsebuje dva gumba, ki urejata plačevanje izdelkov. Z enim od njih lahko takoj plačate za nakup prek plačilnega sistema PayPal, drugi pa imate plačilo za pomoč iz drugih portalov.

Sistem popusta in prodaje

Kot smo že omenili, so mnogi slišali za to trgovino, saj se pogosto pojavlja v novicah na različnih socialnih omrežjih in je znana tudi po številnih drugih ugodnostih. To govorijo številni pregledi. Gearbest, glede na uporabnike, najpogosteje ponuja prodajo in popuste, ki bodo pozorni, očitno, vsaka oseba. Tudi v tej trgovini so rusko govoreči menedžerji, ki so poleg tega tudi gospodarji svojega poslovanja. Prav tako se ime strani pojavi v številnih pregledih stvari in tehnik kot sponzor. Uporabniki lahko od svojih funkcij pravijo tudi cene. Popusti za Gearbest najdete v razdelku Deals. Vsak dan bodo kupci lahko videli nekaj novega, vsak dan se bo povečala ponudba znižanih izdelkov. Vse blago lahko kupite z darilnim kuponom in brez njega. Kupci ugotavljajo, da vmesnik omogoča prikaz dveh izdelkov za primerjavo, od katerih se lahko eden kupi s popustom, drugi pa bo moral uporabiti poseben kupon. Tudi ne le paleta blaga, temveč tudi oblikovanje strani z njo, se nenehno spreminja, to je vsak dan drugačna oblika predstavitve, ki je zelo nenavadna in zanimiva.

Cene skladišč

Druga najpomembnejša značilnost trgovine je določanje cen. Najpogostejepregledi (Gearbest, kot smo že omenili, omogoča, da se preberejo vsi komentarji) kažejo, da bo cena izdelka tudi pri uporabi darilnih kuponov s popustom višja kot na nekaterih uradnih virih trgovanja. Če je bil kupon za popust uporabljen in cena padla, je treba pogledati in primerjati vrednost pogledanih stvari s cenovnimi oznakami drugih spletnih trgovin. Če se izkaže nižja cena - morate kupiti tukaj. Najbolj razširjen diskontirani izdelek je elektronika, zlasti mobilni telefoni.

Kako poteka dostava?

Še ena majhna težava, ki jo sodimo po pregledih, je čas pošiljanja blaga od trenutka njegovega nakupa. Ponavadi traja 3-5 dni, in če upoštevamo odhajajoče in druge nepredvidljive dejavnike - in še bolj. Zato lahko trajanje prevoza Gearbest traja precej dolgo. Dostava, kot v Aliexpress, traja 3-5 dni. Če ste naročili ne tako dragocen izdelek in izbrali običajen način dostave, prodajalec ne bo zagotovil številke sledi, če pa jo še potrebuje - bo kri morala plačati dva dolarja, in ne bo vsakdo všeč. Vendar pa je uporabna funkcija - paketno zavarovanje, to je, če bo blago med pošiljanjem deformirano ali zlomljeno, potem bo vrnjen ves denar za nakup.

Kako se plača Gearbest?

Naslednja in morda najpomembnejša tema vseh predloženih pripomb je plačilo naročila. Izvaja se preko Paypal, Webmoney in tudi preko bančne kartice. Ampak obstaja ena stvar: plačati s kartico, morate bitiplačilnem sistemu PayPal. Slaba stran je, da ni običajnega ruskega kupca virov ("Yandex.Money", Qiwi) in drugih plačilnih sistemov. Tudi, kot kažejo pričevanja, je naslednji trenutek precej neprijeten: za nakup se morate prijaviti na prodajnem mestu. Ampak hkrati z uporabo PayPal samo je zelo dobro jamstvo, da boste zaščiteni pri nakupu stvari, in če izdelek ne pride, odprt spor s tem plačilom bo povečalo možnosti za pridobivanje denarja nazaj.

