Matične plošče Socket AM3: opis, specifikacije in pregledi

Za celotno obdobje svojega obstoja je matično ploščo AMD AM3 predstavljalo veliko proizvajalcev. Med njimi sta uspešni različici in popolnoma napake. Nekateri modeli kartic so še vedno uspešni v 6-7 letih. Tako so MSI, Gigabyte, ASRock in ASUS postali vodilni v proizvodnji matičnih plošč. Vsak od teh razvijalcev poskušal ustvariti boljši izdelek in poraz konkurentov. Ampak vse to ni izšlo.

MSI pristojbina

To podjetje že dolgo ustvarja dobre komponente. Leta 2009 je izdal MSI 790FX-GD70 AM3. Matična plošča s to vtičnico za procesor se je pravkar začela pojavljati na trgu. Zato je ta model postal novost in takoj pritegnil pozornost uporabnika.
Paket je precej pogost za tega proizvajalca. Škatla je pobarvana v svetlo oranžno barvo. Spredaj je osnovna specifikacija in nekatere podprte tehnologije. V notranjosti škatle ni nič odveč: nekaj navodil, dva pogona z gonilniki, palica na zadnji plošči, 2 adapterja, 4 kabla SATA, par zank in vtič.


Elektroenergetski sistem je vgrajen v pet faz z uporabo trdnih kondenzatorjev. Poleg tega je to področje zasedeno s skupino tranzistorjev, poleg katerih je masivni radiator. Sistem hlajenja je na splošno dober za MSI 790FX-GD70 AM3. Matične plošče se redko srečujejo s tako podrobnimi podrobnostmi. Radiator ima ukrivljeno obliko. En del se začne na južnem mostu, nato pa na ceviteče poleg reže za grafično kartico in gre v večji radiator. Ne hladi samo tranzistorjev, ampak tudi severni most.


Značilnosti deske so dobile vrh. Ima odličen potencial za overclocking, prav tako pa je precej močan konkurent Gigabyte 880GA-UD3H. Ta model bomo nadaljevali. Toda glavna pomanjkljivost te plošče je, da uporabnik ne more odkleniti nadomestkov procesorjev AMD Phenom II. Seveda bo za mnoge ta težava odločilna pri izbiri matične plošče. Ampak ne smemo pozabiti, da je MSI 790FX-GD70 model, ki vam omogoča, da procesorja overclockate na 4 GHz, zato je treba izbrati čip.

Mnenja MSI

Uporabniki so se dobro odzvali na to tablo. Pohvalili so celoten sklop, odličen potencial za pospeševanje, enostavno regulacijo BIOS-a, razpoložljive tehnologije. Hladilni sistem je dobro obvladal celo najtežje naloge. Še posebej pomembno je, da je bila ta kartica pomembna tudi po 3-4 letih. Edina stvar, ki se bo na koncu končala, je podpora AM3 + čipom. Matične plošče s to režo so se začele pojavljati pozneje, nato pa se je pojavila združljivost obeh formatov.

Model Gigabyte

To podjetje se od svojih številnih konkurentov razlikuje po zanesljivosti. Najpogosteje, ko je uporabnik malo denarja, vendar hoče zgraditi računalnik, ki bi služil dolgo časa in pokazal stabilno delo, se obrne na komponente iz Gigabajta. Ko se je na trgu pojavil newformatnyh procesorjev, potem ta proizvajalec ni postal pasty nazaj.
Matična plošča Gigabyte AM3880GA-UD3H je bila dobavljenaslabo opremljena. Uporabniku so na voljo dostopna navodila, CD z gonilnikom in programsko opremo, vtič za ploščo, dva kabla SATA in samo ena zanka. Čeprav je podjetje v škatlo vstavilo več nalepk - ni bilo rešenih kritik v smeri pakiranja s strani kupcev.


Oblikovanje je dokaj običajno. Vsi elementi so med seboj tesno povezani. Plošča podpira vse obstoječe Socket AM3 procesorje. Za pomnilnik so priključki DDR3, ki jih je mogoče nadgraditi na 1866 MHz. Hladilni sistem je slabši od konkurenta MSI. Praviloma se je ta proizvajalec odločil, da bo raje oblikoval, ne hladilnika. Tu je zelo skromen in v procesu nalaganja potrebuje dodatno pomoč. Na splošno je proces overclockinga pokazal odličen rezultat. Edina stvar, ki se je začela opazovati, je bil problem zniževanja frekvenc pod močnim obremenitvijo. Toda to je spet kamen proti hladilnemu sistemu.

Mnenja o izdelku Gigabyte

Materiali Gigabyte 880GA-UD3H Ocene poligoni. Kupci so pohvalili razmerje med ceno in kakovostjo, sposobnost "odpiranja" jedra in predpomnilnika, razumevanje namestitvene programske opreme, kvalitativnih materialov modela. Osupnilo se je pojavljanje USB 3.0, ki je bil takrat novost. Še posebej dobro o postavitvi vseh vrat in rež.
Toda pritožbe, čudno dovolj, so se dotaknile hladilnega sistema. Z zmogljivim procesorjem in grafično kartico je bilo treba postaviti drag hladilnik za segrevanje severnega mostu.

