Prelomi besedilo v Ward: skrivnosti oblikovanja

Urejevalnik Word je del Microsoft Officea in ponuja široko paleto funkcij za pisanje in urejanje dokumentov. Ena izmed najbolj zahtevnih funkcij je dodajanje različnih slik besedilu. Če je fotografski material v visoki ločljivosti, ni vprašanj. Toda kaj storiti, če je slika majhna in njena usmerjenost v sredini lista ne izgleda zelo ekološko. V tem primeru je zagotovljen pretok besedila. V Vardo je za to na voljo posebno orodje in danes bomo razmislili, kako ga uporabiti.


Primer uporabe

Sodobnega sveta si je težko predstavljati brez oglaševanja, ki je znano, da je gonilo trgovinskih odnosov. Za promocijo proizvoda ali storitev na trgu so se v nekaterih primerih, kot prej, uporabljala takšna sredstva kot letaki. Metoda je preprosta in poceni, pokritost občinstva pa bo odvisna samo od obsega.
V tem primeru lahko vstavite besedilo v sliko za izboljšanje dojemanja dokumenta, ki ga bere njegova oseba. Prisotnost vizualne podobe izdelka ali logotipa podjetja, ki se nahaja skupaj z njegovim opisom, bo tako besedilo bolj priročno za ogled. V tem primeru boste morda morali uporabiti besedilo "zaviti okoli" v "Vorde".

Alternativa HTML-ju

Seveda je tiskanje letakov, na primer, daleč od edine možnosti uporabe tako uporabnega orodja kot "ovijanje besedila". V "Vordih" je priložnostshranite ali ustvarite dokument kot spletno stran.Seveda obstaja veliko veliko naprednejših orodij za ustvarjanje mesta kot urejevalnik besedila. Ampak to je povsem mogoče vrgel približno skico vaše spletne strani in potem že zaupajo svoj razvoj strokovnjakom. Vsaj ta možnost vam bo prihranila in vaš drugi čas, porabljen za verbalni opis želja spletnih oblikovalcev.

Zaporedje dejanj

Poglejmo, kako narediti tok besedila v "Vardo". Če želite izvesti to operacijo, pojdite v meni »Vstavi«, ki ga že poznamo, in izberite element »Nariši«. Po vnosu slike v dokument z desnim gumbom, se odpre spustni meni, izbere se točka "Prenos besedila". Po poskusih s parametri lahko izberete najprimernejšo možnost. Spreminjanje lokacije slike na strani je možno ne samo prek kontekstnega menija. S poudarjanjem besedila v besedilu in preklopom na zavihek Postavitev lahko najdete celotno nadzorno ploščo, ki je namenjena urejanju njene umestitve. Orodja, ki so na voljo tukaj, vam omogočajo, da izberete lokacijo dane slike na določenem območju ustvarjenega dokumenta in uporabite različne možnosti orodja »prelomi besedilo«. V Vardo lahko kombinirate različne sheme za doseganje boljših rezultatov.
Druga koristna značilnost Worda je sposobnost, da se uporabi za podobo nestandardnih možnosti za njeno interakcijo z okoliškim besedilom. Z izbiro "Spremeni mejo" v meniju "Prelom besedila"wrap, "urejate lahko standardno pravokotno obliko slike v širokem razponu. Glede na to, kar je prikazano na sliki, lahko besedilo "prisilite", da ga poravnajte diagonalno ali pod različnimi koti ob strani.

Na koncu

Danes smo se pogovarjali o tem, kako uporabiti orodje "wrap text" v "Vardo". Po izvedbi več poskusov boste lahko izbrali najprimernejše parametre za njegovo uporabo in enostavno ustvarite dokumente, ki so kompaktni in bogati z uporabnimi informacijami.

Sorodne publikacije