Tiskalnik Epson T50: pregled, funkcije, napake

Tiskalnik Epson T50, ki je specializiran za tiskanje barvnih slik, obljublja, da bo postal fotograf zanesljiv pomočnik za začetnike. Predstavlja ekonomično, zanesljivo in produktivno opremo, namenjeno množičnemu potrošniku.

Pozornost Pozornost

Priljubljenost v množicah, ta tiskalnik Epson ni prejel samo s tržno akcijo. To se imenuje preprosto: "pisarniška oprema za domačo tiskanje fotografij z možnostjo risanja slik na optičnih diskih." Poudarek je na šest barvnem sistemu, ki vam omogoča, da dobite bogate in živahne slike.


Opozoriti je treba na ločeno kartušo tiskalnika Epson T50, v kateri je mogoče vsako črnilo spremeniti ločeno od drugih, kar je zelo pomembno glede na trenutne stroške potrošnega materiala. Vendar pa obstaja nekaj protislovij v tem, ker proizvajalec predlaga, da shranite na nakup izvirnih kartuš do 30%. Izberite najboljše - samo vas. Pozornost namenjamo tudi stroškom pisarniške opreme. Izjema pri načrtovanju brezžičnega vtičnika za osebni računalnik, Wi-Fi, obojestransko tiskanje, LCD zaslon omogoča znižanje cene na rekordnih 5500 rubljev.


Zasnovano za minimaliste

Dejstvo, da je oprema izdelana v minimalističnem slogu, kaže ne le skoraj popolno odsotnost funkcionalnih modulov, ampak tudi oblikovanje. Tiskalnik Epson T50 je skromen, vendar okusen. Telo privlači le sijajni pokrov. Pokrita je z majhno zakovico na površinoni bilo nobenih prstnih odtisov. Minimalistična slika ne krši nadzorne plošče. To je lepo levo in je sestavljen iz samo treh gumbov: tiskanje ustavi in ​​nalaganje /razkladanje papirja, vklopite moč, zamenjavo kartuše. LED utripajoče LED diode dodajo čar napravi.
Tiskalnik se lahko pohvali s kompaktno velikostjo (širina, višina in globina so 450x187x282 mm). V tako majhnem prostoru je bilo mogoče namestiti pladenj za tiskane dokumente v velikosti 120 listov formata A4 in ločeno kapaciteto za zgoščenke.

Pod pokrovom?

Kot je bilo že povedano, je tiskalnik Epson T50 namenjen za tiskanje fotografij, z Epson Micro Piezo, tiskalno glavo, s kapljico črnila do 15 pikolitov pod njo, z Epsonovo vodotopno črnilom .
Nasičenost slik in žive barve je zagotovljena s šestbarvnim sistemom za tiskanje CMYK. Dopolnjuje ga svetlo vijolična in svetlo modra barva, kar je privilegij tega tiskalnika. Ločena kartuša s črnilom vsebuje šest curkov črnila. Njegova povprečna cena - okoli 900 rubljev. Vse to vam omogoča tiskanje kakovostnih fotografij s precej nizkimi stroški.

Pričakovanja in resničnost

Specifikacija tiskalnika Epson T50 navaja, da hitrost tiskanja slik v črno-beli barvi ni manjša od 37 kopij na minuto, barvne kopije pa so ena kopija več. Vendar, če primerjamo rezultate poskusnih pregledov različnih uporabnikov,ugotovili, da je produktivnost tiskanja fotografij 10x15 cm format:


 • v načinu "Photo" - 2 izvoda na minuto;
 • s funkcijo "Najboljša fotografija", omogočeno v 100 sekundah, je bila natisnjena samo ena slika (06 kopek na minuto);
 • , z aktiviranjem možnosti "High Speed", je bila fotografija natisnjena v eni minuti.
 • Iz tega sledi, da je zmogljivost tiskanja veliko nižja, kot je navedel proizvajalec. Ampak ni vredno žalovati. Pridobite najboljši rezultat s tako visokokakovostnimi izpisi in nizki stroški tiskalnika sami niso mogoči.

  Ne brez težav

  Najpogostejša težava je napaka Epson T50: »Kartuše ni mogoče prepoznati.«
  To se zgodi, ko poskušate uporabiti PPC, tj. Polnilne kartuše. Razlog za to je, da informacij na identifikacijskem čipu ni mogoče prebrati, kar se zgodi v več okoliščinah:
 • Kontaminacija plošče s črnilom. V tem primeru je dovolj, da odstranite barvo z delovne površine.
 • Izpraznitev akumulatorja. Nekateri modeli kartuš imajo baterijo, ki je bila na voljo že dve leti - poskusite jo zamenjati.
 • Mehanske poškodbe. Komaj opazne praske, čipi lahko povzročijo okvaro čipa in posledično zavrnitev identifikacije.
 • Poškodbe kontaktov. Oglejte si sam tiskalnik - morda stiki, ki berejo podatke, se oksidirajo ali zlomijo.
 • Napačna lokacija predmeta. Če opazite, da je čip pod kotom, ima zračni odziv ali pa se malo potisne naprejposkusite ji dati izhodiščni položaj.
 • V primeru, da nobeden od zgoraj navedenih primerov ni podoben vašemu, se obrnite na specializirani servisni salon ali center za garancijske storitve. Zelo verjetno je, da so napake v tiskalniku Epson T50 posledica okvare samega čipa. V tem primeru boste morali kupiti nov vložek.

  Sorodne publikacije