Lamborghini Veneno: opis, specifikacije, pregledi

Vprašanje, ki se pojavi na prvi pogled na ta avto: "Zanimivo, vendar je sposoben leteti?". Potem so se pojavile številne misli o novih tehnologijah, o tem, kako naše vesoljsko plovilo razpršuje vesolje, in nenadoma se zavedate, da je to AVTOMOTIVNO. Kaj pa? Lamborghini Veneno - eden redkih modelov znane italijanske blagovne znamke. Svet je izdal le pet izvodov, od katerih je eden - pred-show show-car, predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2013, in nato takoj poslan v muzej. Še ena - posebej za teste. Preostale tri so bile kupljene pred začetkom proizvodnje.

Pregled modela

Ta avto je izdan ob petdeseti obletnici blagovne znamke. Po tradiciji je bila družba imenovana izključno v čast jeznega bikovca Venena, ki v španščini pomeni "strup". Ta bik je bil na začetku XX stoletja, natančneje leta 1914, ubit v španskem bullfighterju znani toreador José Sánchez Rodríguez.


Lahko rečemo, da je ta novost absorbirala strup, da bi se pojavila v tako bizarni obliki. Čeprav je bila ta oblika razvita ne le kot skulptura, ki je sledila le estetskemu užitku, temveč kot čudež inženiringa, namenjen doseganju idealne aerodinamične zmogljivosti in maksimalne vpenjalne sile. Vsak prelom krivine in telesa je ustvarjen za smer pretoka zraka.

Zunanjost

Spredaj je razširjena "ustnica", centrirana v središču katere sta dva razdelilnika, ločena s srednjo vodoravno palico, vodilazrak pod pokrovom z izhodom skozi dovod zraka pred vetrobranskim steklom. Celoten odbijač je narejen s tehnologijo "Formule 1" in je proti-krilen. Osrednji del avtomobila je vizualno razdeljen na kabino voznika in sovoznika, podaljšana krila, v katerih tudi kolesni diski delujejo kot aerodinamični elementi, zaposleni za intenzivnejše hlajenje zavornega sistema s protitokom zraka. Za vrati, ki so simbolično vržena navzgor, kot je poudaril čip "italijanski biki", potok vstopi v zadnje krilo in je usmerjen proti zavornim elementom.

No, in seveda ta čudovito izvrtana "rit". Največja uporabnost, minimalno nepotrebno. Trikotna oblika elementov togosti in velikih mrež, skozi katere lahko vidite podrobnosti motorja in vzmetenja. "Zibra", ki zamenjuje zadnje steklo in plavuti morskega psa, kar je zelo koristno pri obračanju za stabilnost tečaja. Zadnje krilo lahko spremeni položaj v treh načinih: visoko, srednje in nizko. Optika je izdelana v obliki črke "Y" in ima diodne svetlobne elemente, tako spredaj kot zadaj.
Luknje zadnjega kolesa je grobo, netočno, ne gladko, kot pri serijskih avtomobilih drugih znamk. Ampak (eno veliko) brezkompromisno, tako kot Lamborghini. Ujame oči, preprečuje perfekcionistu od ravni, nemotivirano gledati nenavadne zavoje. V ta namen je bila ustvarjena. Da pogled ni šel mimo in za dolgo časa ni mogel odtrgati. Ker to ni avto, ampak umetniško delo.
Lamborghini Veneno telo popolnomaizdelan iz ogljikovih vlaken na osnovi monocoque Aventadorja, vendar izgubi težo kar za 125 funtov. Kot rezultat, "suho" masa prišel iz 1.450 kilogramov.

Pogonski sklop

Štiristopenjski izpušni sistem spremlja priznan veter iz 65-litrskega motorja v obliki črke V, ki so ga inženirji lahko zvili do 750 konj in 690 Nm navora. Enako pomembno razmerje teže do moči avtomobila je 193 kilogramov na konjsko moč. To so fenomenalni kazalci, ki potrjujejo ekskluzivnost telesne konstrukcije z nameščeno elektrarno.
"Bikovski" motor je dobil od serijskega modela Aventador nekaj popravkov, ki so omogočili pospešitev do 100 kilometrov na uro za 01 sekund hitreje kot donor, in sicer v 28 sekundah. Navedena najvišja hitrost Lamborghini Veneno - 355 kilometrov na uro, vendar pa je video na omrežju, kjer je bil avto razpršena na skoraj 400. Doseganje takšnih kazalcev "srca" avtomobila pomaga 7-stopenjski robot.

Pogon in vzmetenje

Lamborghini Veneno ima stalni polni pogon. Vzmetenje in zavorni sistem sta izposojena od istega Aventadorja in izvedena podobno kot avtomobil "Formula 1". To je neodvisno vzmetenje za dvojne ročice s potisnimi palicami in vodoravno nameščenimi blažilniki in vzmeti. Zavorni koluti so izdelani iz ogljik-keramične zlitine.

Salon

Notranjost Lamborghini Veneno je praktično v celoti izdelana iz ogljikovih vlaken, z usnjenimi vložki in alcantaro. Sedeži za okvir in sedeže so izdelani iz posebnih prilagodljivih ogljikovih vlakenmaterial, imenovan CarbonSkin. Instrumentna plošča je izdelana kot lovski zaslon. Sredinska konzola je prav tako kozmični kotnik. Gumb za zagon motorja je označen z rdečim pokrovčkom, kot pri drugih nedavnih modelih Lamborghini. Trije gumbi so izdelani v barvi zastave Italije

Specifikacije Lamborghini VenenoŠtevilo vrat2) Število sedežev2dolžina5020 mm

50)
Širina2075 mmVišina1165 mm


2700 mmKolesa
1450 kgMotorL539 V12Lokacija


)
Srednja, vzdolžnaProstor6498 cm3Moč750 litrov. z
navora690 Nmvrsta pogona


)
PolnoPrenos7-hitrostni robotKrmiljenje 140)


Oprema za jahanje z ojačevalnikom močiSprednja vzmetVzmet, neodvisna, na dvojnem prehoduZadnje vzmetenjeVzmet, neodvisna, na dvojnih prečnih vzvodihNajvečja hitrost
)


355 km /hPospešek do 100 km /h28 sek.Zavorni sistemKarbon-keramični diskiKrajproizvodnjaItalija, Saint-Agatha-Bolognese

Za Lamborghini Veneno praktično ni nobenih pregledov, malo pa je znanega o lastnikih te dokaj omejene serije treh kopij. In, očitno, se razlikujejo v barvi traku na tehtanje in kolesa. Uporabljene so bile tri barve: rdeča, zelena in bela, simbolično v tonu italijanske zastave.
Lamborghini Veneno Roadster je kasneje izdal odprt model, s samo peščico več, devetih kosov, ki pa niso postali nič manj edinstveni in dragi. Glavna razlika je v pomanjkanju strehe kot take, tj. Ne oblikuje in preprosto ne obstaja. Glede na tehnične lastnosti je posodobljena različica blizu izvirniku. V zvezi s ceno, med uradno predložitev modela je bila napovedana vrednost - 3000000 evrov (227 milijonov rubljev.). Vendar so se te cene v nekaj letih povišale na popolnoma nepredstavljivo 8 milijonov evrov (606 milijonov rubljev). In še vedno obstajajo tisti, ki so pripravljeni porabiti takšne zneske.

Sorodne publikacije