Delo v PowerPointu: Kako odstraniti diapozitive in glave

PowerPoint velja za enega najbolj enostavnih in priročnih programov za prikazovanje informacij velikemu občinstvu. Toda tu so razlik, ki za neizkušene uporabnike pogosto povzročajo slepo ulico. Na primer, kako izbrisati diapozitiv PowerPoint? Glede na to, da redko vsakdo lahko takoj ustvari idealno predstavitev, ne da bi želel izbrisati eno ali dve neuspešni strani, je problem precej akuten.

Kaj morate vedeti o delu z PowerPointom

Newbies, ki poznajo Microsoft Word, vendar nikoli niso delali v PowerPointu, dobijo neprijetno presenečenje: ko poskušate odstraniti standard diapozitiva in običajno za način "Ward" (Celoten izbor strani in pritisk na tipko Backspace izbriše novo napisano besedilo. Tabele predmetov in sam diapozitiv ostanejo na svojem mestu.


Podoben odtenek pogosto zamenjuje tiste, ki so šele začeli delati z PowerPointom. Sestavlja ga dejstvo, da diapozitiva ni mogoče odstraniti s tem, da je v glavnem polju, kjer dejansko deluje z besedilom in slikami predstavitve. Če želite odstraniti dodatno stran, morate iti v razdelek Struktura (v programu PowerPoint-2013 je to »Sličice«). Nahaja se na levi strani zaslona in izgleda kot stolpec slik, od katerih je vsaka miniaturna kopija enega izmed diapozitivov.
Kot že ime pove, je ta plošča zasnovana za dejanja, ki ne spreminjajo samo ene strani, temveč celotno predstavitev, kot je: "Izbriši diapozitiv" (v PowerPointu se lahko izvede na 3 načine), "Podvoji", "Skrij", »Obnovi«"Spremeni lokacijo", itd.


Blok sličic se lahko razširi na polovico zaslona (na primer, če je pomembno videti, kaj je prikazano na več sosednjih diapozitivih) ali da postane ožji.

Kako odstraniti diapozitiv PowerPointa

PowerPointove različice leta se zelo razlikujejo. Vendar pa so glavne funkcije v njih skoraj enake. Odstranjevanje strani iz predstavitve najzgodnejše različice je enako preprosto kot odstranitev diapozitiva PowerPointa 2010 ali 2016. To lahko storite na več načinov:
 • Izberite želeno stran in pritisnite tipko Izbriši ali Vračalka.
 • Kliknite na diapozitiv z desnim gumbom miške in v kontekstnem meniju izberite "Izbriši".
 • Pojdite na nadzorno ploščo na zavihku Urejanje in kliknite gumb Izbriši.
 • Urejanje besedila in glav v programu PowerPoint

  Skoraj vse postavitve vsebujejo blok glave. Toda še zdaleč ni potrebno za vsako predstavitev. Pogosto jih je treba očistiti ali prenesti na drugo lokacijo. Kako odstraniti naslov diapozitiva v programu PowerPoint? Glede na vaše cilje lahko obstajata dve možnosti:
 • Hočete izbrisati glavo, vendar pustite možnost vnosa novega imena na to stran. To storite tako, da kliknete besedo in jo odstranite s tipko Backspace.
 • V celoti morate odstraniti naslov strani. V tem primeru morate klikniti z levo miškino tipko na Jammer, tako da se okvir prikaže. Ko lebdite na njem, bo kazalec miške v obliki križanih puščic: kliknete jih čez okvir, lahko delate z vsemiv celoti, ne samo spremeniti tipkanega besedila. Kliknite Izbriši, če ga želite v celoti odstraniti ali v kontekstnem meniju izberite Izreži, če nameravate naslov premakniti na drugo stran.
 • Podobno lahko naredite kateri koli fragment besedila. PowerPoint ponuja vse funkcije, ki so na voljo v programu Microsoft Word: sprememba pisave, velikost in barva črk, izbira besed za besedo ali ležeča pisava. Vsak kos besedila je mogoče kopirati in prenesti na drug diapozitiv. Poleg tega lahko odprete več datotek hkrati in kopirate besedilne in grafične elemente iz ene predstavitve v drugo.

  Brisanje več diapozitivov

  Obstajajo primeri, ko morate odstraniti ne samo enega dodatnega diapozitiva, temveč več ducatov hkrati. Če vsakega posebej odstranite, se izgubi veliko dragocenega časa. Da, in tveganje, da boste nenamerno izbrisali nekaj, kar potrebujete, se bo povečalo, zato boste morali zapustiti zadnje dejanje. To je veliko lažje najprej izbrati vse nepotrebne strani, in potem že sprejeti želeno dejanje. Preden odstranite diapozitive v PowerPointu, označite vsako tako, da držite tipko Ctrl. Ali (če želite izbrisati vse naenkrat), kliknite na sličico in pritisnite Ctrl + A. Nato kliknite Izbriši.

  Izterjava diapozitiva

  Izkazalo se je, da je treba že izbrisani diapozitiv vrniti. Na primer, ste si premislili in se odločili, da uredite neuspelo stran. Ali preden izbrišete predstavitev PowerPointovega diapozitiva, vnesete veliko količino besedila in jo želite prilepiti v drugo.kraj Če želite nadaljevati z diapozitivom, pritisnite Ctrl + Z skupaj ali pa kliknite puščico v zgornjem desnem kotu drsnika. S tem boste preklicali zadnje dokončano dejanje. Ta metoda deluje, tudi če se morate vrniti nazaj za 2310 korakov nazaj.

  Sorodne publikacije