Uporabniški meni za Gearbest

Ruska spletna trgovina, kot je bilo že omenjeno, je na voljo samo v fazi naročanja. Kako ravnati z drugim vmesnikom? Elementi menija pomenijo naslednje. Moje priljubljene so vaše priljubljene. V tej kategoriji lahko dodate poljuben element tako, da na strani z opisom izdelka kliknete gumb Dodaj med priljubljene. Moja denarnica je denarnica, ki jo lahko unovčite za neporavnana naročila. Denar iz te denarnice se lahko porabi za nove nakupe. Prav tako imate polno pravico, da ne uporabljate tega denarja, ampak preprosto zahtevate vrnitev denarja od mesta, kjer je bilo plačilo opravljeno. Moja naročila - seznam naročil (vaš nakup na Gearbestu). Moje točke - vaše točke, ki jih lahko porabite za plačilo največ 30% skupnih stroškov blaga. Ena točka je dva centa. V tem razdelku boste lahko videli celotno zgodovino akumulacije in stroškov točk. Pri registraciji se samodejno pripiše 10 točk (20 centov). Dodatek točk je za sodelovanje v različnih tombolah iz trgovine, pa tudi zaocene Gearbest je zelo priročno igrišče, kajne? Gremo še dlje. Moj kupon je vaš osebni kupon. Lahko jih dobite s sodelovanjem v različnih risbah od predstavnikov trgovin na spletnih mestih tretjih oseb. Predstavnik podpiše kupon, ki je vezan na račun. Kuponi Gearbest bodo veljavni in se lahko uporabljajo samo z računa, na katerega so bili povezani. Imajo rok uporabnosti, tako da jih priporočajo mnogi kupci in jih ne odlašajte. Moji pregledi - Seznam vaših pregledov kupljenih artiklov, kot tudi seznam stvari, ki jih niste zapustili, vendar to še vedno lahko storite. Make Money - Make Money. Načini sodelovanja s trgovino: Brezplačne darilne kartice - darilna kartica, izdana za povratne informacije o trgovini na spletnih mestih tretjih oseb. Pro program - Če imate priljubljen YouTube kanal, lahko prijavo za prejem blaga popolnoma pustite brezplačno, vendar boste morali napisati pregled izdelka, tako da ga postavite na kanal. Partnerski program - način sodelovanja lastnikov spletnih mest. Če imate vir, lahko uporabite enega od partnerskih programov. Ko povežete katero od njih, boste imeli posebne povezave do napotitev, za nakupe, ki jih opravijo ljudje za take povezave, pa vam bomo zaračunali. Get It Free - Get It Free. Blago lahko dobite popolnoma brezplačno, če uporabljate affiliate program same trgovine. To storite tako: 1. Oglejte si izdelek (Get if Free). 2. Dodajte ga na seznam Moje mape. Tu se povezava z izdelkom pripisuje edinstvenemunapotna koda, in če je stvar kupljena s to povezavo 10-krat, jo boste lahko prejeli brez plačila centa, samo s klikom na gumb "Get the product for free".

Nakup

Kako kupiti Gearbest? Če ste že določili izdelek, ki ga želite kupiti in dopolnili kartico, iz katere želite plačati, lahko varno začnete naročiti. Če želite začeti, dodajte priljubljene elemente v koš. Na primer: Product - Sunlu SL - 300 Smart Pen 3D tiskalnik. Če ga želite dodati v košarico, kliknite gumb Dodaj v košarico. Ko je blago dodano, gremo v košarico. Ne pozabite uporabiti enega od kuponov za popust, če obstajajo. To lahko storite z gumbom Uporabi v polju Promocijska koda. Če je kupon veljaven, se cena v košarici spremeni. Popust na kupon velja za prvotno ceno, v trgovini pa po ceni označuje ceno s popustom. Pri tem morate biti previdni! Izkušeni uporabniki priporočajo to možnost. Če se bo cena nenadoma povečala po njeni uporabi, jo prekličite s klikom na povezavo. Kliknite tukaj za preklic kode kupona. Če kupon zniža ceno enega izdelka, vendar ga bo povečal na drugega, potem nakup kupite z različnimi naročili in uporabite kupon za stvar, katere ceno se zmanjša.

