Virtualbox - mapa v skupni rabi: kako se povezati?

VirtualBox je eden od virtualnih strojev, preko katerega lahko delate v enem operacijskem sistemu brez preobremenitve, delate v drugem. To je potrebno za tiste, ki želijo med delom v sistemu Windows poskusiti delati v GNU /Linuxu ali če je potrebno uporabljati programe, napisane v sistemu Windows in ne delujejo pod vinom, če se uporabljajo kot glavni operacijski sistem GNU /Linux. Skupna raba datotek poteka tako, da ustvarite skupno mapo VirtualBox.

Antivirus je potreben

Številni priročniki za mapo Virtual Commons vsebujejo priporočila za sledenje virusom, ki lahko prodrejo v sistem obiskovalca in obratno. Dejstvo je, virusi so napisani v okviru posebnega sistema, in ti sistemi so v bistvu Windows in Mac OS X. In virusi za njih so različni, in če se okužite z virusi Mac v mapo v skupni rabi VirtualBox iz operacijskega sistema Windows, potem je malo verjetno, da bi lahko škoduje ničesar tam. Operacijski sistemi družine Linux so na splošno bolje zaščiteni, in če uporabnik uporablja posebna repozitoriji, so možnosti, da pridejo v svoj računalnik specifične zlonamerne programske opreme, na nič.


Druga stvar je, če uporabljate internet v sistemu gostov, nato shranite strani ali datoteke v mapo in jih nato prenesete v drug računalnik. Toda v tem primeru je dovolj, da je v glavnem sistemu antivirus. In to je povsem druga stvar, če sta vaš glavni in gostujoči OS sorodniki. Potem morate namestiti protivirusni program.

Namestitev dodatkov

Za delo zdeljene mape v VirtualBoxu in zelo udobne za delo v gostujočem OS, morate namestiti dodatek za to. Nameščajo se po zadnjem nalaganju in prehodu v meni tega programa v glavnem operacijskem sistemu "Device", v katerem izberemo "Namesti gostujoči OS". Nato se praviloma pojavi samodejni nalagalnik in program se samodejno namesti (morda boste morali klikniti gumba "Naprej" in "Končano", če so ti dodatki nameščeni za Windows).

Dodajanje mape v VirtualBox

Po prenosu gostujočega OS pojdite v programski meni, ki se nahaja v glavnem OS, nato pa pojdite v meni "Naprave" - ​​"Splošne mape". V pogovornem oknu, ki se prikaže na zaslonu, kliknemo ikono mape z zelenim plusom, ki se nahaja desno na vrhu okna. Odpre se naslednje okno, v katerem izberemo pot, kjer bo mapa v skupni rabi. Spodaj je ime mape, ki bo prikazana v VirtualBoxu. V tem oknu lahko označite potrditveno polje "Samo za branje" - v tem primeru bo lahko gostujoči operacijski sistem pregledoval in prejemal samo datoteke iz mape, kot tudi "Ustvari trajno mapo", kar programu kaže, da ta mapa ni ustvarjena za eno sejo svojega delovanja. ampak za vedno. Razmislite o tem, kako povezati skupno mapo VirtualBox z različnimi sistemi gostov.

Prikazuje mapo v skupni rabi v gostujočem sistemu Windows

Ustvarjanje mape v skupni rabi v VirtualBoxu ni tako nepomembno, kot se zdi na prvi pogled. Ko ustvarite takšno mapo po algoritmu, podano vV prejšnjem razdelku se ta mapa ne bo samodejno prikazala v sistemu gostov.
Razmislite o postopku za prikaz, če je gostujoči sistem Windows. Pritisnemo "Start" (tako bomo poklicali gumb, ki je bil prvič klican v operacijskem sistemu Windows in ki se je nato prikazal le z logotipom tega sistema), izberemo "Zaženi", v pogovornem oknu pa napišemo "net use x: vboxsvr {ime mape}". Tukaj je x črka diska, lahko jo postavimo in drugo, vendar mora biti latinica in drugačna od tistih, ki se uporabljajo na diskih vašega računalnika. Ta pogon bo povezan v omrežje. {map name} je pravo ime mape v skupni rabi, ki je podana brez kodirnih oklepajev.
Ne pozabite narediti presledka za črko pogona, sicer se ukaz ne bo izvedel. V operacijskem sistemu Windows XP se bo mapa prikazala v razdelku »Moj računalnik«, od 7. leta dalje pa v omrežnem okolju. Če pravilno zaporedje dejanj v operacijskem sistemu Windows pokaže mape v skupni rabi VirtualBox.

