Kako odstraniti Zaxar: korak za korakom navodila

Pogosto je možno opazovati situacije, ko uporabniki računalniških sistemov na podlagi Windowsa nenadoma opazijo pojav nekega nejasnega programa, imenovanega Zaxar Game Browser. Včasih se lahko imenuje Zaxar, Zaxar Browser ali Zaxar Games. Večina uporabnikov sprva ne razume, kaj je ta program, ker ima zelo lep vmesnik. Vprašanje, kako odstraniti Zaxar brskalnik, se pojavi šele po začetku delovanja programa.

Zaxar Game Browser: Kaj je ta program?

Da, vmesnik aplikacije je zelo zanimiv. Zato uporabniki, predvsem ljubitelji računalniških iger, v večini primerov dojemajo ta program kot nekakšen vodnik po svetu iger. Ampak ali je res?


Moral bom vse razburiti. Ta program, čeprav je videti kot zanimiva aplikacija, je grožnja, ki ogroža virus in v svojem delu izkorišča načelo bandanja - popularizirati, prenesti in namestiti nezaželene uporabnike programske opreme, to pa je v ozadju, ko so vsi procesi iz oči uporabnikov popolnoma skriti.

Kako virus pride v računalniški sistem?

Pustimo vprašanje, kako odstraniti Zaxar iz računalnika, in poglejmo, kako natančno je ta grožnja vgrajena v sistem.
Kot ugotavlja večina strokovnjakov in uporabnikov, ki se soočajo s tem problemom, virus najpogosteje prodre v namestitveni program za zagonsko programsko opremo MediaGet. V procesu njegove namestitve, mnogi ne upoštevajonamestitev različnih dodatnih komponent, brskalnik plošče, itd In prezreti takšne stvari ne morejo.


Znaki okužbe

Pripomoček sam po vključitvi v operacijski sistem takoj začne izvajati svoje osnovne funkcije. To je mogoče opaziti zaradi prekomerne obremenitve procesorja in RAM-a, prevelike porabe internetnega prometa, nastanka velikega števila neznanih programov (in celo z izhodom njihovih bližnjic na namizje).
Navsezadnje se tako sistemski kot spletni brskalniki začenjajo upočasnjevati v dobesednem pomenu besede, prosti prostor na trdem disku se katastrofalno zmanjša, da ne omenjamo upada zmogljivosti ali videza transparentov in oglasov v brskalnikih. Če so ti znaki označeni, morate takoj začeti reševati problem, kako odstraniti Zaxar Game Browser. Odstranitev pa je treba izvesti v celoti, tako da v sistemu ni več levega in sledenje ne ostane, sicer se lahko ponovno aktivira.

Kako odstraniti Zaxar igre iz računalnika: prejšnje akcije

Zdaj izbrišite neposredno. Takoj je treba opozoriti, da je v vprašanju, kako odstraniti Zaxar brskalnik, uporabnikova dejanja precej preprosta. Ta zlonamerna aplikacija sploh ne prikriva. Kljub temu je potrebno narediti nekaj obveznih korakov, da se odstranitev izvede v celoti.
In prva stvar, ki jo potrebujete v najpogostejšem raziskovalcu, je, da najdete vse začasne datoteke na vašem računalniku (TEMP). Praviloma bodo dva. Ena je neposredno v sistemskem imeniku (Windows), druga pa v sistemskem imeniku (Windows)v imeniku AppData v uporabniški mapi za prijavo. Uporabniški imenik mora biti prijavljen prek imenika uporabnikov z izbiro uporabniškega imena, sicer mapa ne bo prikazana. Nato morate samo izbrisati vse njihove vsebine (po možnosti tudi iz »Trash«).

Dokončanje procesov

Naslednji korak v tem, kako izbrisati brskalnik Zaxar, bo dokončanje vseh procesov, ki jih ustvari program v sistemu.
To lahko storite v standardnem upravitelju opravil, ki ga kličejo običajne kombinacije Ctrl + Alt + Del, Ctrl + Shift + Esc, ali pa uporabite ukazno konzolo Zaženi, da predpišete ukaz taskmgr. Nekateri so lahko presenečeni, ker morda ni enega, ampak nekaj procesov, v imenu katerih je Zaxar prisoten v aktivnem drevesu storitev. To je normalno, saj virus sproži več storitev hkrati, ki se istočasno namesti za nepotrebne. V nekem smislu je to podobno obnašanju svchost procesov. Bottom line je, da dokončate vse aktivne procese z imenom Zaxar.

