Zavorni disk se segreje po zamenjavi blazinic: možni razlogi in načini popravila

Vzdrževanje zavornega sistema v dobrem stanju je prednostna naloga vsakega lastnika avtomobila. Čas je, da spremenite vse potrošne materiale. To vključuje blazinice. Pogosto stanje - zavorni disk ogreva nadomestno blazinico. Poskusimo ugotoviti, zakaj se to zgodi in kako jo popraviti.

Vrste zavornih diskov

Obstaja več vrst zavornih diskov. Diski se razlikujejo po materialu. Element je lahko litega železa, jekla, kovinske keramike ali plastike iz ogljikovih vlaken. Zadnji dve vrsti sta zelo dragi, zato se večina serijskih avtomobilov ne uporablja.
Ali se med delovanjem zavorni diski segrejejo? Da, ogrevati se morajo. Med zavornim procesom se blazinice pritrdijo na obe strani. Zaradi povečanega trenja se zmanjša hitrost avtomobila in na koncu se avto ustavi. Kinetična energija, ki se v tem trenutku pojavi, se porabi za premagovanje trenja in nato v toplotno energijo. Zato se disk in blazinice segrejeta. Razumeti je treba, da je to povsem običajen pojav. Vendar ogrevanje ne sme biti pretirano. To ni sam proces, temveč deformacija diska po njem. Pri dolgotrajnem zaviranju (na primer pri gorskih serpentinah) se lahko komponentni sistemi močno pregrejejo, kar lahko povzroči popačenje in nato udarce z dotikom pedala. Če se pregreti disk v lužo, lahko zaradi močnega padca temperature kovina celo popolnomaRazbijte Kovinska keramika in plastika iz ogljikovih vlaken lahko segrejeta do 1200-1400 stopinj, kar je povsem normalno za te materiale. Koeficient trenja je tu večji, vendar ti materiali niso tako nagnjeni k toplotnim deformacijam. Za kovinske diske je omejitvena temperatura ogrevanja 500-600 stopinj. Pregrevanje bo povzročilo izgubo geometrijskih značilnosti.


Glavni vzroki pregrevanja zavornih kolutov

Med glavnimi razlogi je mogoče prepoznati vpenjalna vodila zavornega sistema. Ročica v tem primeru ne more enakomerno prekriti delovne površine diska.
Tudi slednji se lahko zaradi deformacije segrejejo - gred neenakomerno potisne na obdelovalno ravnino. Drug razlog je naravna obraba blazinic. Za pregrevanje se uporabljajo tudi različne zavore na sprednji in zadnji osi.

Težave z novimi blazinicami

Pogosto se zgodi, da voznik spremeni obrabljene dele, vendar se po zamenjavi blazinice zavorni disk ogreje. V tem primeru lastnik avtomobila ne uspe pogostega zaviranja v sili. Poglejmo tipične razloge.

Zavorna tekočina

V starih avtomobilih je imel sistem mehanski pogon. Sčasoma so proizvajalci začeli dopolnjevati avtomobil z bolj naprednimi sistemi. Hidravlika se sedaj uporablja kot zavorni pogon. Uporaba takšnega pogona je zmanjšala prizadevanja za zmanjšanje hitrosti. V tem primeru je sam proces zaviranja postal učinkovitejši na račun uporabe zavorne tekočine.
Premika se po avtocestahin pritisne na delovne valje, s čimer se ustvarijo potrebni napori za vpenjanje blazinic. Kot pri vseh tehničnih tekočinah ima zavora tudi svoj vir. To ni zelo dobro znano, vendar je. In stanje in značilnosti te tekočine je odvisna od dela valjev v čeljusti. Strokovnjaki za servisiranje avtomobilov priporočajo zamenjavo zavorne tekočine enkrat na dve leti. Zakaj je ta izraz? Gre za higroskopičnost. Tekočina absorbira vlago, slednja pa uniči podrobnosti zavornega sistema. Zaradi korozije zavornega sistema bat ne more učinkovito potisniti blazinic. Pogosto se pojavijo situacije, ko bati jam v enem položaju.
Ročica se vedno dotika diska. Posledično se bo slednje segrelo. Zato se zavorni diski ogrevajo po zamenjavi blazinic. Stare oprane stvari niso prišle na površino diska. In nova trenja je debelejša. Zato je trenje. Kakšen je način za popravilo? Stanje lahko popravite z redno zamenjavo zavorne tekočine. S tem se izognemo koroziji na avtocestah in elementih sistema.

Elektronika

To je redko, vendar se še vedno dogaja. Pri mnogih ABS (zlasti v Toyoti) se zavorni diski segrejejo po zamenjavi blazinic s pomočjo "napake" senzorjev protiblokirnega sistema. Priporočamo, da preverite sistem za servisiranje.

