Lamborghini Sesto Elemento je osvajalec dirkališč in tehnične odličnosti

Vsak avtomobil, ki ga proizvaja znano italijansko podjetje, je presenetljivo impresiven. Ampak Lamborghini Sesto Elemento je nekaj posebnega. Tehnična dovršenost, ki je v letu 2010 zajela javnost. Dobesedno je ime tega avtomobila prevedeno kot "Šesti element". In ta avto si zasluži posebno pozornost.

Na kratko o modelih

Lamborghini Sesto Elemento je temeljil na šasiji modela Gallardo, ki je najbolj množični športni avtomobil podjetja. Zanimivo je, da ime tega modela kaže na šesti element Mendelejeve mize, ki je ogljik. Je del posebnega vlakna, ki je bilo uporabljeno pri izdelavi podvozja, nekaterih elementov vzmetenja in propelerske gredi. Uporabo tega materiala je uspelo narediti težo super avtomobila minimalno. Ta močna naprava tehta le 1179 kilogramov. Ohišje je izdelano tudi iz ogljikovih vlaken, vezanih s plastiko. Poleg tega je delo potekalo na tehnologiji, ki sta jo skupaj razvili strokovnjaki Lamborghinija in inženirji ameriške korporacije Boeing Company, ki se ukvarja s proizvodnjo vesoljske, letalske in vojaške opreme.

Značilnosti

Pod pokrovom Lamborghini Sesto Elemento je 570-močni 5-litrski V10 motor opremljen z distribucijskim vbrizgom goriva. Zahvaljujoč tej enoti se avto pospeši na 100 km /hv samo 2,5 sekunde. Njegov maksimum je 320 km /h. Treba je omeniti, da sta se motor in menjalnik odločila vzeti v model Gallardo, pa tudi v ohišje. Ta model odlikuje skrbno zasnovan hladilni sistem močienoti Če pogledate zgornje fotografije, lahko vidite, da sta na pokrovu dva velika, nerodna dovoda zraka. Zagotavljajo aktiven dotok zraka v motor. Nato ohladite motor in se vrnete skozi 10 lijak. Treba je omeniti, da je Lamborghini Sesto Elemento, kot vsak drug luksuzni supercar, preizkušen v priljubljenem prenosu, imenovanem Top Gear. Čutil ga je Richard Hammond. O avtomobilih je govoril v izključno pozitivnem ključu, kar ni presenetljivo, vendar s posebno pozornostjo na njegovi enostavnosti, hitrosti in dinamičnosti. Vendar so te neverjetne lastnosti logične. Navsezadnje ima ena konjska moč samo 1750 gramov teže avtomobila. V smislu moči in razmerja teže je Lamborghini Sesto Elemento resnično osupljiv avto.

Tehnične značilnosti

O njih je tudi kmalu povedano. Tehnične značilnosti so na voljo v Lamborghini Sesto Elemento. In ne gre samo za motor. Ta avto je zelo okreten. Bugatti Veyron je seveda veliko hitrejši od "šestega elementa", vendar samo na ravni črti. Italijanski športni avto se osredotoča na dirkalno stezo. Deluje tako, da pomeni vrtenje z neverjetno hitrostjo. Zato so inženirji tako dolgo delali na zmanjševanju teže. Lažje je avtomobil - manj bodo zvitki in sila, iz katere lahko stroj vdre v vhod. Mimogrede, odločili smo se, da zmanjšamo zračnost na minimum, da zagotovimo maksimalno vpenjalno silo. Je samo 5 centimetrov. Vsi vemo, da visoke hitrosti ne morejo prenestivse gume Toda ne tisto, kar je postavljeno na Šesti element. " To so visoko zmogljive pnevmatike Pirelli PZero Corsa (235/35 R19 spredaj in zadaj 295/30 R19), ki zagotavljajo popolno oprijemljivost na premaz.
Poleg tega je bilo veliko truda vloženega v razvoj visokozmogljivega zavornega sistema. In potreben rezultat je bil dosežen. Keramični zavorni diski zagotavljajo najhitrejši odziv. Premer sprednjega in zadnjega dela se razlikuje (365 oziroma 356 mm). Kot v koledarjih. Spredaj je osem - in za štiri - bat.

Oprema

Opozoriti je treba, da se Lamborghini Sesto Elemento, katerega cena ni skromna, ne more pohvaliti z bogatim naborom opreme. Kaj naj rečem, ker avto nima niti sedežev v tradicionalnem smislu. Nadomeščajo jih vzglavniki, ki ponavljajo obliko sedežev, ki so bili pritrjeni na ogljikove dele. In vetrobransko steklo je iz plastike. Kaj naj rečemo, razvijalci so se osredotočili na zniževanje množic, ki so se celo odločile, da ne bodo slikale avtomobila. Prav tako so odstranili vse zračne blazine! Izračunano v dobesednem pomenu vsakega grama. Torej notri ni torpeda. Instrumentna plošča je kompaktna, na konzoli ni nič odveč, tekmovalno kolo je nagnjeno s strani in od spodaj. Komplet vsebuje samo najbolj potrebno. To so brisalci, ABS, ogledala, žarometi, varnostni pasovi itd.


Na splošno je težko opaziti, da vse v tem avtomobilu kaže na njegov športni značaj. Ta avtomobil je primeren za zbirko ali za dirkalno stezo.

Stroški

Opozarjamokončno pozornost. Koliko stane Lamborghini Sesto Elemento? Cena tega modela v času začetka prodaje je bila skoraj tri milijone dolarjev. Če pretvorite ta znesek v rublje po trenutni stopnji, boste dobili ~ 172275000 p. Ta avto je eden od najdražjih športnih avtomobilov po vsem svetu. Izšlo je skupno 20 izvodov. Eden od njih je bil vključen v film Torch of Speed ​​2014 (original Need For Speed). Avto je bil ustreljen v zadnji dirki De Leona. Bil je zlomljen in požgan zaradi nesreče.

Sorodne publikacije