Pregled pametnega telefona ASUS Zenfone 4 - funkcije, funkcije in pregledi

Pred tem, ko je šlo za Asus, so uporabniki predstavljali tablete, prenosne računalnike in računalnike. Zdaj, zahvaljujoč linijo pametnih telefonov ZenFone se je vse dramatično spremenilo. Vsi pripomočki te ponudbe so funkcionalnost, visoka kakovost in ugodne cene. Pametni telefoni, prodani pod logotipom Asus ZenFone, so bistveno razširili občinstvo potrošnikov. Od leta 2014 je podjetje doseglo novo raven. Za tri leta so bili izdani modeli, ki pripadajo različnim cenovnim segmentom. Med njimi je pripomoček Asus ZenFone 4. Značilnosti strojne opreme omogočajo razvijalcem, da postanejo dostopni različnim segmentom prebivalstva. V letu 2015 bi lahko telefon kupili za približno 7 tisoč rubljev. Kaj je zanimivo skrito v plastičnem ohišju? Katere tehnologije je proizvajalec uporabil za to napravo? Na teh vprašanjih bo bralec našel odgovore v tem članku.

Oblikovanje

Prvi vtis je pogosto zelo zavajajoč. Prav to velja za pripomoček Asus ZenFone 4 A400CG Black. Na površnem pregledu se zdi povsem nezanimiv, vendar ga ni vredno popolnoma razrešiti z računov.

Vaše poznavanje tega modela telefona se mora začeti z opisom zunanjega modela. Konec koncev je dizajn prva stvar, ki jo kupec vidi. Na žalost, proizvajalec ni posebej okleval, da bi našli izvirne rešitve. Ohišje je urejeno v standardnem slogu. Na sprednji plošči je velik zaslon, zaščiten s steklom. Na voljo je tudi nadzorna plošča.Ni ničesar izvirnega. Vse, kar bo kupec videl, je objektiv fotoaparata in logotip podjetja. Oblika ohišja je značilna, kot za naprave v tej kategoriji. Nekoliko zaobljeni vogali so nam omogočili, da se znebimo prevelike resnosti. Zadnji pokrov ima obliko, ki jo najdete v napravah Nokia (linija Lumia). Izdelana je tako, da stranski robovi dosežejo sprednjo ploščo. Podobnosti lahko opazimo tudi v barvnih variantah. Kupcu je na voljo 5 izvodov: stroga klasika - črna in bela ter zanimiva mladina - rumena, rdeča in modra.

Vse kontrole so zelo tipične. Plošča pod zaslonom združuje tri tipke. Za nastavitev glasnosti in zaklepanje naprave uporabite mehanske gumbe, ki se nahajajo ob strani.

Zaslon

Pri Asus ZenFone 4 se lastnosti zaslona težko imenujejo brezhibne. Problem je šibka ločljivost (800 x 480 slikovnih pik) in tehnologija TFT. Kar se tiče slednjega, je veliko slabša od matrike IPS. V praksi to vpliva na vogale pregleda in prenos barv. Štiri-palčni zaslon ne more biti imenovan za kritično pomanjkljivost, saj uporabniki opozarjajo, da je slika precej sprejemljiva. Raven svetlosti je povsem sprejemljiva, če se nagib spremeni neznatno. Tudi ločljivost je 233 ppi tako dobra, kot se pravi. Pri opisovanju značilnosti zaslona ne bo pošteno govoriti o prednostih. Najprej gre za oleofobni premaz. Njegova uporaba v tem modelu je znatno znižala ravenobčutljivost na prstne odtise. Zdaj uporabnikom ni treba stalno spremljati čistosti zaslona. Prav tako je treba opozoriti, da so razvijalci v tem modelu namestili aplikacijo Splendid. S svojo pomočjo se barva in kakovost slike regulirata z nastavitvami po meri, kar pomeni, da lahko izberete nasičenost zaslona, ​​temperaturo odtenkov in drugo.

Kamere

Kaj je z optiko v Asus ZenFone 4? Značilnosti glavne kamere so omejene na senzor s 5 milijoni slikovnih pik. Kakovost fotografiranja je v skladu z ločljivostjo Full HD. Tudi v meniju aplikacije je velik seznam nastavitev.
Uporabniki so na sprednji kameri dobili veliko pripomb. Opremljen je z 03-megapixel modulom. Na žalost se lahko uporablja le za video komunikacijo. Ta oprema pravi, da so razvijalci močno prihranili na optiko. Tisti kupci, ki želijo imeti poceni napravo znanega proizvajalca, morajo nekaj žrtvovati.

Asus ZenFone 4: Pregled strojne opreme

Lastniki pametnega telefona morajo delovati z nizko zmogljivostjo. Razvijalci so namestili precej šibek procesor Intel Atom Z2520. Deluje z dvema računalniškima moduloma. Vsak od njih lahko pospeši do 1200 MHz. Omejitve pri delu z aplikacijami so zelo opazne. Uporabniki bodo morali opustiti zahtevne aplikacije in sodobne igre. V nasprotnem primeru bo prišlo do zamrznitve, zaviranja in okvare sistema. Za to napravo je potrebno izbrati takšne programe, ki so minimalnizahtevami glede učinkovitosti.

V lastnostih, ki jih je navedel proizvajalec, znaša RAM 1 GB. V praksi pa ne bo na voljo več kot 300 MB. Zmogljivost notranjega pomnilnika je 8 GB. Ta indikator je nižji od povprečja, tako da ga lahko razširite do 32 GB.

Operacijski sistem

Vse postavitve (pametni telefon Asus ZenFone 4 ni izjema) temeljijo na operacijskem sistemu Android. Originalna grafična lupina je nameščena na tleh - ZenUI. Navzven je precej podobna peti različici "operaterjev", zato so uporabniki pogosto zmedeni. Razvijalci tega modela so uporabljali Android 444 in posodobitve niso pričakovane.

Specifikacije baterij

Asus ZenFone 4 ima najšibkejšo povezavo. Naprava je opremljena z akumulatorjem na 1200 milimamp na uro. Na žalost za polnopravni pripomoček takšnega vira katastrofalno manjka. Na primer, ko berete na najnižji ravni svetlosti, naprava ne bo delovala več kot 9 ur, in če jo uporabljate za igre, bo baterijo treba polniti po 3 urah.
Na žalost bistveno spreminjanje trajanja baterije pametnega telefona ne bo delovalo. Edino, kar lahko storite, je, da lastnikom svetujete, da uporabljajo prenosne polnilne baterije.

Asus ZenFone A400CG: Pregledi in opombe lastnikov

Če povzamemo pregled, moramo govoriti o tem, kaj je povzročilo frustracije pri lastnikih tega modela. Prvič, mnogi izmed njih so ugotovili, da so v napravi pogosto sistemskizruši Iz neznanega razloga se lahko pojavi individualno potovanje. Praviloma se ta težava pojavi po 6-8 mesecih delovanja. Najbolj napredni uporabniki so jo lahko rešili z vdelano programsko opremo naprave na peto različico Androida. Vendar to ne izključuje novih težav. Nič manj pomembne pomanjkljivosti so življenjska doba baterije, ločljivost kamere in značilnosti zaslona.
Pametni telefon Asus ZenFone 4 A400CG je bil v praksi precej šibek pripomoček. Na žalost ni mogel presenetiti sodobnega uporabnika z zmogljivostjo ali oblikovanjem.

Sorodne publikacije