Konkurenca podjetja ASRock

To podjetje je pravočasno izdalo vrsto matičnih plošč. Nekateri so postali izjemno priljubljeni, drugi pa so propadli. MaterPlošča ASRock 880G Extreme3 ​​AM3 je bila ena izmed zmagovalnih modelov, ki so osvojili ne le navadne uporabnike, ampak tudi zahtevne stranke. Model je praktičen. Še enkrat, ni dovolj "pliš", ampak kasneje na ta vrstni red stvari, na katere je kupec navajen. Poleg navodil in diska, tukaj je škrbina, zadnja plošča s kabelskim SATA formatom in poleg tega dve podobni žici. Navzven ta novost povsem ponavlja zasnovo prejšnje sestre in je na splošno postala skoraj njena kopija. Za RAM so tukaj tukaj štiri reže: dve modri in beli. Vrsta podprtega pomnilnika je enaka - DDR3. V tem primeru proizvajalec trdi, da ga je mogoče nadgraditi na 18 GHz. Največji pomnilnik je 16 GB. Hladilni sistem - mobilni, pritrjen na ploščo s sponkami. Severni most "ščiti" radiator, ki ima jarek. V notranjosti se konča toplotna cev. Glavna razlika od 890GX je pomanjkanje posebne tehnologije in nekoliko znižana vrednost frekvence video jedra, ki je tu mimogrede integrirana.

Pregledi ASRock

Ta in druge matične plošče Socket AM3 so se razlikovale v hitrem pomnilniku. Ta značilnost je bila njihova značilnost. Pogosto je bil vsak model dobra konkurenca za pristojbine drugih proizvajalcev. ASRock 880G Extreme3 ​​ni bil izjema. Ta plošča, čeprav ni pokazala odličnega overclock, kljub temu je bil odlikuje odlično razmerje "cena /kakovost", je bil cenejši kot voditelji "Asus" ali "Gigabyte". Razumejo se nastavitve v "BIOS-u", kot tudi programska oprema v celotnem nizu. Pritožbe so se nanašale le na sistem z napakohlajenje Ogrevanje severnega in južnega mostu je bilo opazno pri visokih obremenitvah.

Matična plošča podjetja ASUS

To podjetje je znano vsem in vsem. Mnogi uporabniki, ki se odločijo samostojno zbirati svoj računalnik, poskušajo dvigniti komponente tega proizvajalca. Razlog za to ni le dejstvo, da je podjetje na trgu že dolgo časa, ampak tudi zato, ker so njegovi proizvodi drugačne kakovosti in funkcionalnosti. Matična plošča ASUS AM3 M4A89GTD PRO /USB3 ni postala izjema. Paket je več kot popoln. V škatli je kupec našel navodila, pogon in programsko opremo. Obstaja 4 SATA zank, od katerih imata dve pasovni širini 3 Gb /s, ostalo pa 6 Gb /s. Obstaja tudi ena zanka IDE. Praviloma so na voljo vtič, originalna kartica PCI ključa in drugi priključki ASUS Q-Connector. Hladilni sistem radiatorjev je zelo podoben tistemu, ki je bil vgrajen v model MSI. Sestavljen je iz dveh delov, od katerih eden hladi mosfete, drugi pa severni most. RAM ima praviloma dvokanalno arhitekturo in tip DDR3. Namesti se lahko največ 16 GB, frekvenca overclockinga pa doseže 2 GHz.
Pri pospeševanju je še vedno bolje namestiti močnejši hladilni sistem, tako da so indikatorji stabilni. Ovrekloking je v veliki meri odvisen od pravilne namestitve v BIOS. Vse avtomatizacije ni mogoče zaupati. Prišel je dober in potencialen model ASUS M4A89GTD PRO /USB3 AM3. Matične plošče tega proizvajalca imajo pogosto samo eno pomanjkljivost - to je precenjena vrednost. Enako se je zgodilo v tem primeru. Kljub dovoljDobri kazalci overclocking in splošne tehnične lastnosti, so bile pomanjkljivosti odbora.

ASUS pregledi

Kot je pokazala praksa, hladilni sistem ni vedno kos nalogam. Na območju severnega mostu je imela neuspešno gradnjo. Toplota od tam je bila zelo slaba, zato je bilo potrebno kupiti dodaten hladilnik. Kupci in neuspešni reži PCIe 20x16 se zaklenejo. Zaradi tega se je grafična kartica prekrivala z enim priključkom, kar se je izkazalo za popolnoma neuporabno. V tem formatu so matične plošče Socket AM3 našle kupca. Mnogi potrošniki so takšne modele v letih 2009–2010 raje izbrali in še vedno so zadovoljni z delovanjem te naprave.

Sorodne publikacije