Kako se prevaja "DTA" in zakaj?

GTA je legendarna serija kaznivih dejanj, ki segajo v obdobje 2D iger. Zadnji, peti del je izšel leta 2012 in je še vedno aktualen v spletni različici. Ime serije iger se dešifrira kot Grand Theft Auto, o čemer bomo govorili naslednjič.

Kako se prevede "DTA"?

DTA lahko imenujemo najbolj znana okrajšava v okolju računalniških iger. Z njim so tople spomine na stare igralce in mlade. Ime naslova je povezano z izvirno temo igre.


Prvi del serije, ki je nastal v 2D grafiki, je bil popoln simulator avtomobilskega ugrabitelja. V teh dneh so se mnogi naučili, kako prevesti DTA. Verbalno dekodiranje imena Grand Theft Auto je lahko "Great Car Stolen" ali "Great Caravan". Na podlagi teh formulacij lahko sklepamo, da je celotna serija iger in igranja zgrajena na dirkalnih, avtomobilskih in tako naprej.
Pravzaprav se je vse izkazalo za nekoliko napačno. Prvi deli so bili v tem času resnično osredotočeni na misije avtomobila in podobne naloge. Tretji del serije je popolnoma prešel na novo raven. Skupaj s 3D motorjem se je pojavila bolj zapletena ploskev in različne naloge. Zdaj junak se ne ukvarja samo z ugrabitvami po ukazih oblasti, da bi se znebili zaupanja v tolpe, temveč opravlja tudi zunanje in včasih neobičajne ukaze.

Oblikovanje žanra

Za mesto Vice in San Andreas je igra Grand Theft Auto popolnoma našla svoj obraz. Iz akcijske igre s preprostimi nalogamiin odprt svet je postal polnopravni akcijski film z dobro razvitimi in karizmatičnimi liki, mačjimi prizori, zanimivimi misijami in razvojem protagonista. Igranje se ne vrti okrog avtomobilov in njihovih ugrabitev, vendar se je glava odločila zapustiti cenjeno kratico, saj je pod tem logotipom serija postala zelo priljubljena po vsem svetu.


Toda če se zgodba in liki umaknejo od običajnih avtomachnykh kradljivcev, potem igranje, v prostem času od misij, ostaja DTA-shny: glavni liki nenehno kradejo čudne avtomobile, metajo voznike, urejajo nesreče in ganje . To je sestavni del igre DTA. Ko je naslov serije preveden, je v igri tudi brezplačna klepetalnica. To je tisto, zaradi česar je Grand Theft Auto zabavna in nežno peščena.

Moderni deli

GTA 4 in 5 se osredotočajo na ploskev in zabavo. Vendar pa se bistvo igranja z vožnjo in krajo ni spremenilo več kot 20 let. To je na tem in tam je "čarobno" iz serije iger. Zdaj veste, kako se prevaja DTA in zakaj je to ime za legendarno igro.

Sorodne publikacije