Kaj storiti, če se mapa v skupni rabi ne prikaže?

Windows ima zasebno kodo, zato so včasih dejanja tega sistema nepredvidljiva. Če zgoraj opisana dejanja ne pripeljejo do ničesar, morate konfigurirati skupno mapo VirtualBox. V ta namen dodamo odkrivanje in skupno rabo javnih omrežnih datotek v omrežnih nastavitvah. Po tem se prikaže mapa VBOXSVR, ki bo vsebovala vse ustvarjene mape v skupni rabi.

Naredite pogone za splošne namene

Če imate nameščen operacijski sistem Windows 10 kot gostiteljski in gostujoči operacijski sistem, lahko dodate celotne pogone kot neustrezne mape. To bi moralo delovati z drugimi različicamiTa operacijski sistem, vendar za nekatere preglede, ni deloval z operacijskim sistemom Windows 8.1, čeprav so ga morda povzročile starejše različice tega navideznega računalnika. Če želite to narediti, ko ustvarite mapo v polju "Pot do mape", kliknite "Drugo", nato se bo pojavil seznam "Ta računalnik", ki bo kliknil na zahtevano ploščo in pritisnite gumb "Izberi mapo". Zavržemo disk z zaznavanjem in souporabo datotek. Po tem se bo VBOXSVR prikazal v omrežju v omrežju, ki bo prikazal vsebino razpršenih diskov.

Dodajanje uporabnika v skupine VirtualBox v GNU /Linux Guest

Tukaj je malo bolj zapleteno. To je posledica dejstva, da ni enotne distribucije tega OS, zato obstajajo nekatere funkcije za vsako distribucijo. Najprej je treba uporabnika dodati skupini ali skupinam, ki so povezane z vboxom *. Namesto zvezdice je lahko napisana razširitev imena te skupine, vendar bo začetek naslednji. To je mogoče storiti v grafičnih programih v teh distribucijah, ki so, ali prek terminala.
Pri slednjem se to dejanje izvaja z upravnimi pravicami. Root ali sudo poda ukaz usermod -a vbox * {user_name}. Namesto zvezdice dodamo realno skupino ali skupine skozi prostor, namesto {user_name} vpišemo uporabniško ime brez kodirnih oklepajev.

Namestitev mape v skupni rabi v GNU /Linux za trajno uporabo

Po ustvarjanju mape v skupni rabi VirtualBox, kot je opisano zgoraj, lahko postane mapa na voljo ali pa jo boste morali ročno shraniti v datoteko fstab. Odprite urejevalnik besedila v skrbnikuOdpremo datoteko /etc /fstab, v katero pišemo: {name_folder} /media /{name_substitution_folder_d_directory_media} privzeti vbox *, gid = {x} 0 0 Vse besede so napisane brez kodirnih oklepajev. Najprej v mapi predstavnosti skrbnik ustvari dodatno mapo, ki jo lahko imenujemo poljubno, vendar je bolje, da jo imenujemo kot mapo v skupni rabi v VirtualBoxu. {ime_datoteke} se ujema z imenom mape. {{name_document_document_directory_media} se ujema z imenom mape, ki ga ustvari skrbnik v imeniku predstavnosti. Če želite izvedeti {x}, mora gid izvesti ukaz cat /etc /group | grep plugdev Vsaj ena od priljubljenih distribucij - Ubuntu. Če imate drugačno distribucijo, je bolje, da po ukazu grep podate ukaz plug, in da boste našli, kaj počne in iz česa izbira.
Posledično se bo pojavila vrstica z nekaj točkami po zadnji besedi, vneseni v prejšnjem ukazu. {x} v /etc /fstab je številka, ki se pojavi v izhodu za drugo dvopičje. Z urejanjem datoteke /etc /fstab bodo skupne mape VirtualBox v Linuxu na voljo za vedno.

Začasno nameščanje mape v skupni rabi v gostu GNU /Linux

Če morate v trenutku trenutne seje namestiti mapo v skupni rabi, lahko od trenutnega uporabnika pošljete ukaz mount. Če želite to narediti, domači imenik uporabnika ustvari imenik, kjer bo na primer nameščen. V terminal vnesite uporabnika mount -t auto /home /{user_name} /all Po prenehanju potrebe po uporabi te mape pred koncem seje je treba to mapo prekiniti, kar se izvede z vnosom uma umount/home /{user_name} /all

V zaključku

Tako lahko delite mape v VirtualBoxu na različnih operacijskih sistemih. Razlike so v tem, da so te mape nameščene na sam operacijski sistem.

Sorodne publikacije