Nokia 1520 Lumia Smartphone: Specifikacije

Velikost velikega telefona ni vedno prednost, v primeru telefona Nokia 1520 Lumia pa je tako. Ta 6-palčni pametni telefon je nenaravno tanek in lahek za svojo velikost, z velikim zaslonom z dobro kakovostjo slike in kamero z 20 milijoni slikovnih pik. Poleg tega je po navedbah proizvajalca to najhitrejša naprava, ki je bila kdaj izdana. Je to res?

Pametni telefon je pakiran v standardno modro škatlo, ki je postala vizitka linije Lumia. Poleg same naprave dobite tudi standardni komplet dodatkov: polnilnik z odstranljivim mikro-USB kablom, orodje za elektronsko pošto, nekaj tiskanih vodnikov in slušalke.

Oblikovanje in obdelava

Nokia Lumia 1520 je vizualno zelo podobna Lumia 925 in številnim drugim linijskim modelom. Razlika je pri Lumia 1020 na primer, da sta zgornji in spodnji rob naprave zaokrožena. Poleg tega sta pravokotna oblika in poševni obrazi nespremenjena prepoznavna značilnost v vrstici "Lumiya" od trenutka, ko je bila ustvarjena.

Prvič, Lumia 1520 je impresivna s svojimi specifikacijami in krepko oblikovanostjo. Pametni telefon je precej tanjši in prefinjenejši kot drugi modeli Nokia - njegova debelina je le 87 mm, telefon je prevelik - 200 gramov, za napravo te velikosti pa ni veliko. Ko držite napravo z eno roko, čutite nekaj teže, toda ko jo nosite v žepu, ni povsem opazno. Čudno je, da je kamera z 20 milijoni slikovnih pik le malo sproščena od zadnje plošče.Vgrajena je dvojna LED bliskavica.
Lumia 1520 je predstavljena v več različnih barvah ohišja - sijajna rdeča, pa tudi mat črna, bela in rumena. Treba je omeniti, da se zdi, da je sijajna različica nekoliko spolzka v roki, vendar pri mat sortah takšnih težav ni opaziti. Zaokrožene stranice in ukrivljena zadnja plošča zmehčajo vse ostre vogale, kar omogoča udobno držanje naprave v dlani. Zaradi velike velikosti bo moral prste pritegniti k nadzoru naprave. Za razliko od podobnih modelov - Opomba 3 in 63-palčni GalaxyMega od Samsunga, - Nokia Lumia 1520 nima nobenih aplikacij za upravljanje z eno roko. Po drugi strani pa sta zaslon na dotik in ikone na njem precej veliki, zato upravljanje ne bi smelo povzročati težav.

Primer in sestava

Ohišje pametnega telefona je sestavni del polikarbonata. Na levi strani so reže za pomnilniško kartico microSD in nano SIM kartice. Odprejo jih s posebnim ključem, ki je priložen napravi. Privzeta naprava ima 32 GB vgrajenega pomnilnika, vendar obstajajo modeli in 64 GB. Treba je omeniti, da je reža za kartico SIM zelo priročna - če se po nesreči odprete, jo lahko spustite na sedem. Priključek za slušalke se nahaja na vrhu telefona, priključek za polnjenje mikro USB - spodaj, tipka za vklop /izklop in zaklep fotoaparata na desni strani. Nokia s ponosom ugotavlja, da ima 1520 Lumia štiri mikrofone, enega na vrhu in na dnupametni telefon na vsaki strani. To vam omogoča nadzor ravni in kakovosti zvoka pri klicanju. Na zadnji strani telefona je samo en zvočnik. Kot je testiranje kaže, glasba in zvok podporo za igre in video posnetke zvok glasen in jasen, kljub temu.

Značilnosti zaslona

Na sprednji plošči telefona je 6-palčni HD LCD zaslon z ločljivostjo 1080p, zaradi česar je ta naprava edinstvena. Lumia 1520 prikazuje gostoto slikovnih pik 367 ppi, kar vam omogoča, da prikažete vsebino zelo jasno in jasno. Treba je opozoriti, da je v mnogih drugih modelih pametnih telefonov ta številka nižja, kljub manjšim zaslonom. Zaslon je opremljen s polarizacijskim filtrom ClearBlack Display. Razen dejstva, da se uspešno bori z bleščanjem pri neposredni sončni svetlobi, hkrati omogoča ohranjanje dobre osvetlitve zaslona v drugih neugodnih razmerah. Privzeto je nastavitev nastavljena na "sončno svetlobo", vendar Lumia 1520 samodejno prilagodi sliko na zaslonu, ko posname svetle žarke svetlobe in spremeni nastavitve, ko izginejo. To je lahko zelo koristno, ko berete ali brskate po spletnih straneh, medtem ko ste na ulici.