Odstranitev glavnih komponent programa

Zdaj pa poglejmo, kako odstraniti Zaxar z orodji operacijskega sistema. To naredite tako, da odprete razdelek za namestitev in odstranitev programov (v starejših različicah sistema Windows) ali v razdelku programov in komponent.
Kot že omenjeno, aplikacija ne prikriva, zato jo poiščite na seznamu nameščenih aplikacij in kliknite gumb za brisanje na vrhu, po katerem se bodo odstranile glavne komponente programa.

Dejanja z registrom

Toda prezgodaj je, da bi se veselili. Pri reševanju problema kakoZaxar popolnoma in popolnoma odstraniti, je treba imeti v mislih, da je vgrajen Windows utility je daleč od popolnega, saj zelo pogosto po odstranitvi programa je končan, veliko računalniškega smeti lahko pustite v obliki preostalih datotek, map in registrskih ključev. V našem primeru so ravno zapisi v registru. Preveriti jih je treba. Pojdimo v urejevalnik (regedit iz menija Run), pokličemo iskalno polje (Ctrl + F), vpišemo ime oddaljenega programa (Zaxar) in aktiviramo začetek iskanja. Vse najdene rezultate (če obstajajo) je treba odstraniti. Iz menija Urejanje se lahko pomikate iz enega rezultata v drugega z vrstico "Najdi naslednje" ali preprosto s pritiskom na tipko F3. msconfig) za različice desetega operacijskega sistema Windows, v katerih se zavihek za samodejni zagon nahaja neposredno v upravitelju opravil.

Kako v celoti odstraniti Zaxar iz računalnika: uporabo namestitvenega programa

Vdelane programe za deinstalacijo lahko uporabite vsaj z iObit Uninstaller ali Revo Uninbstaller.Po standardnem odstranjevanju sprožijo poglobljene preglede, datoteke, mape in registrski ključi pa so prikazani v rezultatih iskanja. in pritisnite gumb za brisanje, ki je enostavnejši, udobnejši in varnejšiIzvršljiva datoteka brskalnika
Končno, da se prepričate, da je bila grožnja popolnoma odstranjena, morate preveriti vsebino vrstice, ki kaže celotno pot do datoteke izvedljivega brskalnika (brskalniki, če jih je v sistemu nameščenih več).
Za vsak brskalnik v "Raziskovalcu" ali kateremkoli drugem upravljalniku morate najti izvršljivo datoteko EXE (na primer Chrome.exe), poklicati razdelek z lastnostmi v CSM in preveriti opisno vrstico predmeta, ne pa ničesar. širitev To pomeni, da se mora pot do datoteke končati samo na .exe. Če je po razširitvi še kaj drugega, je treba vse to izbrisati in spremembe shraniti. Če se to ne zgodi, se lahko virus pojavi na sistemu tudi po prvi prijavi na internetu prek ustreznega brskalnika in o tem ne boste niti vedeli.

Sklep

Dejansko odstranitev "brskalnika iger" Zaxar ni posebej zapletena. Istočasno v prvi fazi ni mogoče preveriti sekcije za samodejno nalaganje, saj bo brisanje procesa še vedno deaktivirano. Poleg tega so se zgoraj obravnavala izključno vprašanja, povezana z odstranitvijo samega virusa, in ne posledic njenega vpliva na sistem. Odstranitev nepotrebnih aplikacij, nameščenih za virus, bo morala samostojno. Upoštevajte, da imajo tako grožnja kot tudi program, ki ga je namestil virus, običajno status zaupanja vrednih, zato jih antivirusni in anti-adwareni moduli običajno ne razvrščajo kot grožnjo. Zato preverjanje razpoložljivih skenerjev v sistemu ne bo dalo rezultata.

Sorodne publikacije