Kako narediti ojačevalnik valov z lastnimi rokami? Več načinov

Obstaja veliko različnih razlogov, zakaj tablični računalnik ali prenosnik slabo oddaja val valov. Možno je, da razlog leži v samem prenosniku, v katerem se uporablja napačna antena, ki preprečuje uporabo interneta v polni moči, najpogosteje pa je problem v samem usmerjevalniku. To je enostavno preveriti, ker če telefon, tablični računalnik in prenosni računalnik v hiši slabo ujamejo signal, potem je celoten problem točno v oddajniku. In na splošno, poceni usmerjevalniki s šibkimi antenami pogosto ne morejo "prebodati" betonske stene. V tem primeru začudenje šibkega signala včasih nima smisla. Če želite popraviti situacijo, potrebujete wifi ojačevalnik. To lahko storite sami.


Pripravljeni valovni ojačevalniki

Vsaj več načinov je, da bi valovni zapis postal močnejši. Najlažje je kupiti pripravljen ojačevalnik. Takšna naprava lahko prenaša signal preko armiranobetonskih konstrukcij in na razdalji do 200 metrov. V odprtem prostoru takšni ojačevalniki pošiljajo signal 2 kilometra. Poleg tega lahko takšne naprave prejmejo signal na dolge razdalje. Po namestitvi takega doma (na strehi) lahko ujamete do dvajset mrež, nekatere pa lahko sploh brez gesel. Zaradi tega bo ojačevalnik Wi-Fi signala omogočil povezavo z brezplačnim internetom. Podobna tema se aktivno razpravlja. In res, nekateri uporabniki, ki niti ne pridejo do vrat, očistijo svoje geslo in ga naredijona voljo za takšne sprejemnike.

Ustvarjamo valovno obliko signala z lastnimi rokami

Obstaja veliko ročnih del, ki so neodvisno ustvarjale ojačevalnike. Poglejmo najpogostejše in najprimernejše možnosti. Za izdelavo takšnih valovnih ojačevalnikov z lastnimi rokami je možno le 10 minut od materialov.


Prva in najlažja možnost je uporaba pogona. Za naš cilj ima idealno primeren radij. Torej vzamemo CD BOX in prerežemo zvonik, vendar ne popolnoma. Treba je pustiti približno 18 mm. Zdaj z datoteko na zvoniku naredimo majhne škarje za pritrditev. Naslednja faza je ustvarjanje bakrenih kvadratov. Iščemo žico dolžine 25 centimetrov in iz nje naredimo dva kvadrata z upogibanjem koncev. Ti bakreni modeli so analogne antene, jih pritrdite na zvitek našega diskovnega ohišja in palico. Konce antene je treba zvariti in spajati na koaksialni kabel, ki vodi do našega modema. Na dnu te namestitve postavite CD, ki bo tukaj kot reflektor.

Povezovanje ojačevalnika

Zdaj, ko imamo ojačevalnik, ga moramo pravilno povezati. Če želite to narediti, odstranite pokrov našega usmerjevalnika in poiščite kartico PCMCIA z anteno. V idealnem primeru je potrebno odstraniti staro anteno in nov spajkalnik. Ne pozabite, da se pri spajkanju pri visokih temperaturah lahko izklopi nekaj tankih kablov. Vendar pa lahko anteno priključite prek priključka SMA, na katerega je priključena stara antena. Konec, zdaj lahko preverite vse moči novo ustvarjene datoteke vaiojačevalnik

Ojačevalnik piva

V tem primeru ne bo toliko o ojačevalnikih kot signalnih reflektorjih. Načelo naslednje zasnove temelji na koncentraciji sprejemnega /prenosnega signala v določeni smeri. To pomeni, da je za pridobitev močnejšega signala treba poslati anteno na mesto, kjer je signal wi-fi šibak.
Najprej poiščite železno kozarec poljubnega volumna, odrežite dno in skoraj zgornji del. Toda ne odrežite zgornjega dela do konca, pustite majhno držalo na luknji. Ta luknja bo vključevala usmerjevalnik antene.
Torej dobimo valj, ki ga moramo razrezati skupaj, neposredno nasproti luknje na vrhu kozarca. Tako imamo gladko ovalno površino, ki odlično odbija valove. Namestite celotno obliko na anteno usmerjevalnika in jo obrnite na stran, kjer želite ojačati wi-fi signal.
Treba je opozoriti, da je učinkovitost te metode nekoliko nižja od prejšnje. V tem primeru signala ne povečujemo, ampak ga usmerimo le v eno smer. Najverjetneje bo na drugih mestih v sobi šibkejši.

Katera možnost je boljša?

Če nimate veščin radijske elektronike in ne veste, kako pravilno spajati in kje priključiti čipe, potem zamisel o ustvarjanju antene za usmerjevalnik ni primerna. Vsaj lahko naredite ojačevalnik s pločevinami za pivo. Delovalo bo, vendar ni vredno čakati na visoko učinkovitost te naprave. Druga možnost je, da kupite pripravljenoLaptop wifi ojačevalnik, ki se prodaja v trgovinah z elektroniko. Obstaja tudi veliko takih naprav na Aliexpress, kjer stanejo ne toliko. Poleg tega lahko izkoristite pridobitev takšne opreme. Glede na moč tega valovnega ojačevalnika ga lahko uporabimo za lovljenje mnogih drugih omrežij, vključno z omrežji brez gesla.

Metode programiranja

Nekateri forumi razpravljajo o možnostih ustvarjanja programskih ojačevalnikov valovnih oblik z lastnimi rokami. Res je, da je učinkovitost take metode mogoče brez dvoma vprašati. Konec koncev, če je antena na usmerjevalniku šibka, potem nobena firmware ali program, nameščen na računalniku, ne more bistveno povečati signala. Možno je, da z novo firmware lahko dosežete močnejši signal, vendar bo razlika nepomembna.

Sklepna ugotovitev

V zvezi s tem vprašanjem je mogoče izčrpati ojačevalec wif datotek z lastnimi rokami. Seveda obstajajo še številni drugi obrtniški ojačevalniki v obliki pločevink za pivo, vendar se med seboj ne razlikujejo veliko.

Sorodne publikacije