S to nastavitvijo so barve na zaslonu videti sočne in svetle, besedilo pa vedno izgleda kontrastno. Če vam ta možnost ni všeč, lahko barvni profil telefona prilagodite v nastavitvah sami. Ker ima Lumia 1520 visoko občutljivost, lahko telefon upravljate v rokavicah.

Zaslonski vmesnik

Sodoben uporabniški vmesnik je navpična mreža ploščic, ki jih je mogoče prerazporediti tako, kot želite. Domači zaslon lahko konfigurirate tako, da dostopa do skoraj vsega - aplikacij, stikov, spletnih strani in še veliko več. Večina ploščic lahko prikaže ustrezne nastavitve za informacije - trenutni datum, dogodke v koledarju, neodgovorjene klice, neprebrana sporočila in drugo. Ploščica Marketplace prikazuje število posodobitev, ki so trenutno na voljo, ploščica Pictures pa je diaprojekcija vaših fotografij. To je mogoče pripisati koristim, saj so vse informacije na voljo od enega pogleda do zaslona.

Kapaciteta strojne opreme

Ta pametni telefon je prva naprava na Windows Phoneu, ki je izdana s štirijedrnim procesorjem. To pojasnjuje velike zmogljivosti Lumie 1520. Procesor Snapdragon 800 podjetja Qualcomm s frekvenco 22 GHz se je dokazal izključno na pozitivni strani.
Telefon je opremljen tudi z 2 GB RAM-a. Te nastavitve zagotavljajo hitro in brezhibno delovanje naprave, tudi pri prenosu pretočne grafike. Čas prenosa namizja pametnega telefona po preklopu traja 30 sekund. Čas zaklepanja zaslona je do 32 sekund. Fotoaparat se vklopi za 4 sekunde.

Mobilna platforma

Telefon Lumia 1520 je prvi pripomoček s posodobljenim operacijskim sistemom Microsoft, imenovanim Windows Phone 8 Update 3. Posebnost te platforme je poseben vmesnik s tremi stolpci za napravo zzaslon 6 palcev in več. Seveda se ujema z "Nokia 1520" in izgleda zelo naravno. Ker so vsebine zaslona razdeljene v tri stolpce, to omogoča, da postavite več pripomočkov v področje neposrednega dostopa. To pomeni manjšo potrebo po pomikanju, še posebej, če uporabljate najmanjšo velikost ploščic. Prav tako lahko opazite, da je na zaslonu istočasno prikazanih več e-poštnih sporočil in vsebine galerije.

Lumia 1520 - Značilnosti platforme

Operacijski sistem zagotavlja večopravilnost, vendar se ne primerja s stopnjo nadzora po meri, ki ga omogoča Android. Aplikacije, ki niso v ospredju, se nemudoma prekinejo. Vendar pa lahko v nekaterih primerih operacijski sistem še naprej podpira njihovo delo (na primer predvajanje glasbe). Če bi program deloval v ozadju (satelitska navigacija, kurirji itd.), S tem deluje večopravilnost. Druga nova funkcija je, da lahko programe zaprete s klikom na X. To vam bo omogočilo, da pridobite nadzor nad seznamom nedavno uporabljenih storitev. Če odprete meni z nastavitvami, se prikažejo dve vrsti možnosti: z začetnega zaslona in nastavitve aplikacije. Sistem zajema vse nastavitve, ki so prisotne na pametnem telefonu - nadzor zvoka, barvne teme, Wi-Fi, Bluetooth, različni računi itd. Obstaja individualno upravljanje vseh nameščenih programov. Ker so naprave dovolj močne, jih lahko nadgradite in namestite v Lumia 1520Windows 10.

