Napajalnik Chieftec 650w

Nakup napajanja je pomemben. Redko jo uporabniki pozorno spremljajo. Nekdo se posvetuje s prijatelji, nekdo išče pomoč na forumih in nekdo se odloči za naključno nakup naprave. Ampak vse to lahko pripelje do dejstva, da sistem nima moči bloka, da bo deloval neustrezno ali popolnoma izgoreval. Zato se je pomembno naučiti, kako izračunati porabljeno energijo in izbrati želeni model.

Napajalnik

To je ena glavnih komponent sistema, ki je sekundarni vir energije. On je odgovoren za oskrbo DC z glavnimi točkami sistema. Hkrati dela na transformaciji napetosti. Poleg tega je napajalna enota zasnovana za stabilizacijo in zaščito sistema pred manjšimi napetostnimi motnjami. Zato je kakovost te naprave tako pomembna za vsak PC, tudi najbolj proračun. Napajalnik je nekaj, kar ni mogoče shraniti.

Podjetje

Chieftec je priljubljeno podjetje, ustanovljeno leta 1990. Nahaja se na Tajvanu, sedež pa je v Nemčiji. Proizvajalec se ukvarja s proizvodnjo računalniških ohišij in napajalnikov. Trenutno je vodilna na trgu sistemov. V skoraj 30 letih svojega obstoja je podjetje uspelo pridobiti verodostojnost in postati eden najboljših v kakovostnih izdelkih.


Ta napajalnik

Chieftec 650W je model, ki je na trgu že več kot 5 let. Napajalna enota 650 W je bila spremenjena in je bila izdana v več modifikacijah. Seveda povprečni uporabnik ni verjetenbo opazil spremembe, do katerih je prišlo s to napravo. Ampak za vsa časa je bilo veliko modelov.
Napajalnik Chieftec 650W ima drugačen faktor oblike, se nanaša na več serij in različne indekse. Na primer, serija A135 ponuja naprave, ki so skupne ali modularne. Če ima ime naprave indeks C, ima enota modularne konektorje. Indeks S pomeni normalno izvedbo. Kupcem je na voljo tudi serija Smart, ki jo predstavljajo modeli za namestitev na domače osebne računalnike. Značilnost linije je, da so napajalniki prejeli standardno zaščito pred pregrevanjem ATX 2.3 in certifikat 80 Plus.


Serija Force, ki je v naslovu označena kot CPS, je nadomestila modele CTG. "Dobila" je večjo izbiro naprav. Napajalnik je opremljen z eno zmogljivo linijo, učinkovitost pa presega 85%.

APS-650C

Leta 2012 je serija A135 postala zelo priljubljena. Vključevala je napravo z močjo 350 do 1000 W. Zaradi svoje vsestranskosti je serija postala priljubljena in zahtevana. Chieftec APS 650W - model, ki je bil modularna rešitev. V času izdaje so stroški znašali skoraj 100 USD. V embalaži, ki je običajna za podjetje, je bilo dobavljeno napajanje. Na škatli je bilo veliko grafičnih informacij, ki bi bile uporabniku koristne. Proizvajalec je poudaril certifikat 80 Plus in velikost ventilatorja. Takoj smo takoj označili vse možne serije moči. Zato na embalaži ni bilo lahko določiti, kakšna sprememba je notri.
Na eni strani paketa, seriji, na katero je bila postavljena BP, in seznamuvse možne spremembe. Odvisno od modela je bil nasproti indikatorja moči postavljen rdeč krog.
Za več informacij o Chieftec 650W je ta shranjena na nalepki na sami napravi. V paketu so bili nameščeni vsi potrebni modularni kabli, napajalni kabel, navodila in vijaki za vgradnjo v ohišje naprave.

