Presenter - kaj je in zakaj se uporablja

Vodja - kaj je to? Presenter je daljinski upravljalnik za preklapljanje predstavitev.

Kaj potrebuje voditelj

Znano je, da večina ljudi informacije vidi vizualno. Zato je uporaba predstavitev preprost in učinkovit način, kako prinašati pomembne informacije velikemu občinstvu. Predstavitve se uporabljajo tudi pri predavanjih, v vseh vrstah seminarjev, srečanjih, skratka, povsod, kjer so govorniki in poslušalci.
Da bi bila predstavitev uspešna in se občinstvo med poročilom ni razpršilo, je pomembno pravočasno in hitro zamenjati diapozitive. Če to storite s pomočjo miške in računalnika, to ni zelo priročno - morate odvrniti pozornost od občinstva, se osredotočiti na postopek zamenjave, poskusiti spomniti, kaj ste rekli prej.


Da bi bile predstavitve enostavne in priročne, so znanstveniki razvili posebno konzolo za predstavitve - predogled. Eden izmed najbolj priljubljenih modelov je Logitech r400 Presenter.

Videz naprave

Torej, kako deluje prezenter, kaj je in kaj potrebuje, je naprava, ki smo se je naučili. Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako izgleda. V trgovinah z elektroniko je predstavitveni predstavnik zapakiran v prozorni pretisni omot, skozi katerega je vidno, da je opremljen z rdečim laserskim kazalcem, njegov obseg je 15 metrov, naprava ne potrebuje namestitve gonilnikov, če se uporablja z modernimi različicami Windows.
Na hrbtni strani škatle jeinformacije o funkcijah naprave, ki je vključena v dobavo. V dostavo so vključeni: predstavnik, brezžični sprejemnik, 2 standardni AAA bateriji, ohišje, dokumentacija, ki opisuje, kako deluje voditelj, kako je, zakaj je potreben, kako popraviti morebitne napake.


Proizvajalec zagotavlja garancijo za 3 leta in popolno tehnično podporo. Ohišje je izdelano iz mehkega materiala. Naprava sama od televizorja izgleda kot daljinski upravljalnik. Je ergonomičen. Pred prvo uporabo odstranite beli zaščitni trak na mestu, kjer so nameščene baterije. Brezžični sprejemnik se ne razlikuje od običajnega pogona USB.

Specifikacije

 • Model naprave - Logitech Wireless Presenter R400.
 • Barva - črna.
 • Teža predvajalnika je 57 gramov, brezžični sprejemnik je 6 gramov.
 • Laser razred 2 rdeča, valovna dolžina od 640 do 660 nm
 • Napajanje - 2 AAA baterije.
 • Brezžična tehnologija - 24 GHz.

  Prednosti in slabosti naprave

  Za začetek, recimo, da je Logitechov r400 Presenter priročen v roki. Zaradi dejstva, da so vsi gumbi na njem različnih velikosti in oblik, je priročno, da jih uporabite tudi na dotik. Ko vklopite napravo v računalnik, jo operacijski sistem dojema kot tipkovnico. Če želite odpreti predstavitve, vam priporočamo, da namesto programa OpenOffice Impress uporabljate Microsoft Office PowerPoint, ker v programu OpenOffice gumb za izklop zaslona ne deluje pravilno. Hitrost preklapljanja drsnika je odvisna od moči računalnika.
  Laserski kazalec predvajalnika dobro deluje v prostorih brez osvetlitve in na razdalji 5 metrov. Na razdalji 10 metrov od diapozitivov in pri močni svetlobi laser pokaže, da so predmeti veliko slabši. Življenjska doba baterije naprave je precej velika. Ko uporabljate indikator baterije, naj bo dovolj za 20 ur neprekinjenega delovanja, brez uporabe kazalca - do 1000 ur. Če so baterije skoraj prazne, se obseg laserskega kazalca bistveno zmanjša. Logitechova predstavitev r400 ponuja preprosto uporabo, udobje in ergonomsko obliko. Zdaj, ko veste vse o predogledu (kaj je to in kako vam bo olajšalo življenje), ga lahko kupite in uporabite pri delu. Postala bo nepogrešljiv pomočnik za vas, če boste zaradi narave vaše dejavnosti pogosto prisiljeni govoriti občinstvu. Daljinsko upravljanje predstavitev bo olajšalo in bolj prijetno delo zvočnika, občinstvo pa bo lahko v celoti cenilo predstavitev.
 • Sorodne publikacije