Digitalni fotoaparat Sony Cyber-shot DSC-HX60: opisi, specifikacije in pregledi

Sony Cyber-shot DSC-HX602014 je izdal nov model HX50 z novim grafičnim procesorjem BOINZ X, izboljšano kakovostjo slike in izboljšano zmogljivostjo fotoaparata. HX60 podeduje 30x optični zoom objektiv, vgrajeno bliskavico in sinhronizacijo. Na voljo je tudi možnost c GPS (HX60V).

Sony Cyber-shot DSC-HX60: opis, specifikacije

Fotoaparat je opremljen s 204-Mp CMOS Exmor R senzorjem in 30x zoom objektivom z ekvivalentom goriščne razdalje 24-720 mm. S funkcijo Clear Image Zoom se ta indikator lahko podvoji do 60x. Procesor BIONZ X je 3-krat hitrejši od predhodnika in podpira zmogljivo tehnologijo za reprodukcijo delov in zatiranje hrupa v posameznih delih okvira. Optični sistem SteadyShot je bil posodobljen in zdaj vključuje 5-osni inteligentni aktivni način za izboljšanje stabilnosti fotografij in videa. Fotoaparat lahko odda 4K slike prek HDMI priključka na združljiv televizor. Funkcija NFC je dodana za poenostavitev nastavitve povezave Wi-Fi, v meniju fotoaparata pa se prikaže razdelek Aplikacije aplikacije PlayMemories Camera, kjer lahko povečate funkcionalnost fotoaparata tako, da prenesete aplikacije prek omrežja prek brezžične povezave.


Sinhroni stik omogoča nastavitev bliskavice, elektronskega iskala ali zunanjega mikrofona. Načini fotografiranja vključujejo napredno in inteligentno samodejno, ki neodvisno prilagaja zaznane parametre scene. Prvi je idealen za premikajoče se objekte. Na izbiro je na voljo vrsta prizorovin polni ročni nadzor. Na voljo so tudi inteligentni pomiki in umetniški učinki. Glavne specifikacije Sony Cyber-shot-DSC-HX60 so naslednje:
 • CMOS senzor z ločljivostjo 204 milijona slikovnih pik in osvetlitvijo ozadja;
 • optični zoom 30x;
 • 24-720 mm objektiv;
 • optična stabilizacija;
 • 3-palčni zaslon z ločljivostjo 921600;
 • ročno upravljanje;
 • gumb za izravnavo osvetlitve;
 • NFC in Wi-Fi;
 • video v visoki ločljivosti s stereo zvokom,
 • serijsko snemanje pri 8 k /s;
 • plošča;
 • vgrajen GPS sprejemnik v modelu HX60V. 19]  Oblikovanje

  Sony Cybershot DSC-HX60 je precej težek kompaktni fotoaparat, vendar zaradi velikega 30-kratnega povečanja. Fotoaparat lahko nosite v žepu, a majhna torba vam bo najbolj ustrezala. Ohišje je spredaj dobro oblečeno in gumijasto za palec od zadaj. Zgornja plošča ima gumb za izbiro načina, gumb za izravnavo osvetlitve, pomikanje povečave, gumb za sprostitev zaklopa in stikalo. Za snemanjem, predvajanjem, brisanjem, klicanjem menija in funkcij zaslona. Prav tako je na hrbtni strani vrtljivi disk za kolesarjenje po meniju in spreminjanje hitrosti zaslonke /zaklopa. Gumb za aktiviranje pop-up gumba je nekoliko nad zaslonom. Sistem menijev je dobro organiziran in preprost za navigacijo. 3-palčni LCD zaslon Sony Cyber-shot DSC-HX60 ima dokaj dobro resolucijo 921600 slikovnih pik in je viden v vseh svetlobnih pogojih, čeprav je svetlost zaslona boljša pri soncu.Zaslon je svetel in barvit, odličen je za ogled fotografij.
  Če želite uporabljati Wi-Fi, morate namestiti brezplačno aplikacijo PlayMemories na pametni telefon ali tablični računalnik. Napravo lahko preprosto zaustavite in uporabite program. Z njegovo pomočjo lahko kopirate in shranjujete fotografije in videoposnetke. Poleg tega aplikacija omogoča nadzor zooma in nastavitev samosprožilca.

  Življenjska doba baterije

  Sony Cyber-shot DSC-HX60 ima 380 posnetkov glede na rezultate testa CIPA. Za kompaktni fotoaparat je to dobro, čeprav bo uporaba brezžičnega (in geo pozicioniranja na HX60V) zmanjšala število.

  Hitrost

  V skladu s pregledi so značilnosti fotoaparata Sony Cyber-shot DSC-HX60, ki vplivajo na hitrost fotoaparata, naslednje:
 • občutljivost kamere, to je čas od trenutka vključitve na prvo fotografijo, je 19;
 • zakasnitev med snemanjem dveh sličic je 13 sekund, z bliskavico - 22 c;
 • serijsko fotografiranje poteka pri hitrosti 8 k /s za 10 fotografij;
 • Čas delovanja sprožilca ne presega 005 s;
 • enako s širokokotnim fotografiranjem - 015 s in s polnim zoomom - 06 s.
 • Pregledi fokusa in sistema zaklopa so zelo hitri, čeprav se hitrost izostritve upočasni pri največji goriščni razdalji. Čas vključitve je razumen, kot tudi zakasnitev med zaporednimi posnetki.