Človeški dejavnik

Vsako leto se poveča masa avtomobilov in poveča moč pogonske enote. Lastniki avtomobilov pritiskajo na pospeševalnik in hkrati ne razmišljajo o tem, kako sistem deluje. Ampak navsezadnje se morate spomniti tečajafizika v šoli. Če se upor poveča, se trenje poveča. Enako velja za zavorne kolute. Za zmanjšanje hitrosti avtomobila, ki tehta 15 ton na blazinici, je potrebno uporabiti veliko silo stiskanja.
Temperatura plošče se poveča in če tukaj dodate agresiven način vožnje, je ogrevanje enostavno razložiti. Zavornega sistema ne pritiskajte na silo. To ne bo najbolj vplivalo na vire blazinic in diskov. To še posebej velja za stroje nizkega kalibra.

Zavorna čeljust

Če se zavorni koluti po zamenjavi blazinic strdijo, jih pazljivo preglejte. Podpora se lahko banalizira. V tem primeru čevelj ne bo enakomerno prilepljen na površino diska. Zaradi tega se poveča koeficient trenja. Prav tako se prepričajte, da so vodilni valji dobro podmazani. Če ni maziva, ga morate nujno obdelati z vsakim vodilom in celotnim mehanizmom podpore. Pri premikanju po avtomobilu z brisalnimi zavornimi ploščicami lahko batni sistem izstopi iz cilindra nad normo. Ogledalo na mestu, kjer mora biti bat nameščen, oksidiran ali poškodovan. Ko so nove blazinice nameščene, se element ne bo vrnil v svoj običajni položaj. To težavo je mogoče rešiti z zamenjavo kompleta za popravilo. Priporočljivo je tudi, da si ogledate stanje škodljivcev. Če so v njih razpoke, jih je treba zamenjati. Prah in umazanija - eden od vzrokov za zastoj vozička.

Slabo blazinice ali materiali niso usklajeni

ZeloZavorni kolut se pogosto segreje po zamenjavi blazinic zaradi dejstva, da se je lastnik avtomobila odločil rešiti. Poceni blazinice, ki se prodajajo v večini trgovin, se ne razlikujejo po kakovosti. Zato ogrevanje.

Evropa je opustila azbest pri izdelavi prekrivnih površin s trenjem. Toda v Rusiji je še vedno takšno blago. Azbest negativno vpliva na delovanje sistema. Edini izhod je zamenjava blazin z originalnim.

Stanje diska

Če disk zamenja po zamenjavi blazinic, so lahko vzroki tega pojava povezani s samim diskom. Slednji ima na delovni površini ovratnik. Od kod prihaja? Podrgnil je stare blazinice in po namestitvi novih obrisal ovratnik. To je razlog. Način popravila - zavorna kolutna zavora. Vendar pa se to zgodi, ko preostala debelina elementa ni nižja od norme in na površini ni nobenih razpok.

Vakuumski ojačevalnik

Če disk zamenja po zamenjavi blazinic, lahko preverite in vakuumski ojačevalec. Zgodi se, da na delujočem motorju sam upočasni kolesa. Diagnosticiramo z odklopom cevi od ojačevalnika. Priporočljivo je zamenjati poškodovan sesalnik.

Pregrevanje zadnjih diskov

Tukaj med razlogi so enaki kot pri sprednji strani. To je težava v čeljusti in zavornih valjih. Ampak to se zgodi, da so sprednje zavore iz neznanega razloga izgubile svojo učinkovitost in večina napora gre nazaj. To ne sme biti samo po zamenjavi blazinic. Zadnji zavorni diski in stari deli se segrejejo. Kaj storiti v tem primeru? Potrebno jeZamenjajte regulator zavorne sile. V ljudeh se imenuje "čarovnik".

Pravila za premikanje novih blazinic

Po zamenjavi v avtomobilskih servisih so ključavničarji pogosto pozabili ali preprosto strankam ne povedali o pravilih delovanja avtomobila z novimi blazinicami. Približno 200-300 kilometrov je priporočljivo izogniti se izredni hitrosti.
V tem obdobju se torna blazina prekriva s površino diska. Takoj po zamenjavi se zavorna zmogljivost zmanjša. Voznik močneje pritisne na pedal. Zaradi tega se sprednji zavorni diski ogrevajo po zamenjavi blazinic. Toda z "drgnjenjem" problem gre sam po sebi.

Zaključek

Pravi zavorni sistem je ključ do vaše varnosti. Če je okvarjen, takoj ukrepajte. Posledice pregrevanja diska so lahko žalostne. Po zamenjavi blazinic jih je treba valjati. Bolje je izbrati nove materiale od preverjenih proizvajalcev. Morate slediti stanju diskov. Če se včasih zavorni diski po zamenjavi segrejejo, je to že priložnost za strokovnjake.

Sorodne publikacije