Zamenjava tipkovnice na prenosnem računalniku z novo

Tipkovnica je ena najbolj občutljivih komponent prenosnika, ki je nagnjena k vplivu različnih zunanjih dejavnikov. Poleg tega je po matrici druga komponenta prenosnika, ki se pogosteje lomi. Če je pri stacionarnem računalniku težava z napako tipkovnice zlahka rešena s pridobitvijo novega, potem se v primeru prenosnega računalnika težava najpogosteje rešuje le z zamenjavo. Tipkovnice za prenosne računalnike so nagnjene k počasnosti in hitri obrabi zaradi vnosa različnih majhnih delcev pod ključe. To olajšuje prehranjevanje na delovnem mestu, maščobne roke, umazanija, prah, živalska dlaka.


Druga resna nevarnost prenosne tipkovnice je razlitje tekočine na njej. Tudi majhna količina ključa lahko povzroči, da se tipkovnica zruši.

Tukaj je nekaj razlogov za zamenjavo tipkovnice na prenosnem računalniku:
 • zadeti tekočino na tipkovnici prenosnega računalnika;
 • spustni gumb enega ali več ključev;
 • kršitev celovitosti prevodnih mehanizmov;
 • okvara multikontrolerja;
 • pojav rje na prevodnih ploščah;
 • je na tipkovnici udarilo veliko število drobtin, prahu ali živalske volne.
 • prikaže, ko pritisnete napačne znake.
 • Priprava

  Zamenjava tipkovnice na katerem koli prenosnem računalniku se začne z razstavljeno napravo. Odstranite vse žice. Odstranimo baterijo (baterijo). Za izvedbo operacij, potrebnih za zamenjavo, potrebujemo:
 • pladenj ali paleto za vijake;
 • plastična kartica ali posebno rezilo za obdukcijo;
 • komplet izvijačev;
 • nova tipkovnica.
 • Zamenjava tipkovnice na prenosnem računalniku Acer V3571g

  Obrnite prenosnik, dvignite izvijač in odvijte vse vijake, na katere je pritrjen zadnji pokrov. Ne pozabite na vijake, ki so pod pokrovom, ki pokriva trdi disk in RAM, kot tudi trdi disk. Prenesemo prenosni računalnik in nežno začnemo s pritrdilnimi ključavnicami s pritiskom na sprednjo ploščo prenosnega računalnika, ki je sledilna ploščica. Ko ste odstranili to ploščo, odvijte vijake pod njo. Šele po tem dvignemo tipkovnico prenosnika.


  Upoštevajte, da je pod tipkovnico zanka same tipkovnice in zanke gumba za vklop. Zato lahko tipkovnico po odstranitvi izključite. Obrnite odstranjeno tipkovnico in odvijte vse vijake na hrbtu. Odstranimo paleto tipkovnice in jo odstranimo. Namestimo novo tipkovnico in prenesemo prenosni računalnik v obratnem vrstnem redu.

  Zamenjava tipkovnice na prenosnem računalniku Acer V5-551

  Značilnost tega modela Acer je, da se tipkovnica zamenja samo v sklopu. Imenuje se TopCase. Njegova zbirka vključuje touchpad in osvetljeno polje tipkovnice. Začnimo razstaviti. Sprva odvijte vse vidne vijake. Izvlecite pogon DWD. Vse je ostro in odstranimo pokrov prostora za pomnilniške module. Odklopite priključek za zvočnik. Odstranimo pokrov. Po odstranitvi onemogočimo vse vidne konektorje. Odklopite zanke zaslona, ​​osvetlitev,trdi disk Odstranimo trdi disk, hladilni radiator, VGA kartico, matrico in druge komponente prenosnega računalnika. Odklopite tipkovnico iz monitorja. Demontaža je končana. Vzamemo novo TopCase in začnemo montirati v obratnem vrstnem redu.

  Zamenjava tipkovnice na prenosnem računalniku Samsung NP300V5a

  Zamenjava tipkovnice je rutina, vendar je težava, da je težko priti do tipkovnice. Prenehaj. Ta model je zelo čuden. Če želite popraviti prenosni računalnik in zamenjati tipkovnico, ga morate v celoti razstaviti. Odstranimo baterijo. Odstranimo luknjo RAM-a. Odvijte tri vijake pod gumijastimi nogami na vogalih pokrova. Povlečemo pokrov in vzletimo. V tem modelu je ta funkcija: pod prvim odstranjenim pokrovom je viden samo trdi disk in pomnilniški modul. Druga je zaprta z drugim pokrovom. Nato privijte vijake v krog. Odstranite trdi disk in odvijte vse vidne vijake. Vzemite optični pogon. Šele po tem začnemo ločevati spodnji del ohišja od vrha s pritiskom na zapah plastične kartice. Nato onemogočimo vse vidne konektorje in zanke. Odklopite in odvijte notranje komponente. Postopek demontaže je zelo dolg. Ko smo končno prišli do tipkovnice, jo odstranimo z zgornje plošče in namestimo novo. Sedaj morate zakleniti tipkovnico. Pritrditev tipkovnice je priporočena kot dvostranski trak za zaslone pametnih telefonov. In v tistih krajih, kjer je bila pritrjena z razredčeno plastiko, jo pritrdite z lepilom. Po sušenju lahko lepilo nadaljujetedodatek

  Zamenjava tipkovnice za prenosnik HP 15-D008SV

  Tipkovnica v tej vrsti zgornjega dela je zgornji pokrov in sledilna ploščica. Začnemo razstavljati. Odvijemo vse pritrdilne elemente, odstranimo pogon. Odklopite zanke. Nežno odstranite zgornji pokrov s posebno lopato. Očistimo stran prenosnika in uporabimo tipkovnico. Ne bomo poskušali zamenjati celotnega zgornjega primera, ampak le del s ključi. Seveda je to bolj delovno intenziven proces, toda tu je vprašanje stroškov popravil. Zamenjava tipkovnice na prenosnem računalniku bo stala veliko manj od vseh TopCase. Delo se bo začelo s trganjem plastičnih vložkov. Povlecite izvijač pod kovinsko ploščo eno za drugo, ločite škripce. Odklopite folijo in dvignite ploščo tipkovnice. Tipkovnico odstranimo iz TopCase z zapahom izvijača. Če je potrebno, očistite ohišje in najprej v zgornjem ohišju začnite graditi novo tipkovnico. Spajkalnik loči čepke na kovinsko ploščo. Sami zbiramo laptop.

  Na koncu

  Kako začeti popravljati tipkovnico prenosnega računalnika? Pomembno je opremiti potrebna orodja in podrobna navodila. Poleg tega je zaželeno imeti določene spretnosti in znanje - včasih je dovolj poznati načelo popravljanja tipkovnice enega modela prenosnega računalnika, o predstavljanju? s tem, kar boste naleteli na drugo. Pred izvedbo takšnega popravila se odločite sami - ali je vredno to storiti sami. Upamo, da vam bo ta članek pomagal sprejeti pravo odločitev.

  Sorodne publikacije