Kratek pregled prenosnega računalnika Dell Inspiron 3521

Dell Inspiron 3521 je proračun, vsestranski in vsestranski prenosni računalnik, ki je idealen tako za domačo uporabo kot za pravega konja. Glavne prednosti modela so odlične lastnosti, elegantna oblika, dobra zmogljivost, avtonomija več kot 3 ure in seveda velika ergonomija. Zaradi vsega tega je prenosnik v ozadju svojih konkurentov izstopal, zaradi česar je pozoren. Oglejmo si podrobneje.

Dokončanje

Začnite najprej s kompletom dostave. Dell Inspiron 3521 se prodaja v razmeroma majhni, oranžni barvi. Paket tradicionalno vsebuje opis glavnih značilnosti modela in njihove kratke značilnosti. Znotraj škatle bo uporabnik našel popolnoma standardni komplet, ki ga sestavljajo prenosni računalnik, garancijska kartica, navodila za uporabo v več jezikih, polnilni kabel z napajalnikom in baterijo.


Škoda, da ni diska z nizom potrebnih gonilnikov za Dell Inspiron 3521, ker bo, če kupite različico brez OS ali v primeru ponovne namestitve sistema, "drva" iskati po internetu na uradni spletni strani proizvajalca.

Videz

Izgleda, da je prenosni računalnik precej standard za linijo Inspiron, vendar mu sploh ne gre, saj izgleda precej strogo in elegantno. Kot materiali se uporabljajo zelo kakovostne plastike z fino teksturo v obliki diamantov. Zgornji pokrov Dell Inspiron 3521 krasi logotip podjetja Chrome,Spodaj so prezračevalne rešetke, odstranljiva prevleka za možnost majhne "nadgradnje", par zvočnikov in predal za baterije.

Na desni strani prenosnega računalnika je USB 2.0 in multi-DVD pogon. Na levi strani je en sam 35mm vtič za slušalke in mikrofon, USB 2.0, ki mu sledita še dva USB vrata, samo 3,0 RJ-45 HDMI omrežni priključek in priključek za polnilnik. Obstaja tudi velika prezračevalna rešetka, ki je standardna za vse prenosne računalnike. Na sprednji strani je več LED indikatorjev, ki so bolj premaknjeni na levo stran, in čitalnik kartic, ki se nahaja neposredno v sredini. Zadnji del je popolnoma prazen.

Zaslon

Diagonalo zaslona je Dell Inspiron 3521 - 156 palcev, resolucija - 1366 x 768. Načeloma ni nič nenavadnega. Vrsta matrice - TN + film. Dell je znan po svojih monitorjih, zato ni pritožb glede kakovosti prikaza tega prenosnika. Barvno ravnovesje je zelo dobro, prenos barv je visok. Dobra zaloga svetlosti, kontrast, tudi, ne povzroča pritožb, čeprav bi bilo mogoče nekoliko povečati. Kar se tiče kotov gledanja, je tukaj manj veselo, ker so majhni. Tudi z rahlim odstopanjem od zaslona se začne pojavljati tako imenovano "izgorevanje" slike, še posebej opazno na temnih področjih.
Olje v ognju "prelije" in sijajni pokrov zaslona. Poleg dejstva, da gre za prašne delce in vidne prstne odtise, sije tudi ne le na soncu, ampak tudi pri odstopanju odna zaslonu.

Tipkovnica in sledilna ploščica

Tipkovnica Dell Inspiron 3521 je polne velikosti z ločeno digitalno enoto in "prostorno" postavitvijo. Tipke so nameščene zelo udobno in na postavitev se lahko hitro navadite. Tipka je majhna, vendar zelo ostra in spremlja jo značilen, prijeten klik. Dotik gumba je tudi zelo prijeten in ne povzroča taktilnega draženja. Edino, kar bi lahko predstavljala tipkovnica, so puščice, ki so manjše velikosti v primerjavi z drugimi gumbi, vendar je po uporabi na to priročno uporabljati.
Pri sledilni ploščici je standard. Delovna plošča je dovolj velika, da je kurzor zelo udoben za upravljanje. Seveda ga polnopravna miška še vedno ne bo nadomestila, vendar še vedno. Gumbi pritisnete brez napora. Tečaj je malce tesen, vendar se počuti dobro. Vsak klik je opremljen tudi z prijetnim in ne zelo glasnim klikom.

Značilnosti Dell Inspiron 3521

Zdaj lahko greš na značilnosti laptop. Model je bil opremljen s procesorji Celeron (8871007U, 1017U, 2955U) in Pentiumom (9972117U, 2127U) druge generacije. Prva frekvenca se je gibala med 14 in 16 GHz, v "žalu" pa je bilo malo več - 16-19 GHz. Poleg teh so bile tudi tretje generacije s procesorji i3 (3227U, 3217U, 2375M, 2365M), i5 (3337U, 3317U) in i7 (3537U, 3517U). "Troyachki" so delali na frekvencah 14-19 GHz, "pet" - 17-27 v Turbo Boost načinu, in končno, sedma serija je imela frekvenco od 19 do 31 GHz s Turbo Boost. Celeron in Pentium sta imela 2 jedri in 2 toka, vendar sta bila i3 5 in 7 že opremljena z dvema jedroma in štirimi tokovi.

Kot grafična karticaUporabljeni so bili integrirani čipi iz Intel HD 4000 ali diskretnih grafičnih kartic podjetja AMD - Radeon HD7670M in HD8330M. Integrirani video ni imel lastnega pomnilnika in uporabljenega sistemskega pomnilnika, diskretni pomnilnik adapterjev pa bi lahko dosegel 2 GB, odvisno od spremembe. Kar zadeva MEMORY, je bilo 246 in 8GB RAM prenosnih računalnikov, ki delujejo na frekvenčnem območju 1600 MHz. Največja količina RAM-a, ki podpira prenosni računalnik - 8 GB. Reže za DDR na matični plošči 2 kos.
In ne nazadnje - trdi diski. Prenosni računalnik Dell Inspiron 3521 je bil prodan s spremembami z HDD od 320 do 1000 GB, kar je precej dobro. Poleg tega je pod spodnjo stranjo režo za namestitev drugega trdega diska, če bo nenadoma en uporabnik le nekaj. To je zelo zanimiva in uporabna rešitev, saj ne vsak proizvajalec na drugo režo za HDD ponuja proračunske modele.

Operacijski sistem

Dell Inspiron 3521 se prodaja z več vnaprej nameščenimi operacijskimi sistemi. Najpogostejša sprememba prihaja z Linuxom. Nato lahko pogosto najdete možnosti z vnaprej nameščenim Windows 8 in Windows 864 bitom. Poleg tega so na voljo tudi ugodnejše spremembe z DOS-om in sploh brez operacijskega sistema.

Avtonomija

In končno, nekaj besed o avtonomnosti prenosnika. Baterija ima dokaj majhno količino 2700 mag. Ampak ni vse tako slabo, ker je naprava po polni obremenitvi sposobna delati za nekaj več kot štiri ure. Če vključite tudi vse funkcije za varčevanje z energijo, nastavite svetlost na minimum, ugasnitebrezžične module in še več, lahko dosežete rezultat - več kot 6 ur delovanja baterije, kar je zelo dobro za proračun laptop.

Sorodne publikacije