Sony Xperia XA1 Dual: funkcije, opis, pregledi

Junak tega pregleda je bil pametni telefon slavnega proizvajalca Sony. Xperia XA1 Dual Model je drugi primer v lestvici XA. Predstavljen je bil leta 2017. Za razliko od predhodnika ima lastnosti, ki ustrezajo srednjemu segmentu. Toda kaj natančno, poglejmo podrobno.

Videz, krmiljenje, mere

Sony Xperia XA1 Dual ima za kupce belo, zlato, črno in roza barvo. Ohišje ima jasno pravokotno obliko z grobimi vogali, ki popolnoma ustreza slogu znamke. Zgornji in spodnji konci imata kromiran zaključek, ki poudarja majhno debelino. Dimenzije pripomočka - 145 x 67 x 8 mm Večina ohišja je izdelana iz plastike, vendar so bočnice kovinske obloge.


Uporabniki so se navdušeno odzvali na prisotnost oleofobnih premazov. Zdaj ni treba trajno brisati zaslona. Zadnja plošča ima matirano površino. Na žalost ima vedno na sebi prstne odtise, ki jih je mogoče rešiti samo z nošenjem primera. Kar se tiče funkcionalnih elementov, so vsi nameščeni na običajnih mestih, zato jih ni treba podrobno obravnavati.

Značilnosti zaslona in kamer

Srednji segment ustreza specifikacijam Sony Xperia XA1 Dual. Za delo v gadget nameščen zaslon z diagonalo pet palcev. Temelji na matrici IPS. Barve na zaslonu so realistični, široki koti gledanja. Z nagibom pametnega telefona lahko vidite zmanjšanjekontrast in svetlost. Gostota slikovnih pik (294 ppi) je dovolj, da ne vidite "kvadratov" na zaslonu. HD ločljivost.


Glavna kamera, ki ima senzor Exmor RS ™ velikosti 23 milijona slikovnih pik, si zasluži posebno pozornost. Hibridno samodejno ostrenje. Na voljo je možnost hitrega zagona. Širokokotni objektiv. Visokokakovostne slike, ki jih posname glavna kamera, se prikažejo tudi pri šibki svetlobi (ISO 6400). Za približevanje objekta je na voljo petkratni zoom. Sprednja kamera ima ločljivost 8 milijonov slikovnih pik. Njena osnova uporablja Exmor R. Slike so dobre kakovosti tudi pri nezadostni osvetlitvi.

Sony Xperia XA1 Dual: specifikacije zmogljivosti

Nabor čipov Helio P20 TM MediaTek je postal srce pametnega telefona. Temelji na računalniških elementih Cortex-A53. Skupno je nameščenih osem. Platforma deluje na tipu 4 * 4. Prvo polovico jeder lahko pospešimo na 2300 MHz, drugo pa na nižjo frekvenco - 1600 MHz. Ne bi smelo biti težav pri prikazovanju grafike, ker ima naprava vgrajeno grafično kartico Mali-T880MP2. Moč pripomočka je dovolj za dokončanje vseh opravil brez izjeme. Tudi "težke" igre tečejo brez težav. Seveda je velikost RAM-a zelo pomembna pri parametru učinkovitosti. Razvijalci so namestili 3Gb, ki je v skladu s sodobnimi standardi popolnoma v skladu s srednjim segmentom. Velikost vgrajenega pomnilnika je 32 GB. Je zaseden s sistemom okoli 10. Če ne bo dovolj, lahko uporabite zunanji pogon.
Naprava deluje pod nadzorom nove različice OS. SedmoAndroid je dopolnjen z lastniškim vmesnikom Sony. Med "čistim" operacijskim sistemom in lupino skoraj ni razlik, z izjemo nekaterih "čipov". Na primer, odklepanje se izvede s premikanjem navzgor ali levo, iskanje programov se zažene.

Termini avtonomije

Pomembno merilo za mobilno napravo so pogoji avtonomnega delovanja. V zvezi s tem je značilnosti Sony Xperia XA1 Dual težko opisati kot spektakularne. Baterija, ki je nameščena v telefonu, ima majhno zmogljivost. Na žalost je za vse na voljo le 2300 mAh. Zato pričakovanja visokih rezultatov nimajo smisla. Pri povprečni obremenitvi lahko pričakujete največ 20-24 ur. Če pametni telefon spremenite v varčevalni način, lahko čas pripravljenosti povečate na dva dni.

Sony Xperia XA1 Dual: pregledi

Ta model je prišel v prodajo šele leta 2017, vendar so uporabniki že prepoznali šibke in močne strani pametnega telefona. Edinstvene prednosti pripisujejo odličnemu zaslonu, originalni zasnovi, kakovosti uporabljenih materialov, montaži ohišja in seveda glavnemu fotoaparatu. Prišlo je tudi do slabosti v Sony Xperia XA1 Dual. Značilnosti baterije so dovolj šibke za takšno "polnjenje". V številnih pregledih je povedano, da po nekaj mesecih delovanja na robovih senzor preneha delovati. Prav tako je veliko ljudi opazilo, da naprava ni dovolj daktiloskopski skener.

Sorodne publikacije