Dell Monoblock: Pregled modelov, Reviews

Ameriška družba Dell je bila ustanovljena leta 1984. Njen ustanovitelj je Michael Dell, ki je registriral podjetje v Austinu v Teksasu. Podjetje proizvaja računalnike, omrežno opremo, prenosne računalnike, naprave za shranjevanje in monobloke. Dell (povratne informacije o proizvodih v večini primerov pozitivne) je že tri leta po uvedbi vstopil na evropski trg. Leta 2005 se je podjetje uvrstilo na tretje mesto na svetovni lestvici. Letni promet znaša približno 60 milijard dolarjev, čisti dobiček pa doseže skoraj 3 milijarde dolarjev.


Pri inovativnih tehnologijah preprosto ni mogoče živeti brez računalniške tehnologije. Nakup stacionarnih naprav ni vedno stroškovno učinkovit, zato mnogi raje uporabljajo monobloke. Zasedajo veliko manj prostora in glede na tehnične značilnosti praktično ne priznavajo računalnikov s sistemsko enoto in prenosnimi prenosniki. Torej, naredimo preglede Dell monos.

Dell Inspiron 7459

Ekskluzivni model Inspiron 7459 bo ornament vsakega prostora. Naprava je opremljena z visokokakovostnimi funkcijami, ki omogočajo ne samo izdelavo pisarniških dokumentov in uporabo interneta, temveč tudi ogled kakovostnih filmov in igranje različnih iger. Monitor ima diagonalo 238 ", z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik. Full-HD zaslon na dotik, deset prstov, oster, nevsiljiv in občutljiv. s hitrostjo 2,6 GHzRazširitev na 3,5 GHz. Pomnilnik - 16 GB, tip - DDR42133 MHz. Monoblock ima grafično kartico - NVIDIA GeForce 940M. Zvočniki so vgrajeni, glasnost je glasna in jasna, izdelana s tehnologijo Waves MaxxAudio Pro. Zahvaljujoč ji, tudi na najvišji ravni, je kakovost igre odlična. Na voljo je tudi vgrajena kamera in mikrofon. Inspiron 7459 je opremljen z Wi-Fi, ki omogoča povezavo z internetom brez uporabe žic. Obstaja tudi Bluetooth. Uporablja se za prenos datotek iz drugih medijev (pametni telefon, tablični računalnik in druge naprave).


Vrata USB so samo šest: štiri so 3.0 in dve 2.0. Nameščen je posodobljen operacijski sistem s skoraj vsemi programi Windows 10. Monoblock tehta 10 kg. Vključena sta miška in brezžična tipkovnica. Kupci so opazili visoko zmogljivo in sodobno opremo. Idealen za delo doma in v pisarni. Lahko kupite tak model za približno 100 tisoč rubljev.
Dell Inspiron 5459
Dell Monoplane je opremljen z 238-palčnim zaslonom. Zmogljivost računalnika je 8 GB, shranjujete lahko fotografije, video posnetke, namestite programe, prenesete filme in če ni dovolj RAM-a, je vgrajen pogon (model HDD), ki je namenjen za 1000 GB. z aplikacijami, ki zahtevajo visoke ločljivosti, obstaja možnost turbo ekspanzije do 2,8 GHz, monoblok pa je opremljen z grafično kartico NVIDIA Geforce 930M. (4 GB), bralnik kartic,brezžični vmesniki Wi-Fi (internetna povezava) in Bluetooth, s šestimi USB priključki.
Deluje v operacijskem sistemu Windows 10 Home. Model procesorja je Intel Core i5-6400T (šesta generacija), tip je quad-core. Zvočniki so vgrajeni, uporabljena je inovativna tehnologija Waves MaxxAudio Pro, zaradi katere je glasnost glasna in jasna. Lahko gledate DVD-je ali namestite programsko opremo s pogonom DVD +/- RW. Komplet modela: monoblok, brezžična tipkovnica in miška, navodila, garancijski list. Dimenzije naprave: 38,5 x 57,6 x 38 cm. Teža: 73 kg brez stojala. Garancijska doba: 1 leto. Stroški: v 70-75 tisoč rubljev. Mnogi kupci so kupili ta model za dom. Odlična kakovost slike, visoka raven zvoka, velik pomnilnik omogočajo uporabo monobloka brez omejitev.

Dell Inspiron 3459

Ta Dell Monoblock je poceni namizni model, vreden približno 40 tisoč rubljev. Opremljen z večfunkcijskim zaslonom. Njegova diagonala je 238 ". Mat premaz, matrični tip - IPS, vgrajeni zvočniki, kamera in mikrofon, nameščen je 2,3 GHz procesor, Intel Core i3-6100U (Skylake) model, optični pogon in vgrajen HDD pogon. video in aplikacije so združljive z grafično kartico Intel HD Graphics 520. Operacijski sistem: Linux Dimenzije monobloka: 576 x 385 x 39 cm Teža: približno 6 kg

Dell 3052

Monoblok Dell 3052 je kompakten model s težo 32 kg, Diagonalni zaslon - 195 ". Velikost prejete slike je 1600 x 900 pik. Nameščena grafična kartica Intel HD Graphics, zahvaljujoč kateri se slika popolnoma reproducira. Naprava je opremljena z vgrajenim zvočnikom,kamero in mikrofon. Če želite govoriti o "Skype", ni treba uporabljati naprav z žicami. Na voljo so tudi vrata USB in 3,5 mm priključek. Model procesorja je Intel Celeron N3150 (4 jedra) s frekvenco 1,6 GHz. Proizvajalec je nameščen v operacijskem sistemu monoblock Linux. Stroški naprave - v povprečju 30 tisoč rubljev. Mnenja strank so razdeljena. Vendar to ne pomeni slabe kakovosti. Trditve so bile izražene glede na nizko frekvenco procesorja in nerodno zasnovo zaslona.

Prednosti in slabosti monoblokov

Trenutno se je povpraševanje potrošnikov po monoblokah znatno povečalo. To pojasnite z velikim seznamom prednosti. Najprej je kompaktna. Odsotnost sistemske enote in veliko število žic je pomemben kriterij pri izbiri računalnika. Monobloki so sestavljeni samo iz monitorja, miške in tipkovnice. Kompaktne dimenzije omogočajo enostavno prenašanje naprave na dolge razdalje. Prav tako je treba omeniti, da ni značilne emisije hrupa hladilnikov, ki se vedno lahko slišijo med delom na stacionarnem računalniku. Vendar ima to svoj minus. Pri monoblokih se rahlo ohladi. Na primer, poleti lahko pregrevanje bistveno vpliva na zmogljivost ali celo povzroči izgorevanje nekaterih delov. Lahko bi rekli: Dell monobloki so odlična izbira za nezahtevne uporabnike.

Sorodne publikacije