Velikosti in slogi pisav: Pregled, funkcije aplikacije in priporočila

Grafična risba, ki prikazuje črke ali številke, se imenuje pisava. Takšna kompozicija mora imeti popoln slogovni sistem, niz znakov z določeno velikostjo in risbo. Slog pisave - koncept je nedoločen, saj se bolj nanaša na CSS. Toda v praksi je še vedno sprejet izraz "slušalke". Določa skupino pisav za več parametrov: gumb, risbo in obliko.

Zgodovina oblikovanja pisav

Ko govorimo o rokopisnih pisavah, se njihova zgodba začne z antičnim Egiptom. Znano je, da je bila prva pisna oblika piktografija - risbe v jamah in na skalah. Ko so začeli uporabljati nodalno črko z uporabo niti in vozlišč. V starem Egiptu so se pojavili hieroglifi, ki so jih predstavljali različni znaki in simboli. Prvotno se je uporabljal za prikaz besed, stavkov in stavkov, kasneje pa je začel označevati zvoke. Čeprav se prehod na fonetični list ni zgodil.


Prva taka abeceda so razvili Feničani. Grki so začeli delati z njim, kasneje pa so se pojavili latinski in cirilski nizi simbolov.
Poznejši slog pisave se začne pojavljati. Trg se je zgostil in zarubki, rustikalni - ozki liki. Unicum je pokazal nove sposobnosti pisanja, črke pa so se začele zavzemati za spodnje in zgornje črte. Že v XII stoletju je postal znan gotski slog, z njim pa je prišla tekstura, baraba, rotunda, verzali in tekstura. S prihodomTiskarske stiskalnice so postale znane tipografske pisave. Začeli so se imenovati po imenu ustvarjalca.

Slovanski razvoj

Razvoj evropskih pisav ni zapustil stranke Rusije. Razvijali so se neodvisno, čeprav na podlagi grške abecede. Tako so se pojavili cirilica in glagolica. Hitro razvite oblike rokopisa in za njimi so nastale prve knjige v tiskarni. Kasneje se je pojavila civilizirana pisava Petra I, ki je imela svoj slog in je sedaj posneta s številnimi specializiranimi programi.


Značilnosti

Da bi določili slog pisave, morate pogledati njegove značilnosti. Prvič, o parametrih, povezanih s strukturo. Na primer, slika je lahko ravna ali ležeča. Nasičenost je lahka, krepka ali mastna. Obstaja tudi širina simbolov, velikost ali velikost, ostrina, kontrast itd. Pomemben je tudi umetniški izgled slušalk. Ni posebne klasifikacije, saj je večina značilnosti prepletena in kombinirana. Razlikujemo dekorativni videz, dinamičnost, elegantno ležečo pisavo, monumentalnost, svobodo, strogost in folkloro.

Računalniške pisave

Ko govorimo o stilih pisav, pogosto pod tem pojmom pomenijo njihovo "elektronsko" risanje. Na splošno, če smo natančni, v tem primeru ne posebne slušalke, ampak datoteko, ki vsebuje niz pravil, ki opisujejo "risbe", ki se uporabljajo za njihov prikaz.
Ta tip se lahko razvrsti glede na metode razmnoževanja. Obstaja rastrsko in vektorsko oblikovanje. V prvi različici so znakipredstavljajo piksli, postavljeni v mrežnem vozliščnem omrežju. To je, pogojno pred nami, slika, izvedena s pikami. Ta možnost ni primerna za tiskanje velikega formata in se lahko uporablja v aplikacijah in konzolah.
Tip vektorja predstavlja znake zaradi krivocrtnih kontur, ki jih tvori matematicna formula. Vsak simbol je opisan z vektorjem, ki določa položaj glavnih točk. Vsak piksel v tem primeru je kombinirana krivulja linije ali črte. Ta vrsta pisave je enako prikazana na papirju in zaslonu.

