Cable (Marvel): pregled, karakterizacija junaka in zanimiva dejstva

Vesolje Marvel je polno različnih superjunakov, med katerimi so tako dobri kot slabi. Serija ima nekaj priljubljenih, kot so Spider-Man, Deadpool, Wolverine in tako naprej, vendar je v njej manj znanih, vendar nič manj zanimivih likov, kot je Cable. Marvel je predstavil tega junaka v daljnem letu 1990, potem pa je imel precej dober ugled, toda do leta 2002 je njegova navijaška baza znatno padla. To je neverjetno zanimiv in impresiven lik, katerega zgodba ujame in očara sposobnosti. Čas je, da ugotovimo, kdo je Marvelov kabel.


Kratek opis

Če je mogoče ključne znake vesolja opisati na kratko in jasno, ki opredeljujejo njihovo zavezanost sili dobrega ali zla, potem v tem primeru vse ni tako preprosto. Dejstvo je, da Cable od Marvel ni najbolj preprost junak. Deluje v obliki nekakšnega mesije iz prihodnosti, ki poskuša popraviti preteklost, medtem ko ne prejema posebne ljubezni od prebivalcev Zemlje, kot tudi mutantov. Ima telepatske in telekinetične sposobnosti, zaradi katerih je eden najmočnejših superjunakov. Lahko jo opišemo kot kaotično nasprotje profesorja Xavierja na dobri strani mutantov. Vendar to ni povsem natančno, saj je značaj kabla veliko bolj zapleten in nenavaden. Da bi ga bolje razumeli, morate ugotoviti njeno zgodovino. Kakšna je biografija tega značaja vesolja Marvel? Kabel je preživel veliko, zato vas zanima,kako se je njegovo življenje razvilo?


otroštvo

Treba je omeniti, da Marvelovi junaki pogosto nimajo najbolj natančnih biografij zaradi raznolikosti alternativnih univerz, variant dogodkov, potovanj v času in tako naprej. V primeru Cable je na potovanje močno vplivala biografija v času. Vendar pa morate začeti od začetka. Cable, katerega pravo ime je Nathan Summers, je sin Scotta Summersa, znanega pod imenom Cyclops, in Madeleine Pryer, klon Gine Gray, ustvarjene posebej za ustvarjanje Cable by the Evil, je bila izdaja Apokalipse. Vendar pa se je Apokalipsa seznanila z izdajanjem Zlidnije in okužila otroka s tehno-organskim virusom, ki je počasi ubil otroka. Vendar ni prišlo do smrti, saj se je Cyclopopu pojavila ženska iz prihodnosti, ki je dejala, da bi lahko Nathan rešili le, če bi šla v prihodnost. Tako je bil Nathan Summers (Cable, Cable).

Čas v prihodnosti

Kratka zgodovina značaja Cable (Cable) mora nujno vključevati obdobje v prihodnosti, saj je bil tam glavni razvoj tega junaka. Ko se je preselil, se je ta ženska, Askania, ki se je izkazala kot čas matere Nathan, umaknila in se mu je držala v primeru, da ne preživi tehno-organskega virusa. Vendar sta lahko Nathan in njegov klon preživela, le slednji so ugrabili privrženci Apokalipse, ki so želeli premakniti svoj um v telo klona, ​​imenovanega Striff. Na ta način je Apokalipsa odraščala v Stripu, medtem ko so njegovi starši učili Babilon, da ga vzgaja.v zadnjih prizadevanjih Askanije. Oni so bili tisti, ki so lahko preprečili premestitev uma Apokalipse v telo Strife, zaradi česar je zločin popolnoma mrtev. Vendar Striff ni hotel sedeti z rokami, zato je šel v preteklost (danes), da bi prevzel oblast in postal polnopravni naslednik Apokalipse. Cable ga je seveda sledil, da bi ga preprečil.

Tokrat

Cable je dolgo potoval med sedanjostjo in prihodnostjo na lastni ladji, nenehno je vodil soočenje s svojim klonom in drugimi kriminalci. Toda nekega dne, ko se je vrnil iz prihodnosti v sedanjost, je ugotovil, da je Striff pod krinko Cablea uspel oplemenititi praktično vse mutante na svetu in zdaj so se vsi umirili proti njemu. Čudežno mu je uspelo prepričati več mutantov, da je bila njegova budala, potem pa se je odločil, da bo imel zadnjo bitko s Striffom. Trčili so na luni in po hudi bitki se zdi, da sta oba umrla. Kasneje pa se je Cable pojavil v prihodnosti, v njegovi glavi pa je bil Streiff. Čudežno se je uspel znebiti osebnosti Strifeja, potem pa se je od Zildena naučil, da je Striff njegov klon, in ne obratno, saj se je nenehno obveščal o Streiffu. Po tem, ko je premagal Straffa, se je Cable začel premikati k temu, kar je mislil, da je njegov življenjski cilj - uničenje Apokalipse v sedanjem času. Ko ga je Gina Gray naučila, da maksimalno izkoristi svoje psihične sposobnosti, je začel spopad z njimApokalipsa ga je premagala. Po tem je začel potovati po svetu, biti plačanec, ki je dobil slavo pod vzdevkom Vojaki X.

Zmožnosti

Kot lahko razumete iz katere koli številke, je Cable (pregled tega lika, ki ga trenutno berete) močan človek starih, oborožen s čudnim in odličnim instrumentom. Hkrati pa njegove glavne sile še vedno ostajajo telepatske in telekinetične sposobnosti. Sprva jih ni mogel pravilno uporabiti zaradi dejstva, da je bil tehno-organski virus, vendar je sčasoma njegova sposobnost rasla in jih je lahko uporabil brez posebnih težav. Kasneje so njegove telepatske in telekinetične sposobnosti postale tako napredne, da je lahko celo prebral misli in nadzoroval zavest drugih ljudi. Njegove sposobnosti veljajo za eno najmočnejših v vsem vesolju, vendar jih še vedno močno krepi dejstvo, da ima veliko izkušenj, pridobljenih v času potovanja v času, visoko raven inteligence, pa tudi nekatere najmočnejše mutante v zgodovini kot njihovi učitelji. različnih stopnjah njegovega razvoja in oblikovanja.

Telekinetične značilnosti

Seveda so v različnih svetovih njegove sposobnosti različne (zlasti v seriji Cable Marvel Select), vendar če govorimo o prvotnem vesolju, se je poleg osnovnih telepatskih in telekinetičnih sposobnosti naučil tudi dvigovati predmete celo najbolj neverjetne teže in Tudi telekinetically dvigniti sami leteti skozi zrak so majhnerazdaljo

Napoved in drugi zanimivi trenutki

Kabel je drugačen in drugi zanimivi trenutki, ki lahko privabijo oboževalce, nikoli niso slišali za takega junaka. Na primer, lahko v majhni meri predvidi prihodnje dogodke in celo astralne premike v času brez uporabe posebne opreme. Svojo tehno-organsko okužbo uporablja tudi v svojo korist, kar mu skupaj s povezavo z "Infonetom" daje cyberpatijo. Poleg tega imajo tehno-organski deli njegovega telesa neverjetno moč in moč.

Sorodne publikacije