  Delovanje objektiva

  HX60 ima očitno prednost pri snemanju oddaljenih predmetov zaradi velikega 30-kratnega zooma in njegova ostrina je dovolj ostra v celotnem razponu povečave. Kljub temuSistem zmanjševanja hrupa fotoaparata se trudi razumeti območje zunaj fokusa okvirja. Čeprav je glavni predmet v teleobjektivu dober, je ozadje videti preveč strojno obdelano. Osvetljeni portreti z bliskavico so dobro izpostavljeni, v pogojih umetne razsvetljave pa fotografije dobijo rumeno barvo in polne ovir. Zajemanje več posnetkov zajema in združuje 4 osvetlitve, kar zmanjšuje šum pri šibki svetlobi, če pa se ta funkcija aktivira samodejno, programski dostop do njega ni tako hiter.
  Slike so dobre podrobnosti na vseh goriščnih razdaljah, zlasti v središču okvirja, vendar obstajajo znaki vijoličnega roba in kromatske aberacije. Najmanjša razdalja do objekta je 5 cm, kar omogoča podrobne makro slike. Območja z veliko podrobnostmi, kot je trava, včasih izgledajo nekoliko mazana. Izkrivljanje, ki ga nadzira kamera, je zelo dobro, saj je popačenje soda in vzglavnika nevidno tudi pri fotografiranju ravnih črt.

  ISO Noise

  Glede na povratne informacije uporabnikov je bolje uporabiti ISO 80-200 za najmanjše število motenj in največjo podrobnost. V situacijah z nižjo osvetlitvijo bo ISO 400-800 v preteklosti zagotavljal dobre rezultate, čeprav se bo hrup povečal in podrobnosti. Na ravni ISO 1600-3200 postane zrnatost močna. Uporabniki priporočajo izogibanje tem nastavitvam, če je to mogoče, čeprav se rezultati lahko izboljšajo, ko so manjši in primerni za internet. ISO 6400 in večNajbolje se je izogniti, ker je hrup izjemno visok in podrobnosti so zelo nizke.

  Ravnovesje beline

  Samodejna izravnava beline (AWB) deluje dobro, kar omogoča rahlo topel odtenek pri žarometih, ustrezna nastavitev pa daje zelo podoben rezultat. AWB se spopada s svetlobo fluorescenčnih sijalk, vendar prednapetost za ta tip svetlobnega vira daje vijolično barvo. Da bi dobili najbolj natančne rezultate, priporočamo, da uporabite lastno belino.

  Panorama

  Sonyjev Cyber-shot DSC-HX60 ima način samodejne panorame, ki omogoča, da pritisnete sprožilec in snemate tako, da fotoaparat obrnete z ene strani na drugo. Rezultat je odličen, fotografija pa je dobro zarezana, čeprav panoramska funkcija visoke ločljivosti HX50 ni več na voljo.

  Optimizacija dinamičnega razpona

  V načinu DRO se slika prilagodi, da doseže večjo podrobnost v senci. V načinu HDR se tri različne posnetke samodejno združijo za ustvarjanje slik z razširjenim dinamičnim obsegom. DRO lahko nastavite na raven 1-5 ali auto, odvisno od tega, koliko je učinek potrebno izraziti. HDR lahko nastavite tudi na raven od 1 do 6 ali avtomatsko, kar daje več možnosti nadzora.

  Digitalni filtri

  Predlagani so številni učinki, ki omogočajo bolj kreativno fotografiranje: HDR-slika, visoko kontrastni mono, ilustracija, sličica, delna barva, pop art, posterizacija, retro, mehki fokusigralna kamera, akvarel itd.

  Video posnetki

  Valjarji so posneti v 1080p formatu. Glede na povratne informacije uporabnikov, njihova kakovost ni impresivna - pomanjkanje majhnih podrobnosti in svetlosti barve pri snemanju iz prostora. Videoposnetek, ustvarjen pri šibki svetlobi, je zelo čist, vendar se to doseže z zmanjšanjem hitrosti zaklopa na 1/125 s, kar daje gibanju stroboskopskega učinka. Kamera snema stereo zvok. Optični zoom je na voljo med snemanjem videa. Optična stabilizacija deluje dobro s svojo nalogo in zagotavlja dosledno sliko.

  Cena

  Lastniki fotoaparata Sony Cyber-shot DSC-HX60 pohvalijo razumno cenovno razmerje ($ 400) in kakovost, zlasti v primerjavi z naslednjimi konkurentskimi izdelki:
 • Canon Powershot SX700 HS, 30x, Wi-Fi - 355 $.
 • Nikon Coolpix S970030x, Wi-Fi, GPS - 300 USD.
 • Panasonic Lumix TZ6030x, Wi-Fi, GPS, EVF - 447 dolarjev.
 • Poleg tega morate za zaščito naprave kupiti pomnilniško kartico in ohišje ali vrečko.

  Zaključek

  Pregled funkcij Sony Cyber-shot DSC-HX60 nam omogoča, da zaključimo, da je fotoaparat nadgradnja modela HX50 z istim zoom objektivom. Kljub dejstvu, da je kompakten, je nekoliko okoren in precej težak. Funkcije, zaradi katerih je idealna potovalna kamera - vgrajen NFC in Wi-Fi ter dobro življenjsko dobo baterije. Fotografije lahko posnamete v polni ločljivosti pri 8 k /s. Neobdelan format ni podprt, čeprav je na voljo ročno upravljanje, sinhronizacija z bliskavico in pomožna vrata. Na splošno je kakovost slike dobra, z odličnim prenosom barv, čeprav hrup bistveno zmanjša kakovost fotografij z večjo občutljivostjo na svetlobo.ISO 3200.

  Sorodne publikacije