Magnet-link: kaj je in kako ga odpreti v torrent strežniku

Roskomnadzor je začel obsežno čiščenje v Runetovih prostorih. Program za zaščito avtorskih pravic vpliva na veliko: torrenti ne morejo naložiti knjig ali avdio posnetkov, spletne igralce blokirajo vsebino na spletnem mestu, spletne knjižnice se preoblikujejo v knjigarnah.

V tako težkih časih se je pojavil koncept "magnetne povezave". Kaj je to in kako ga lahko uporabljajo preprosti uporabniki?

Kaj je magnetna povezava?

Magnetna povezava je dodatna stopnja varnosti za sledilne datoteke in uporabnike, ki prenašajo prepovedano vsebino. Toda za mnoge je še vedno nejasno: magnet-link - kaj je to in kako lahko prenos datotek pomaga?


Prenos iz torrentov datoteke, ki sproži prenos odjemalca, uporabnik posreduje informacije o sebi, tj. Zapusti digitalni odtis. Magnetna povezava vodi neposredno do vsebine in njene vsebine, ne da bi posredovala podatke o tem, kdo in kje je bila datoteka prenesena.
Na spletnih mestih, ki uporabljajo magnetne povezave, ni bonitetnega sistema. Lahko prenesete v neomejenih količinah. Na sledilnih napravah so magnetne povezave označene s posebno ikono - magnetom.

Aplikacije z magnetno povezavo

Poleg standardnega odjemalca torrent se magnetne povezave uporabljajo tudi v imenikih D ++, kjer so shranjene skupaj s podrobnim opisom. Če želite odpreti magnetno povezavo, lahko uporabite vtičnike:
 • GreyLink.
 • FlylinkDC ++.
 • EiskaltDC ++.
 • V prvih dvehdodatki morajo iti skozi meni Datoteka in izbrati "Vnesi magnetno povezavo". Ali pa uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + M za prva dva vtičnika in Ctrl + I za tretjega.


  Konfiguriranje strežnika torrent

  Uporabite zunanje programe za odpiranje magnetne povezave, ni nujno. Standardni odjemalec toka lahko zlahka obvladuje to nalogo. Vzpostavitev programa je nekaj minut, zato bo lastnik osebnega računalnika za vedno odstranil vprašanje, kako odpreti magnetno povezavo v torrentu. Za konfiguriranje strežnika torrent morate prisiliti program, da poveže kodo magnetne povezave z aplikacijo. To storite tako, da zaženete odjemalca in izberete meni Nastavitve. Nato pojdite v razdelek BitTirrent. Tukaj morate označiti polja, kot so »Vključi DHT omrežje«, »Vključi DHT za nove tokove« in »Omogoči nadomestilo za izmenjavo«. Potem morate potrditi spremembe s klikom na gumb "Uporabi" in "V redu".
  Drugi korak nastavitve strežnika torrent je tabulator General. Tukaj morate potrditi povezavo programa z magnetno povezavo. Nadaljnje delo programa poteka skozi standardne parametre. Ko uporabljate povezavo, morate določiti tudi mapo za shranjevanje podatkov in počakati na prenos.

  Prilagajanje nastavitev spletnega brskalnika

  Nekateri uporabniki, poleg Magnet-Link-a: Kaj je to in kako prilagoditi odjemalca? Ko odprete magnetno povezavo prek brskalnikaProgram Mozilla Firefox bo prikazal dodatno okno, v katerem bo uporabnik pozvan, da izbere program za delo s preneseno datoteko. Da bi se izognili ponavljajočemu ponavljanju tega dejanja, bo dovolj, da v pojavnem oknu označite "Zapomni si mojo izbiro".
  Nastavitev magnetne povezave v operi bo zahtevala prehod v meni Nastavitve. Potem je iz ponujenih variant potrebno izbrati "Splošne nastavitve" - ​​"Napredno" - "Programi" - "Dodaj". Za pravilno delovanje brskalnika s povezavami je priporočljivo dodati besedo magnet v vrstico "Protokol". Nastavitve brskalnika Google Chrome so enake nastavitvam operacijskega sistema Opera. Ko odprete povezavo, se prikaže pojavno okno, v katerem morate izbrati ustrezno aplikacijo. Potem "Zapomni si mojo izbiro" in klikni na gumb "OK".
  Brskalnik, vgrajen v operacijski sistem Windows, potrebuje tudi dodatne nastavitve. Internet Explorer bo od uporabnika zahteval, da uporabi magnetno povezavo odjemalca torrent. Če se želite izogniti ponavljanju tega dejanja, morate odstraniti potrditveno polje »Vedno vprašaj pri odpiranju teh naslovov«. Za reševanje takšnega problema kot "Magnet-Link: kaj je to in kako deluje?" Je zelo preprosto. Prilagajanje odjemalcev torrentov in brskalnikov ne traja veliko časa, vendar bo prenos vaših najljubših knjig, filmov ali glasbe veliko lažji. Opozoriti je treba, da prenos s pomočjo magnetnih povezav poteka nekoliko počasneje kot prek redne povezave.

  Sorodne publikacije