Kako posodobiti vse gonilnike v sistemu Windows 10: osnovne metode

Večina uporabnikov računalniških sistemov ve, da morajo biti gonilniki vseh naprav (tako železnih kot virtualnih) posodobljeni, saj se lahko kršijo funkcionalnosti nekaterih programov, zaradi česar bodo programi izgubili nekatere funkcije, da ne omenjamo napak Preberite, kako nadgraditi vse gonilnike v sistemu Windows 10. Predlagane so nekatere metode seznanjanja.

Kako posodobiti vse gonilnike na Windows 10 na standardni način

Za začetek, kaj je začeti s klasično metodo, ki, čeprav je videti zelo neprijetno, vendar v odsotnosti specializiranih javnih služb, tako rekoč, lahko v skrajnih primerih.


Kako nadgraditi gonilnike za Windows 10? To storite tako, da uporabite upravitelja naprav, ki se lahko zažene na nadzorni plošči, v meniju Urejanje računalnika ali v ukazu devmgmt.msc v razdelku Zaženi. Nato morate odpreti skupino naprav, izbrati določeno napravo in z linijo posodobitve gonilnika uporabiti meni PCM (desni klik) ali dvokliknite, da odprete razdelek z lastnostmi, ki se v jezičku gonilnika klikne na ustrezen gumb za posodobitev.
Na primer, morate posodobiti gonilnik zvočne kartice (Windows 10). Da bi to naredili, najprej v skupini avdio in igralnih naprav izberemo tisto, ki jo uporabljamo, vrstico posodobitve FOR in določimo sistem za namestitev gonilnika iz lastne baze podatkov, ki temelji na skeniranju tega, kar že deluje.računalnik


Če je uporabnik sam prenesel novo različico, morate določiti celotno pot do lokacije datoteke. Ampak to še ni vse. Praviloma lahko obstaja tudi nekaj virtualnih MIDI naprav, avdio vhodov in vhodov itd. Če želite, da kartica deluje z vsemi zmožnostmi, bodo posodobljeni zvočni gonilniki za Windows 10 imeli vse zgoraj navedene komponente. In tako za vse skupine naprav. Kot lahko ugibate, je metoda zelo neprijetna, poleg tega je potreben precej časa.

Uporaba programov drugih izdelovalcev

Če želite zlahka rešiti vprašanje, kako nadgraditi vse gonilnike v operacijskem sistemu Windows 10 v nekaj minutah, se obrnite na posebne avtomatizirane programe, ki so sposobni skenirati gonilnike za razpoložljivost posodobitev in jih prenašati iz uradnih virov proizvajalcev opreme in samostojno vključevanje v sistem. Najbolj priljubljeni in preprosti so naslednji programi:
 • DriverPack Solution;
 • Vozniško ojačevalec;
 • Slim Drivers.
 • Oglejmo se na kratko o vsaki vlogi.

  DriverPack Solution

  Ta paket, po mnenju mnogih strokovnjakov, je najbolj zanimiv, saj se lahko uporablja tako za začetno namestitev gonilnikov kot za njihovo samodejno posodabljanje.
  Za program lahko prenesete poseben spletni brskalnik, ki tehta približno 2-3 MB, zaženete pripomoček in po namestitvi in ​​skeniranju uporabite bodisi samodejno namestitev bodisi ročno namestitev. Druga možnost vam omogoča, da izberete potrebne komponente za posodabljanje.

  Gonilnik gonilnikov

  Zdaj pa poglejmo, kako nadgraditi gonilnike na Windows 10 z uporabo gonilnika gonilnika. Postopek, zlasti iz prejšnjega primera, ni nič drugačen.
  Po namestitvi in ​​zagonu se program za skeniranje samodejno zažene, po tem pa se prikaže sporočilo, da je bila najdena določena količina posodobitev. Ponovno lahko uporabite ali namestite vso vsebino ali pa označite le tiste komponente, ki jih zahteva uporabnik.

  Slim Drivers

  Tretji program prav tako ne zahteva posebnega sodelovanja uporabnikov in lahko najde nekatere nestandardne gonilnike za določeno opremo.
  Toda pri nameščanju programa na računalnik je še posebej koristno, da ste pozorni na kontrolne znake, nasprotno, vrstice s predlogom za namestitev dodatnih komponent. Ne, seveda, virusi niso tam, toda tukaj je očitno, da uporabnik smeti ali nepotrebnega uporabnika programske opreme nima dovolj.

  Kako nadgraditi gonilnike grafičnih kartic za Windows 10 (NVIDIA in Radeon)?

  Zdaj pa nekaj besed o posodobitvi gonilnikov za grafične kartice. Če vam zgoraj omenjeni pripomočki iz neznanega razloga niso všeč, lahko uporabite gonilnike za prenos iz uradnih virov, vendar morate poznati svoj model. Ampak to je lažje, saj imata obe strani možnost zagnati spletno skeniranje, potem pa bosta obveščeni o razpoložljivosti posodobitev, ki jih je mogoče prenesti na vaš računalnik. Lahko pa uporabite tudi dodatne pripomočke, ki so posebej zasnovani za to. Za NVIDIA je to Uninstaller Display Driver za Radeon - AMD Driver Autodetect.
  V primeru NVIDIA aplikacija uporablja gumb za brisanje in ponovno zagon sistema, nato pa se bo programski vmesnik ob ponovnem zagonu nekoliko spremenil. Program nato izbere ekspresno ali selektivno namestitev.
  Pri AMD-ju je ob zagonu appleta nameščen program Catalyst, v katerem se bodo izvajale posodobitve predhodno nameščenih gonilnikov in nekaterih povezanih dodatnih storitev.

  Zaključek

  Še vedno je treba povedati, da je vprašanje, kako nadgraditi vse gonilnike za Windows 10, najbolje rešiti z uporabo avtomatiziranih orodij, saj je enostavnejše in hitrejše kot ročna namestitev posodobitev posodobitev (zlasti ker "Upravitelj naprav", za razliko od teh pripomočkov, ne izda nobenih informacij o razpoložljivosti posodobitev). V zvezi z video adapterji bodo delovali programi splošne narave in ozko usmerjeni programi. Ampak, mislim, prednost je bolje, da programsko opremo, ki jo je razvil proizvajalci grafičnih čipov.

  Sorodne publikacije