Vozilo ZAZ "Vida" (ZAZ Vida): tehnične lastnosti, testna vožnja, pregledi

ZAZ "Vida" je kompaktna limuzina razreda B, ki se proizvaja na Zaporozhye Automobile Plant. V bistvu je "Vida" kopija znanega vsega "Cheralo Aveo" v 250. telesu. Izjema je le emblem na rešetki hladilnika in ime v TCP. Začetek proizvodnje vozila ZAZ "Vidu" se je začel leta 2012. Ta stroj je še vedno serijsko izdelan brez sprememb. Kaj se je tako razširila? Poglejmo, kaj ZAZ "Vrste" preglede in tehnične lastnosti.

Videz

Kot smo že omenili, je avto ukrajinska kopija Avea, zunaj pa je najbolj prepoznavna limuzina z gladkimi linijami, gladko optiko in lakoničnimi odbijači. Oblikovanje avtomobila ZAZ "Vidu" v letu 2017 izgleda nekoliko "utrujeno". Vendar pa zavrnitev tega stroja ne povzroča.
Kar zadeva velikost karoserije, je avtomobil popolnoma v skladu z njegovim razredom. Dolžina avtomobila je 431 metrov, širina - 171 metrov, višina - 151 metrov, kolesnica - skoraj 2 metra in pol. Očistek ceste v "vrstah" je enak kot pri "Aveo". To je 16 centimetrov. Avto ima kratke zveri, zaradi česar se popolnoma spopada s cestnimi nepravilnostmi. Široki loki omogočajo držanje koles s premerom do 16 palcev.

Salon

Avtomobil ZAZ "Vidu" izgleda čim bolj enostavno in proračunsko. Seveda, za to ceno čakati na nekaj posebnega ni vredno. Spredaj je pihalna plošča, v sredini sta dva zračna kanala in klimatska naprava.
Tri osi volana, brez dodatnih gumbov na daljinskem upravljalniku (čeprav sta Solaryas in Kia Rio že osnovna oprema). Kako je izdelan kakovosten avtomobil ZAZ "Vidu"? Ocene pravijo, da je kakovost obdelave na normalni ravni. Na poti, je avto tako glasen, kot je. Ni očitnih škripanj in "cvrčkov". Pokazal je testno vožnjo. ZAZ "Vida" je opremljen s preprostimi sedeži brez izrazite stranske podpore. Mnenja pravijo, da je na dolgih razdaljah hrbet zelo utrujen. Oblazinjenje - samo tkanina, tudi pri največji opremi. Od zadaj le dva odrasla potnika imata dovolj prostora. Avtomobilska kabina "ZAZ" je precej zmogljiva (400 litrov), kar vozniki pravijo večkrat. Zadnji del kavča je lahko v razmerju 40:60. To vam omogoča povečanje uporabne prostornine na 725 litrov. Pod podom prtljažnika je zaloga polne velikosti in niz ključev.

Specifikacije

Obstajajo tri močnostne enote z različno močjo v območju motorja. Vsi so bencin, opremljeni s petimi koraki "mehanike" ali "avtomatskim strojem".
Začnimo z najmlajšim motorjem. To je pol-litrski 8-ventilski agregat z zmogljivostjo 84 konjskih moči. Maksimalni navor je 128 Nm. Značilnosti zvočnika so odkrito šibke, kot pravi testna vožnja. ZAZ "Vrsta" s tem motorjem pospeši na stotine v 14 sekundah.

„Vrsta“ 1.4

Naprej, linija je opremljena z motorjem s 16 ventili. Kljub manjšemu volumnu (14 litrov) razvije dobro moč - 94 kosov. Navor je 130 Nm pri 3400približno To je edina pogonska enota, ki je na voljo z avtomatskim menjalnikom pri 4 stopinjah (in z maksimalno opremo).
V srednjem avtomobilu je avto opremljen s pol litrskim 16-ventilnim motorjem s kapaciteto 109 konjskih moči. Maksimalni navor enote je 140 Nm. Res je, da mora biti ta motor dobro razvit, preden prejme potrebno moč, pravijo vozniki. Par s to enoto deluje s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Pospešek do sto je 11 sekund. Največja hitrost - 170 kilometrov na uro. Povprečna poraba goriva je sedem litrov. To je zelo vreden kazalnik. "Stroj" stvari je drugačen. Tukaj se najmanjša poraba začne pri osmih litrih in samo v načinu države.

Cene in opcije

Uradno je bilo vozilo ZAZ "Vidu" dobavljeno na ruski trg samo dve leti. Poleti leta 2014 je zapustil Rusijo in je zdaj na voljo le na sekundarnem trgu. Glede na znamko in leto izdaje, lahko ta avto kupite za 200-300 tisoč rubljev.
Na domačem trgu (v Ukrajini) se ZAZ "Vidu" do zdaj proizvaja in prodaja. Avto je na voljo v več različicah:
 • standard;
 • udobje;
 • apartmaji.
 • Začetna cena za avto v osnovni opremi je 260 tisoč grivn (585 tisoč rubljev). Osnovna oprema vključuje naslednje možnosti:
 • električno ogrevanje zadnjega stekla;
 • zadnje svetilke za meglo;
 • Elektro-popravljalni žarometi;
 • okrasne kape in 14-palčni žigkolesa
 • Kompleksno udobje je na voljo po ceni 285 tisoč grivn (590 tisoč rubljev.). Po tej ceni kupite 15-litrski avtomobil s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Poleg standardnih opcij ta komplet vsebuje:
 • centralno zaklepanje;
 • električna dvigala za okna;
 • hidravlični servo volan;
 • klimatska naprava;
 • sprednje meglenke;
 • zračna blazina na voznikovi strani;
 • električno ogrevanje in krmiljenje stranskih ogledal;
 • Volanski drog z mehansko nastavitvijo.
 • Največji paket je na voljo po ceni 317 tisoč grivna (650 tisoč rubljev.). To vključuje 14-litrski motor in avtomatski menjalnik. Lita kolesa, 15 palcev. Raven opreme je skoraj enaka kot v udobju kompleta, z izjemo imobilizatorja in dveh zadnjih elektrosilatorjev.
  Ne glede na opremo se v vozilu uporabljajo sprednje in zadnje bobnaste zavore. Čeprav so mnogi avtomobilov že opustili takšno shemo in uporabljajo disk zavore v krogu.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj avtomobil ZAZ "ZAZ" vsebuje, pregleduje in cene. Na domačem trgu je ta stroj najbolj povpraševan. V Rusiji se ne spopada s konkurenco takih svetovnih proizvajalcev, kot sta "Kia" in "Hyundai". Zaporizhzhya "Vida" je precej slabša od njih za značilnosti varnosti in ravni opreme. Iz teh razlogov je avto leta 2014 zapustil ruski trg. Kupiti ga je zdaj precej sporno vprašanje. Avtozelo zastarela. Tehnične specifikacije so ostale na ravni iz leta 2000. Če in vzemite ta avto, potem samo na sekundarnem trgu. Ampak to ni novo za 600-700 tisoč rubljev.

  Sorodne publikacije