ASUS ZenFone Max pametni: pregledi, slabosti in koristi

ASUS je znan kot ponudnik visokozmogljivih, tehnološko prijaznih in hkrati cenovno dostopnih mobilnih naprav. Med najbolj priljubljenimi modeli naprav, ki jih proizvaja ta znamka, je pametni telefon ZenFone Max. Zanj je značilna izredno zmogljiva baterija, podpora za sodobne komunikacijske rešitve, visoka hitrost in stabilno delovanje. Katere so njegove ključne konkurenčne prednosti? Kako strokovnjaki in uporabniki ocenjujejo zmogljivosti in učinkovitost te naprave?


Glavne značilnosti

Pred pregledovanjem karakterističnih telefonskih pregledov ASUS ZenFone Max ter glede na njegove prednosti in slabosti upoštevajte glavne značilnosti te naprave. Ima: - faktor oblike, ki je razvrščen kot monoblok; - ohišje je izdelano iz matirane plastike; - različica operacijskega sistema Android 5.0, dopolnjena z vdelano programsko opremo; - komunikacijski moduli 2G, 3G, LTE; - podpora 2 SIM kartic; - procesor s 4 jedri, ki deluje na frekvenci 12 GHz; - grafični pospeševalnik Adreno 306; - Vgrajen pomnilnik 16 GB; - 2 GB pomnilniškega modula; - priključek za priključitev dodatne pomnilniške kartice; - Wi-Fi, podpora za Bluetooth; - zaslon diagonale 55 palcev, globina 267 pikslov na palec in ločljivost 1280 x 720 slikovnih pik, matrica IPS, zaščitno steklo Gorilla Glass 4 z oleofobnim premazom; - glavna kamera z ločljivostjo 13 Mp, frontalna - 5 MP; - GPS moduli, GLONASS; - senzorji za pospeševanje, \ tosvetlitev, približevanje; - baterija z zmogljivostjo 5 tisoč m. Kako podobne so lastnosti podatkov s tistimi, ki imajo druge modele linije ZenFone Max?
Torej je priljubljen pametni telefon ASUS ZenFone 3 Max zlasti: - operacijski sistem Android različice 6.0; - zaslon z diagonalo 52 palcev, gostota slikovnih pik 282 PPI; - baterija z zmogljivostjo 4130 čarovnikov. Tako lahko obravnavani telefon tako na liniji ima tehnološke prednosti sosednjih modelov in jim da nekatere značilnosti. Na splošno pa imajo naprave, ki spadajo v serijo ZenFone Max, visoko tehnologijo in funkcionalnost, zato so na trgu izredno konkurenčne.


Poglejmo zdaj, kako izgleda naprava.

Videz naprave

Zasnova telefona ZenFone Max (pričevanja) je moderna in spektakularna. Uporabniki največ pozornosti namenjajo videzu naprave, ki je na splošno podobna konceptom, ki se izvajajo v drugih modelih ustrezne linije pametnih telefonov podjetja ASUS. Pomembno je, da telefon pokličete v stilu, bodite pozorni na opremo s potrebno opremo. Na primer, torbica za ASUS ZenFone Max, izvedena v spektakularnem slogu, bo odličen dodatek napravi.
Plošča na dotik, prek katere se upravlja naprava, se nahaja neposredno pod zaslonom. Po drugi strani pa obstaja svetleča dioda, nad njim zvočnik in dva senzorja - osvetlitev in približevanje. Na desni strani ohišja naprave je gumb za nadzor glasnosti in gumb za vklop. Na vrhuNa voljo je priključek za priključitev avdio naprav. Spodnja stran vsebuje luknjo mikrofona naprave in režo za kabel microUSB.
Naprava ima na hrbtnem pokrovu naprave zunanji zvočnik, glavno bliskavico in lasersko ostrenje. Če je potrebno, lahko uporabnik ASUS ZenFone Max odstrani zadnji pokrov naprave, pod katerim najdete 2 priključka SIM kartice in dodatno režo za pomnilniško kartico. Kakovost montaže naprave so strokovnjaki ocenili kot najvišje. Na splošno je zasnova naprave ZenFone Max (pregledi to poudarjajo) na ravni vodilnih segmentnih modelov.

Zaslon

Zdaj bomo preučili značilnosti zaslona obravnavanega telefona. Njegova diagonala je 55 palcev, resolucija pa je 1280 x 720 slikovnih pik. Barvna globina zaslona ZenFone Max ZC550KL je 267 PPI. Zaslon samodejno prilagodi svetlost, prepozna do 10 hkratnih dotikov uporabnika. Navedeni zaslon ZenFone Max (povratne informacije to potrjujejo) na eni strani omogoča reševanje glavnih nalog, povezanih z ogledom različnih vrst multimedijskih vsebin, po drugi strani pa ni najbolj obsežen in zato ne zahteva porabe velikih količin telefonskih virov. Zaslon, kot ugotavljajo strokovnjaki, odlikujejo veliki koti gledanja, zadostna svetlost in kakovosten prenos barv. Ugotovimo lahko, da je na razpolago uporabniku - niz programov, ki jih je mogoče uporabiti za nadzor različnih nastavitev zaslona. Na primer, raven barve, parametri občutljivosti zaslona na pritisnjene rokerokavice.

