Kako izbrisati datoteke v ukazni vrstici v sistemu Windows

Trenutno obstaja specializirana programska oprema za odstranjevanje neželenih datotek iz osebnega računalnika. Operacijski sistem Windows Vista ima vgrajeno aplikacijo za odstranjevanje aplikacij, iger in druge programske opreme. Toda za nekatere uporabnike storitve, ki jih nudijo tretjim osebam in pod osebjem OS, ne ustrezajo. V tem primeru je še vedno treba uporabiti konzolo, ki jo uporabniki operacijskega sistema Windows poznajo kot ukazno vrstico.

Z vgrajeno konzolo lahko datoteko izbrišete, preden se računalnik v celoti prenese. To je lahko uporabno, če zlonamerna mapa ali dokument blokira zagon operacijskega sistema. V tem članku je podrobno opisano, kako lahko izbrišete datoteke iz ukazne vrstice v operacijskem sistemu Windows.


Odstranjevanje smetniških datotek s programsko opremo drugih proizvajalcev. Z uporabo te vrste programske opreme boste najprej olajšali vzdrževanje računalnika in s tem podaljšali življenjsko dobo trdega diska. Mnogi uporabniki ne sumijo, kako brisati datoteke prek ukazne vrstice, in kar je najpomembnejše, ali je to mogoče.
Sodobni programi za odstranjevanje smeti imajo številne funkcije, od čiščenja predpomnilnika in zaključka varnostnih lukenj v varnosti.računalnik Vodilni med proizvajalci programske opreme za čiščenje so Wise, IObit, Auslogics, Priform. Ko sistemsko čistite svoj osebni računalnik pred neželenimi datotekami, se njegova zmogljivost poveča. Z vsemi prednostmi te programske opreme drugega proizvajalca pa vam ne omogoča brisanja datotek, map in programov.


Brisanje datotek in aplikacij s standardnimi orodji Windows

Z uporabo posebne sistemske aplikacije lahko izbrišete mape, datoteke in programe. Ta dejanja se izvajajo tudi ročno, čemur sledi čiščenje registra operacijskega sistema. Glavna pomanjkljivost postopka je, da računalnik obdrži preostalo pot do datoteke, ki se nahaja v različnih imenikih. Zato smo razvili specializirano čiščenje osebnih računalnikov. Mapa z nezaželenimi datotekami ne bo vplivala na delo, vendar bo zavzela veliko prostora na disku. Če konzole ne uporabljate, jo lahko ročno odstranite.

Brisanje datotek prek ukazne vrstice: nianse

Glede na zgoraj navedeno se postavlja vprašanje: zakaj in kako brisati datoteke prek ukazne vrstice, če jih je lažje odstraniti z uporabo, na primer, CCleaner ali namestitvenega sistema sistema "Windsor". Odgovor je preprost: treba je najprej izbrisati datoteke brez možnosti njihove obnove. In tudi v nujnih primerih, blokiranje zlonamerne programske opreme z uporabo Windows.
Pred prodajo rabljenega računalnika mnogi uporabniki z ukazno vrstico izbirajo brisanje map in datotek, sajZagotavlja, da se informacije ne bodo obnovile.

Kako izbrisati datoteke iz ukazne vrstice

Ob upoštevanju zgornjih informacij gremo neposredno do odstranitve podatkov prek ukazne vrstice. Za dokončanje te operacije sledite spodnjim podrobnim navodilom:
 • Pritisnite tipke Win + R.
 • V oknu sistemskega tolmača vnesite ukaz cmd.
 • V novo izdelani datoteki vpišite ukaz DEL /F /S /Q /A "Polna pot elementa gradnika" v konzoli.
 • Primer: DEL /F /S /Q /A "C: GamesCOD2.exe" kjer je mapa igra, COD2.exe je ime datoteke s pripono (ee).
 • Dejanje potrdite s pritiskom na tipko "Enter".
 • Tako lahko s pomočjo ukazne vrstice očistite nekaj map iz nezaželenih txt datotek. Nato bomo pogledali, kako zbrisati vse datoteke v mapi.

  Brisanje datotek s potrditvijo in brez nje: ukazna vrstica v pomoči

  Lahko izbrišete ne samo eno datoteko, temveč vse vsebine pogonov skupaj z imeniki in mapami v njih. Dejanja morate potrditi ali zavrniti s tipkami z imenom Y-da /N - ne, da izbrišete vse datoteke v glavnem imeniku in drevo map v njem. Sledite spodnjim navodilom za dokončanje odstranitve s pomočjo konzole:
 • V ukazni poziv vnesite naslednji ukaz, da potrdite, da so vse datoteke izbrisane: DEL /F /S /Q /A "Polna pot do mape *".
 • Za brisanje datotek uporabite ukaz: DEL /F /S /Q /A "D: v voziček *", kjer je D: disk (lahko ga imate)biti drugačen), "v smeti" - cilj je brisanje datoteke ali map.
 • Za brisanje potrditvene datoteke, add /P, bo v tem primeru ukaz izgledal takole: DEL /P /F /S /A "D: tečaj *", kjer je "tečaj" ime datoteke. .
 • Lahko izbrišete vse razširitvene datoteke v eni od map, nato izvedete ukaz DEL /F /S /Q /A "Polna pot do razširitve mape *", kjer je "razširitev" vrsta datoteke (npr. Exe.
 • Glede na zgoraj navedeno navodilo je jasno, da lahko z uporabo ukazne vrstice hitro in učinkovito izbrišete datoteke iz računalnika. Če imate dovolj izkušenj, se te operacije izvedejo v nekaj sekundah.

  Zaključek

  Tako iz tega članke, s katerimi ste lahko izvedeli, kako brisati datoteke v ukazni vrstici med uporabo yuchy različne metode podatkov čiščenja. Tudi v tem materialu so bile obravnavane tudi druge metode za odstranjevanje odpadkov in sistemske datoteke iz računalnika s programsko opremo tretjih oseb in standardna orodja "Vindovs." Če je nekaj, kar ni narejeno iz prvič, poskusite ponoviti zgornje korake.

  Sorodne publikacije