Opis naprave APS-650C

Podjetje se je poskušalo takoj osredotočiti na videz svojih naprav, zato proizvaja napajalnike v črni barvi. Ker se mnogi uporabniki navadijo na navadne sive primere, se to zdi drago in elegantno. Narejen je iz masivnega jekla, ventilator pa je pokrit z blagovnimi rešetkami, ki imajo logotip podjetja. Vse žice so opremljene z vezivom iz tkanine, ki je že postalo indikator vrhunskega modela. Zadnja napajalna enota ima prezračevalno rešetko za izhod in recirkulacijo zraka. Na voljo je tudi gumb za vklop in priključek za priključitev napajalnega kabla. Na obeh koncih je nalepka z informacijami o parametrih naprave. To je mogoče storiti, da bi lahko svobodno razumeli značilnosti DP. Ker ima model indeks, ima modularne konektorje. Samo jih je šest. Da bi bilo lažje razumeti, je ob njej nalepka, na kateri so bili podpisani stiki.

Značilnosti in preskušanje APS-650C

Naprava se nanaša na format ATX12V. Kot je razvidno iz imena, je model prejel moč 650 vatov. Z 12V kanalom BC proizvaja 552 Wattov. Model ne podpira SLI ali CrossFireX. Vendar je prejel potrdilo 80 Plus. Naprava ima vhodnapetost 100-240 V s frekvenco 50-60 Hz.
Preskusi napajanja so pokazali, da je bila napetost na vseh treh linijah zavrnjena, vendar le za 3-5%. To je rahlo odstopanje, lahko ga pripišemo dobremu delovanju. Prav tako ni bilo nič strašnega pri preverjanju valovanja in hrupa. Odlična je bila učinkovitost. In čeprav je certifikat 80 Plus zdaj standard, je bil takrat odličen rezultat. Posledično imajo uporabniki visoko učinkovitost, razumne stroške, modularnost kablov, dober videz in kakovost, stabilnost napetosti. Uporabniki so opazili rahlo pregrevanje v primeru dolgotrajnega delovanja naprave pri maksimalni moči.

CPS-650S

Ta model pripada črti Force. Chieftec 650W je bil izdan malo kasneje, zato se je njegova dostava spremenila. Uporabnik je prejel kompaktnejšo škatlo s korporacijskimi barvami in grafičnimi informacijami. Na sprednji strani embalaže je fotografija naprave. Ugotovljeno je tudi, da model pripada seriji Force. Obstajajo informacije o prenosu certifikata in pridobitvi standarda 85%. V notranjosti je napajalnik, omrežni kabel, pritrdilni vijaki in dokumentacija.

Opis CPS-650S

Chieftec CPS-650S 650W je standardne velikosti. Ohišje je izdelano iz trpežne kovine in pobarvano v črni barvi. 120-milimetrski ventilator je skrit za rešetkami, izdelan v običajnem slogu podjetja. Še vedno ima logotip proizvajalca.

Parametri naprave so prikazani na eni od strani. Vsi kabli v modelu so odstranljivi. Kakoiz naslova je jasno, da bloki nimajo modularne povezave. Žice so precej dolge, tako da morajo tudi z najbolj nerodno razporeditvijo komponent priti do katerega koli kraja matične plošče. Čeprav se je veliko uporabnikov žalilo na dejstvo, da je potrebno pri priključitvi ATX kartice faktorja raztegniti kable. Napajalni kabel matične plošče je skoraj 50 cm, zato z njegovo povezavo ni težav. Napajalni kabel grafične kartice je 40 cm, kar je tudi dovolj.

Značilnosti in preskušanje modela CPS-650S

Model serije Force Chieftec CPS 650W je izveden v obliki faktorja ATX. Deluje z izkoristkom 85%. Hlajenje v sistemu ni slabo, deluje brez svetlobe. Ni modularne povezave. Napajalnik uporablja veliko tehnologij, ki lahko stabilizirajo napetost, zaščitijo sistem pred preobremenitvijo ali kratkim stikom.
Ker proizvajalec vedno zagotavlja zanesljivost vsakega modela, tudi ni pokazal nobenih kritičnih odstopanj od norme. Vsak daljnovod je opravil teste in pokazal odstopanje 3%. Težave so bile le v 12. stoletju. Pod obremenitvijo je multimeter pokazal 1137, kar na splošno kaže na pomemben odstotek pogrezanja. Pri ponovnem ponovnem testiranju linij so stopnje odstopanj postale manjše. Izkazalo se je, da je na prvo možnost vplivala prisotnost LED traku v kovčku. To še enkrat dokazuje idejo, da je zelo pomembno upoštevati in izračunati zahtevano moč za vsak računalnik.