Programska oprema

Pametni telefon ZenFone Max deluje pod operacijskim sistemom Android do različice 5.0. Poleg tega je ta operacijski sistem dopolnjen s korporacijsko lupino podjetja ASUS - strokovnjaki jo ocenjujejo kot zelo uporabno rešitev proizvajalca blagovne znamke. Ta lupina je enostavna za uporabo, omogoča učinkovito upravljanje naprave. Če je potrebno, lahko hitro dostopate do trgovine aplikacij in namestite novo aplikacijo ali posodobite obstoječo.
V zvezi z zmogljivostmi Android 5.0 je najbolj opazno izvajanje velikega števila vmesnikov za sporočila. Lahko jih prilagodite, si jih ogledate z uporabo velikega števila različnih programskih orodij, ki so razvrščena. Obravnavani operacijski sistem je dobro prilagojen za optimizacijo uporabe pametnega telefona za baterijsko napajanje. Da, eno od orodij za varčevanje z energijo, ki je na voljo uporabniku in je lahko statistična uporaba sredstev telefona z različnimi aplikacijami: z uporabo tega lahko določite, katere vrste aplikacij najbolj aktivno naložijo napravo, in zmanjšajo njihovo uporabo v okoljih, kjer morate varčevati z baterijo , čeprav zelo močan, kot v primeru s to napravo. Razvijalci Android 5.0 so veliko pozornosti namenili varnostnim vprašanjem. Tako lahko uporabnik s pomočjo rednih funkcij OS aktivira šifriranje lastnih podatkov. Tudi operacijski sistem je implementiral zaščito pred številnimi ranljivostmi, kot tudi različne vrste zlonamerne programske opreme. Druga prednost Androida 5.0 je razpoložljivostveliko možnosti za izmenjavo različnih vrst vsebin. Na primer, lahko uporabite pametni telefon z več računi. Napravo lahko uporabite tudi v načinu za goste. Operativni Android 5.0 je najbolj primeren. Tako lahko s svojimi vmesniki dostopate do najbolj zahtevnih nastavitev, uporabljate priljubljene možnosti, kot so upravljanje dostopnih točk, obračanje zaslona, ​​aktiviranje določenih brezžičnih vmesnikov. OS je prilagojen za fino nastavitev svetlosti zaslona, ​​odvisno od pogojev uporabe naprave. Da, ustrezne parametre lahko nastavite ročno ali z uporabo samodejnih vmesnikov. Android 5.0 ima možnost povezave z internetom s široko paleto komunikacijskih tehnologij. Med najpomembnejšimi možnostmi Android telefona 5.0 je razpoložljivost energetsko učinkovitih naprav z uporabo tehnologije Bluetooth. Na splošno Android OS 5.0. značilna stabilnost, visoko udobje in učinkovitost. Prilagojen je tako, da zagotavlja trajnostno in produktivno delo sodobnih programov, lansiranje sodobnih spektakularnih iger, ustvarjanje in reprodukcija različnih vrst multimedijskih vsebin. Sodoben, tehnološki OS je popolnoma združen s strojno opremo naprave.

Zmogljivost

Telefon ASUS ZenFone Max je opremljen z zmogljivim procesorjem Snapdragon 410 s 4 jedri, ki delujejo pri 12 GHz. Tudi naprejpametni je sodoben grafični pospeševalnik Adreno 306. Procesor, nameščen na telefonu, je po eni strani značilen za visoko zmogljivost, po drugi pa za stroškovno učinkovitost. Njegova moč je dovolj za obdelavo HD resolucij v različnih aplikacijah in igrah. Strokovnjaki pravijo, da je telefon ZenFone Max ZC550KL sposoben izvajati veliko število sodobnih iger. Tudi če bodo med njimi zahtevali "likanje", je v mnogih primerih dovolj, da nastavitve spremenimo v povprečje. Igre, tako ali drugače, se lahko izvajajo s podporo osnovnih orodij vizualizacije. Omeniti je treba, da tudi s težko obremenitev na procesor in druge komponente strojne opreme, vplivajo na delovanje telefona, naprava ni zelo vroče. Obseg RAM-a, nameščenega na napravi (2 GB), je dovolj tudi za obravnavo osnovnih uporabniških nalog. Ta indikator kot celota ustreza tipični velikosti RAM-a v ustreznem segmentu telefonov. Še posebej, pametni telefon ASUS ZenFon 3 Max ima podobno količino RAM-a. Količina vgrajenega flash pomnilnika naprave je 16 GB. Če ni dovolj, lahko na pametni telefon priključite dodatno pomnilniško kartico do 64 GB. V tem primeru naprava ZenFone 3 Max podpira dvakrat večji vir kot ZenFone Max telefonska sprememba 32 GB. Združljivost z bolj zmogljivimi pomnilniškimi karticami poveča multimedijske zmogljivosti naprave.

