SQL Kje: Kako uporabljati in primere

Eden najpogostejših programskih jezikov za delo z bazami podatkov je SQL. Jezikovni konstrukti omogočajo ne le ustvarjanje baze podatkov, temveč tudi različne manipulacije z njimi, da spremenijo podatke ali njihovo vzorčenje.

Za izbiro podatkov baze podatkov se uporablja izbira [podatkovni niz] iz [ime tabele]. Kot kažejo izkušnje, morate v 80% primerov pri uporabi vzorčnih podatkovnih zahtev uporabiti različne pogoje - parametre. Da bi to naredili v jeziku, kot dodatek k poizvedbi, njegovem zapletu, je bila uvedena klavzula SQL-Where.


Kako uporabljati pogoj Kjer je

Programer pogosto potreben, da izbere, v osnovi, da zagotovi poročilo, podatke, shranjene v bazi podatkov. Mogoče ne bo dovolj za izdelavo preproste vzorčne zahteve. Praviloma je treba upoštevati različne pogoje, parametre vzorčenja, ki jih je mogoče precej veliko, ali preveriti. Vključuje podatke v določenem razponu ali so v podani tabeli. Konstrukt SQL-Where lahko uporabite za določanje pogojev vzorčenja podatkov ali za preverjanje, ali so podatki vključeni v vzorec ali tabelo tretjih oseb.

Uporaba Kje za poizvedbo vzorčnih parametrov

Če želite nastaviti določene parametre za izbiro iz baze podatkov za poročanje, lahko preprosto organizirate sintakso gradnje SQL. Če želite to narediti, lahko uporabite naslednja pravila:
 • Izdelati morate standardno poizvedbo z uporabo modela Select * from.
 • Določite s ključem Join konstrukt, zkatere tabele bodo izbrane.
 • Za določitev seznama parametrov za vzorec uporabite klavzulo Where.
 • Takšne zahteve so zelo enostavne v gradbeništvu in ne povzročajo težav niti začetnikom.

  Uporaba zasnove za preverjanje vnosa

  Če je programer zadolžen ne le za izbiro podatkov iz tabele v določenem stanju, ampak tudi za preverjanje njihovega vnosa v eno ali več tabel drugega načrta, bo konstrukt SQL-Where nepogrešljiv.


  S sintakso tega konstrukta lahko konstruirate iste pogoje, vendar z vgrajenimi poizvedbami, ki bodo preverjale vnos izbranih vrstic v niz tabel baz podatkov tretjih oseb. Običajno se za te namene ustvari začasna tabela, v kateri se vse zapiše, da se preveri vnos podatkovnega niza.

  Primeri uporabe Kje

  Tukaj je nekaj primerov, kjer je SQL. Za začetek si predstavljate, da obstajata dve tabeli s podatki - Stuff in TovarAmount. Prvi je ime izdelka, cena, datum prodaje in stranka, ki je izdelek kupila. Druga pa pomeni razpoložljivost blaga, natančneje, kaj je na voljo. Primer poizvedbe s parametrom, ki določa vse blago, prodano za določeno število dni, je konstrukt te vrste: Izberite * iz Stvari, kjer T_Date & gt; = '12 /01/2016 'in T_Date 0 Ta načrt zahtevkov bo vrnil seznam blaga, podatke iz tabele ki so bili prodani v prvih sedmih dneh decembra, kar dokazuje eden od vzorčnih pogojev: T_PriceOut> 0. Če upoštevate pogoj za izdajanje izdelkov, ki so na voljo, potem je načrt takšen načrt: Izberite * iz Stvari kjer je T_Tovar v (izberite TA_Tovar kjer TA_ Znesek> 0) Vdelaj pogojeMogoče je veliko krajev, vendar se je treba spomniti, da je več pogojev naloženih, dlje bo vprašanje delovalo. Prav to je razlog za uporabo začasnih tabel. To je veliko hitreje oblikovati več takih in nato primerjati podatke v njih kot zgraditi pogoj z več stopnjami preverjanja podatkov.

  Sorodne publikacije