Prednameščene aplikacije

Platforma Windows nudi standardna orodja za koledar in alarm, aplikacijo za igranje Xbox, poddaje in mobilno različico zbirke Microsoft Office. Poleg tega je uporabniku na voljo 7 GB pomnilnika za podatke v oblaku iz storitve SkyDrive. Možnost integracije s socialnimi omrežji, identifikacijo glasbe in skenerji črtne kode je privzeto vključena tudi v WindowsPhone. Dodatek Ogled polne galerije Lumia uporablja nov vmesnik operacijskega sistema učinkovito in udobno. Vendar pa druga koristna programska oprema - Povej mi Microsoft - izgleda malo zastarela, čeprav pravilno izvaja svoje funkcije. Lahko odpre vsako nameščeno aplikacijo, opravi klice, pošlje besedilo in išče vremensko napoved, vendar nima globoko integriranega algoritma, kot sta Appleov Siri in VoiceGoogle. Microsoft si prizadeva ustvariti Cortano (njen pozni odgovor na zgoraj omenjene storitve), vendar leta 1520 Lumia še ni zagotovila te funkcionalnosti. Pravzaprav ne boste mogli niti narekovati besedila sporočila - takšne priložnosti ni.

Napredne možnosti

Namestitev v Lumia 1520 omogoča uporabnikom in nekaterim drugim funkcijam. Nokia Glance prikaže uro in nekatere druge podatke, ki ostanejo vidni tudi, ko je zaslon zaklenjen. Obstaja nova možnost GDR3, ki blokira obračanje zaslona. To je pomembna značilnost za napravo z velikim zaslonom, žal pa je na voljo le v meniju z nastavitvami. To pomeni, da morate zapustiti program, ki ga uporabljate, in natoomogočite to storitev. Opozoriti je treba, da je to pogosta težava za večino nastavitev v sistemu Windows Phone. Prav tako ni dovolj integracije s spletno trgovino pri nakupu in plačevanju gledanja filmov. To je velika pomanjkljivost, saj je bil 6-palčni zaslon prvotno zasnovan za daljše predvajanje videa. Seveda obstaja veliko načinov za pridobivanje takšnih vsebin (uradnih in neuradnih) tretjih oseb, ki pa bodo morali sami brskati po internetu. Kot za druge prednaložene aplikacije so videti kot standard - prisotne so NokiaMusic in HereMaps, pa tudi vremenske napovedi in finančne novice.

Internetni brskalnik

Brskalnik Internet Explorer na telefonu Nokia 1520 Lumia se ne razlikuje od tistega, ki je prisoten na modelu 1020. Vendar ima Windows Phone 8 vgrajeno storitev za upravljanje podatkov, imenovano Data Sense. Njegov cilj je spremljati informacije, koliko podatkov uporablja posamezna aplikacija in vam lahko celo pomaga pri varčevanju prometa s stiskanjem spletnih strani in slik, preden jih pošljejo v brskalnik (podobno kot Turbo v operi). Poleg tega je na voljo tudi nov iskalnik Bing.

Fotoaparati in video

Nokia aktivno vlaga v razvoj optike v svojih izdelkih, kar je dobro znano v Lumia 1520. Kot drugi nedavno izdani pripomočki, 1520 uporablja tehnologijo Carl Zeiss in Pure View. Obstaja funkcionalna za učinkovito optično stabilizacijo slike, kot tudi dvojno LED bliskavico, ki je prišel zamenjati ksenon, ki je bil prisoten v napravah preteklih generacij. Tudi na zadnji strani napravePoiščite senzor za osvetlitev ozadja in zaslonko f /2,4. Fotoaparat ponuja razmerje stranic 16: 9 s privzeto in 26 mm goriščno razdaljo. Poleg opreme ima aplikacija kamere tudi napredne funkcije. V tem pametnem telefonu je v nastavitvah fotoaparata vključena bližnjica Nokia Smart Cam in ni samostojen program kot prej. Zdaj morate samo klikniti na en gumb na zaslonu, da dostopite do potrebnih orodij za obdelavo fotografije. V napravi Nokia Lumia 1520 funkcije fotoaparata vključujejo tudi več ločenih storitev - panoramski način, ustvarjalni studio, NokiaVideoTrimmer in popolnoma nov Refocus (ki vam omogoča, da premaknete fokus po fotografiranju). Vendar je treba opozoriti, da lahko aplikacija Smart Cam uporabnikom povzroči nekatere težave. Ni hitrega dostopa do posameznih enot in zaslonskih kontrol, zlasti za hitro preklapljanje med sprednjimi in zadnjimi kamerami. Če nameravate fotografirati hkrati z dvema kamerama, boste morali porabiti veliko časa za preklapljanje med njimi (medtem ko je na nekaterih drugih pametnih telefonih potrebno 1-2 sekundi). Kakovost slike je zelo dobra, tudi z nadaljnjim obrezovanjem fotografij. Snemanje pri šibki svetlobi prav tako impresionira - pogosto se dobri posnetki sproščajo tudi brez bliskavice. Vendar pa včasih slike pridejo v majhno modro svetlobo.