Baterija

Med najpomembnejšimi konkurenčnimi prednostmi naprave je zmogljiva baterija Li-Pol, ki ima zmogljivost 5.000 mAh. Ta komponenta strojne opreme je opazno bolj produktivna kot,na primer baterija, ki ima pametni telefon ASUS ZenFone 3 Max. Proizvajalec trdi, da lahko telefon v času trajanja baterije deluje v HD-predvajanju približno 16 ur, v formatu e-knjige pa približno 28 ur. Kot so pokazali preskusi, ki so jih izvedli strokovnjaki, zahtevane značilnosti na splošno ustrezajo dejanskim rezultatom uporabe naprave v enem ali drugem načinu. Če uporabljate vse osnovne funkcije eno za drugo, lahko pričakujete, da bo naprava delovala približno 2-3 dni, odvisno od intenzivnosti uporabe naprave. Opazimo lahko, da je baterijo, ki je nameščena v obravnavani napravi, mogoče uporabiti kot zunanjo napravo, če je priključen kabel USB OTG. Poln čas polnjenja baterije, nameščene na telefonu ASUS ZenFone Max, je približno 3 ure.

Kamere

Obravnavana naprava je opremljena z zelo zmogljivimi fotoaparati. Glavni ima ločljivost 13 Mp, spredaj - 5 MP. Vrednost zaslonke kamere je F /2.0. Kot pravijo strokovnjaki, kamera vam omogoča, da naredite visoko kakovostne fotografije v vsakem vremenu s precej visoko stopnjo podrobnosti.
Z napravo lahko snemate videoposnetke z ločljivostjo 1080p pri 30 sličicah na sekundo. Aktivirate lahko funkcijo izostritve, ki se aktivira, ko jo pritisnete. Fotoaparat podpira snemanje stereo zvoka.

Sporočila

V zvezi s komunikacijskimi zmogljivostmi naprave je treba omeniti, da podpira veliko število sodobnih brezžičnih vmesnikov. Da, pametni telefon ZenFone Max (pregled mnenjustrezne funkcije naprave vam omogoča, da govorimo o tem) se nanaša na najbolj konkurenčne rešitve v svojem segmentu v smislu vzdrževanja komunikacij. Kaj ni presenetljivo: naprava podpira Wi-Fi v glavnih načinih, vključno z Wi-Fi Direct formatom, Bluetooth različico 4.0 in tudi s podporo A2DP. Naprava omogoča takojšen vklop modula GPS - njegov hladni zagon lahko traja približno 2 sekundi. Pametni telefon podpira napredne komunikacijske tehnologije, vključno z LTE-A. Naprava podpira tudi standard USB-On-The-Go. Navedeni moduli strojne opreme telefona, kot so opozorili strokovnjaki, delujejo zanesljivo. Uporabite jih zelo priročno.

Prednosti in slabosti naprave

Tako smo preučili glavne značilnosti naprave ASUS ZenFone Max. Kakšne so prednosti in slabosti naprave, če temeljijo na ocenah o njej? Nesporne prednosti telefona lahko pripišemo predvsem: - močni bateriji; - zmogljiv procesor in grafični modul; - kakovostna izvedba in odlična montaža; - priročnost upravljanja; - prisotnost vdelane programske opreme; - podpora glavnih zahtevanih komunikacijskih standardov; - podpora za dodatne 64 GB pomnilniške kartice; - prisotnost tehnoloških kamer. Če upoštevate slabosti naprave, potem to vključuje, na primer: - ne najnovejšo različico operacijskega sistema - telefon ima Android 5.0, medtem ko je na primer ZenFone 3 Max Android 6.0; - ne najbolj izjemen obseg vgrajenega flash pomnilnika - dodatna kartica, najverjetneje, bo moralakupiti Kljub temu, tudi pod Androidom 5.0, naprava izgleda kot zmogljivo večpredstavnostno orodje in 16 GB RAM-a je kazalnik, na splošno je skladen s tem, kar je značilno in konkurenčni modeli v cenovnem segmentu, ki mu telefon pripada.

Stroški naprave

Pravzaprav, koliko stane ZenFone Max? Cena naprave v katalogih sodobnih ruskih trgovcev je približno 14 tisoč rubljev. Tako lahko napravo razvrstimo kot proračun, vendar je ta segment omejen s stroji srednjega razreda. Glede na konkurenčne prednosti ZenFone Maxa je cena naprave zadostna. Uporabniku je na voljo visoko zmogljiva in tehnološka naprava, ki vam omogoča reševanje širokega nabora nalog, vodenje iger, ustvarjanje multimedijskih vsebin in izmenjavo podatkov z različnimi komunikacijskimi orodji. Prav tako boste verjetno morali porabiti za dober primer za ASUS ZenFone Max, ampak za uporabo teh naprav stilsko, in to ni nič manj pomemben vidik kot uporaba tehnoloških prednosti naprave.

Sorodne publikacije