Uporaba kupona ob naročilu

Če se odločite za uporabo kuponov Gearbest, morate klikniti na Proceed to Checkout. Če niste prijavljeni v trgovino, se prikaže okno za avtorizacijo. Če koda kupona ne deluje, čeprav bi morala, morate prenesti pooblastilo v trgovino in ga uporabiti.ponovno. Kaj lahko izkušeni kupci povejo? Če naredite prvo naročilo, če še niste vnesli naslova za pošiljanje, vam bo vmesnik dal okno z mestom vnosa. Na naslov Gearbest morate napisati naslov, na katerega želite prejeti nakup. Po vnosu zahtevanih podatkov boste morali klikniti na Postavite naročilo. Torej ste šli na dokončanje naročila. Na vrhu okna boste videli naslov prejemnika, ki je bil prej vnesen (Informacije o pošiljanju). Če ga še niste vnesli ali želite nekaj spremeniti, kliknite na povezavo na desni - Uredi naslov pošiljanja. Na dnu naslova v razdelku Načini posredovanja pošiljk lahko izberete drug način pošiljanja.

Dostava nakupov

Načini dostave in dostave se lahko razlikujejo glede na državo. Flat Rate Shipping - navadna pošta, najcenejši način. Številka naročila bo brezplačna za naročila v višini 40 USD, za manjše zneske pa za plačilo. Prioriity Direct Mail je v bistvu enak. Samo stroški dostave bodo 0. To je vključeno v ceno blaga. Standardna dostava - plačan način dostave preko EMS in drugih storitev hitre dostave. Sledenje parcele od Gearbesta v tem primeru bo veliko lažje. Če nimate prednosti, lahko izberete najcenejšo možnost, ki jo bo ponudila trgovina. Pod vrstico z izbiro načinov dostave je polje Dodaj zavarovanje. Naročila lahko zavarujete tako, da tu označite. Teoretično je trgovina nujno pakirana v dobro kakovost. Toda v praksi, če verjamete v povratne informacije, je ta možnost neuporabna. VelikoStranke virov opozarjajo: ne zapravljajte denarja!

Kako plačati manj?

Ob nakupu v trgovini sta dva načina za znižanje stroškov izdelka: uporabite kupon ali uporabite pointi. Hkrati pa dva načina za uporabo, žal, ne bosta delovala. Če se kupon ne uporabi, se bo cena lahko znižala za 30% zaradi točk. Imeti morate vsaj 50 točk, da jih lahko uporabite. Na rekordnih 1500 enot, bo vse delovalo dobro.

Uporaba točk v trgovini Gearbest pri naročanju

Lahko bi opazili, da se točke nekoliko razlikujejo od kupona, vendar pa razlika, po mnenju uporabnikov, ni tako velika. Vsakdo se odloči zase, uporabi pointi ali kupon. Pri naročilu do 40 $, bo številka skladbe stala 199 $, tako da lahko brez njega dobite poceni Gearbest. Ko določite naslov in izberete način plačila in pošiljanja, kliknite gumb Postavite naročilo. Nato boste preusmerjeni na plačilna mesta.

Sledenje naročila

Ob koncu plačila se začne čas čakanja za pošiljanje blaga. Ugotovite lahko približno čas, v katerem bo trgovina lahko odpremila blago v drugem razdelku. V večini primerov, kot je bilo že povedano, traja od 3 do 5 dni ali teden. Tudi trgovina lahko prodaja izdelke z oznako Presell - prednaročilo. Določen čas pošiljanja paketa ni prej kot določen dan. Toda tokrat je mogoče zamuditi. Proizvajalci pred tem vedno ne morejo sprostiti običajnega blaga v delovnem stanjuobljubljeno obdobje. Ta točka povzroča tudi pritožbe uporabnikov.

Sorodne publikacije