Uporaba

Vse računalniške pisave je mogoče razdeliti v tri skupine:
 • enoslojne pisave;
 • brez zarubok;
 • z zarubko.
 • Vsaka od teh skupin je v urejevalnikih besedil, CSS, grafičnem vmesniku itd. Slog in velikost pisave praktično ne vplivata na področje uporabe.
  Da, tablične so običajno priročne pri prikazovanju izvorne kode in različnih sporočil. Pisava z zerubko se običajno uporablja v člankih, ker je preprosta za branje. Slog brez zaroka je najbolj primeren za registracijo v naslovih in logotipih. Nekatere slušalke v svojih pisavah uporabljajo zapis zgoraj navedenih vrst, tako da ni eklektičnosti. Istočasno imajo različni programi svoje pisave. Na primer, CSS pretvori slušalke Mono skupine v Courier New v enem brskalniku, v drugih pa so videti kot Liberation Mono. Vse to pa je urejeno v nastavitvah brskalnika.

  S kriki

  se serif v angleščini prevede kot "serif". Gre za tomajhna izboklina, kratka poteza v bližini osnovnega ali zgornjega dela znaka. Ta skupina vključuje stare, moderne in egiptovske sloge. Stari slog posnema tehniko klinopisa. Tukaj lahko najdete niz zidov, ki izgledajo kot rokopis. Tukaj lahko najdete pisavo v ruskem slogu, čeprav se pojavlja tudi v dekorativnih naglavnih slušalkah. Sodobni tip lahko imenujemo Modern ali Didone. V tem primeru so kosi tanjši, debelejši in kontrastni. Egipčanski slog se imenuje Claderon. Njihova posebnost je gladek prehod iz debelih do tankih linij. To možnost bi lahko uporabili v besedilih, vendar je za velika platna nekoliko temno. Zato se uporablja v knjigah za otroke.

  Sesana pisava

  Ta možnost se imenuje tudi Sans in prevedena iz francoščine pomeni "no zarok". Je bolj monotono v debelini in nima subtilnih linij na dnu in na vrhu znakov. Nekateri spletni oblikovalci raje uporabljajo ta stil za izdelavo besedil. To zagotovo ni mogoče reči, saj je velik del tega lahko odvisen tudi od monitorja.

  Ročno napisana pisava

  Ta vrsta ni ravno primerna za pisanje besedila. Lahko se uporablja v logotipih ali posameznih elementih oblikovanja, na primer v ponudbi. Med pisanimi pisavami so pogosto najdene simulacije "starinskih" slušalk.

  Dekorativna pisava

  Vsi drugi slogi so sprejeti, da pripadajo tej skupini. Nimajo posebnih podobnih elementov. Kompleti so zelo različni, med njimi lahko najdete pisavo v japonskem slogu ali oblikovanju,prilagojene kitajskim znakom. V tej skupini je lahko "kavboj", risanke. Na voljo so slušalke, ki posnemajo priljubljene logotipe (na primer Disney) ali so posebej zasnovane za posebne naloge (oblikovanje otroške vsebine).

  Uredniki

  Pisave Pisave za Photoshop so zelo zahtevne. Pogosto jih uporabljajo spletni oblikovalci v svojih projektih. Ampak tukaj je malo v standardnem paketu programa. Poleg tega je večina od njih navadnih in se ne razlikuje med drugim. Zato mnogi želijo razumeti, kako spremeniti slog pisave. Če želite to narediti, lahko greste na kateri koli portal ali forum, namenjen "Photoshopu", in poiščete pravi niz nizov. Obstaja veliko različnih različic. Poleg tega, če potrebujete kitajski znak dekoracijo slog, lahko nastavite eno datoteko, ki bo več vrst naenkrat, in že od prejetih pick up primeren.
  "Photoshop" ni edini urejevalnik, ki deluje s pisavami. Na internetu obstaja veliko spletnih storitev, ki shranjujejo bazo stene. Lahko hitro naredijo logotip ali lepo sliko.

  Sklepi

  Slog pisave - to bo zameglilo pojme, ki še niso prejeli posebnih opredelitev. Zato govorimo o tej temi, pogosto omenjamo slušalke ali avtorsko zasnovo znakov. Slog lahko imenujemo skupine pisav, kot so Sans, Serif ali Mono. Enako lahko imenujemo posebne dekorativne naglavne slušalke s posebnim dizajnom: japonski slog, klinasto pisavo ali hieroglifi.

  Sorodne publikacije