Chieftec GPS-650C

Ta model pripada Smart seriji. Za to linijo je namenjen Chieftec 650Wdomači osebni računalniki To je posledica dejstva, da model ustreza standardu ATX 2.3 z zaščito pred pregrevanjem in certifikatom 80 Plus.
Ta različica napajalnika je na voljo v kompaktni škatli, izdelani v črni in beli barvi. Izgleda laconically in lepo. Spredaj je fotografija naprave, kot tudi tehnologije, ki jih podpira. Proizvajalec je izdelal univerzalni paket, ki je primeren za vsako spremembo serije Smart. Chieftec 650W ima indeks, kar pomeni, da ima modularno povezavo. Na eni strani škatle so zapisane vse možne moči v tej seriji, in nasprotno 650W posebna oznaka, ki bo kupcu povedala, da je naprava znotraj te moči. V škatli je priložena enota, z omrežno vrvico, ki je pakirana v flanel vrečko, obstajajo dodatni kabli za povezovanje različnih naprav, kot tudi navodila. Za pritrditev naprave so vijaki.

Opis naprave GPS-650C

To je standardna različica napajalnika Chieftec 650W. Tehta en kilogram in pol. Izdelana je iz stisnjene pločevine. Telo je pobarvano v črno. Na enem koncu je priključek za kabel. Ob njem je dvosmerno stikalo. Drugo področje je mreža. V tej modifikaciji je nameščen ventilator s premerom 140 mm, ki je pokrit s trdno mrežo, z logotipom podjetja na sredini. Na enem koncu je šest modularnih priključkov. Nalepka ne pojasnjuje možne povezave žic.

Značilnosti GPS-650C

To je tipičen predstavnik serije Chieftec 650W s certifikatom 80Plus Naprava je predstavljena v obliki faktorja ATX. Kondenzatorji lahko zdržijo temperature do 105 ° C.
Napajalnik podpira veliko število tehnologij. Na primer, obstaja zaščita pred zmanjšano napetostjo in prenapetostjo. Prav tako se ne morete bati kratkega stika, preobremenitve ali pregrevanja. Obstaja tudi nadzor nad hitrostjo hladilnika.

Opomba

Izbira napajanja ni enostavna. Za začetek morate izračunati porabo energije vseh komponent sistema. Tudi če ocenjujete, da sistem porabi približno 200 vatov, je potrebno kupiti napajalnik z rezervo. V tem primeru bo idealen model 450-500 W. Chieftec 650W je odličen model, ki je primeren za bolj ali manj zmogljiv igralni sistem. Seveda, če sta nameščeni dve grafični kartici, mora izračunati porabo energije komponent. Obstaja veliko modifikacij tega modela. Vsi so med seboj zelo podobni, zato morate upoštevati nekatere podrobnosti, ki za mnoge ne bodo tako pomembne. Na primer, modularna povezava je zasnovana za udobje sestavljanja in polaganja kablov v omarico. Ampak prej, nekako in brez njega so se spopadli, zato, če vas skrbi gospodarstvo, lahko razmislite o modelih z indeksom S. Najdite pomanjkljivosti vsaj v enem modelu bo težko. Vsi so zbrani kakovostno, videti lepo, vendar so poceni. Seveda lahko najdete napajalnike in ceneje, vendar nekateri od njih ne bodo v celoti zaposleni ali pa ne bo certifikatov o učinkovitem delu, ki danes niso nič manj pomembni.

Sorodne publikacije