Kakovost klica

Nokia Lumia 1520 med klicem prikazuje glasen in jasen zvok. Sprejem signala poteka tudi brez težav, kot kaže testiranje. Program, ki nadzoruje klice, vam je prikazanzgodovina glasu, klicalnik in telefonski imenik. Ustrezna ploščica na zaslonu bo stalno število neodgovorjenih klicev, tudi če je zaslon zaklenjen. Ko prejmete dohodni klic, bo fotografija stika prikazana na celotnem zaslonu, tako da jo pritisnete ob pritisku tipke za klicanje. S tem boste preprečili nenamerni odziv ali ponastavitev.

Funkcije telefonskega imenika

Storitev People Hub, ki je na voljo v telefonu, je najboljša različica imenika mobilnega telefona za danes. Na prvem zavihku je seznam vseh vaših stikov (telefonski stiki, prijatelji iz družabnih omrežij, e-poštni stiki), drugi pa iskanje, tretji pa gumb »Dodaj kontakt«. Seznam stikov lahko razvrstite po imenu ali datumu. Lahko jih tudi filtrirate in izberete, katere storitve se uporabljajo za izdelavo seznama (na primer, lahko skrijete podatke iz Twitterja). S klikom na zavihek strani boste videli nove dogodke iz vseh stikov na družabnih omrežjih. Naslednji zavihek je »Številke in skupine«. Ta podtočka je priročen način za organiziranje stikov z vsemi znaki.

Tipkovnica

Windows Phone upravljanje omogoča privzeta sledilna ploščica QWERTY, ki ponuja pokončne in ležeče načine. Ta shema ostaja enaka za vse WP naprave in razlike se nanašajo le na možnost zamenjave jezika tipkovnice in funkcionalnosti slovarja. Na srečo ima Windows Phone 8 veliko več jezikov kot njegovi predhodniki.QWERTY tipkovnica je zelo enostavna za uporabo in ponuja zvočno povratno informacijo. Hitri nabor besedila traja nekaj časa, da se navadite nanj. Če s prstom pritisnete katerokoli besedo v natipkanem besedilu in jo nato spustite, je to območje označeno. Na tej točki lahko premikate kazalce, da izberete, koliko besedila želite označiti. Po izboru se prikaže majhna ikona z razpoložljivimi dejanji, izbrano besedilo pa je na voljo za vstavljanje kjerkoli v OS.

Baterija Lumia 1520

Za baterijo je značilna velika moč. To bi moralo jamčiti delovanje enote brez ponovnega polnjenja ves delovni dan. Po mnenju razvijalcev, trajanje baterije za stalno uporabo 3G je 25 ur. Če pa prenesete pretočni video in aktivno uporabljate fotoaparat, se bo ta čas znatno zmanjšal. Kot kaže test, se v neprekinjenem pogovoru pametni telefon izvaja več kot 12 ur. Lumia 1520 ne zagotavlja nadomestne baterije (baterija, ki je ni mogoče odstraniti), vendar ima dokaj veliko zmogljivost 3400 mAh. Pripomoček ima vgrajeno zmožnost brezžičnega polnjenja. Ta funkcija ni bila uporabljena pri prejšnjih modelih telefona. Da pa ga lahko uporabite, boste morali kupiti ločen polnilnik Qi, ker ni vključen v komplet.

Končna beseda

Lahko bi rekli, da je Nokia z izdajo tega modela pokazala, da je še vedno konkurenčna. Vendar pa ocene o Lumia 1520 ne najdemo samo v pozitivnemtipke Kljub dobri moči strojne opreme pametni telefon ne deluje dobro z večopravilnostjo. Poleg tega programska oprema Lumia 1520 ne omogoča dodajanja veliko storitev tretjih oseb, izbira programov in iger v Microsoftovi trgovini pa je zelo omejena. Prav tako obstajajo nekatere pomanjkljivosti v vmesniku in upravljanju aplikacij, omenjenih v tem pregledu. Iz pozitivnih lastnosti, glede na uporabniške preglede, je posebej poudarjena možnost nadgradnje mobilne platforme na novejše različice.

Sorodne publikacije