Kako ovrednotiti spletno mesto: načini, postopki, storitve

Mnogi razmišljajo o ovrednotenju spletne strani kot načinu, kako se izogniti pisarniškemu delu. Radi delajo doma, so sami šef in razvijajo svoj urnik dela. Spletna stran, ki prinaša denar, je lahko prvi korak pri ustvarjanju zelo uspešnega poslovanja. Če želite to narediti, lahko samostojno zgraditi spletno stran ali kupiti že pripravljen. V vsakem primeru bo to orodje za povečanje prihodkov. Številne izkušnje so pokazale, da je lahko katerokoli spletišče generator prihodkov, tudi brez oglaševanja, čeprav zahteva veliko predanosti, saj se bo pred monetizacijo spletnega mesta bolj osredotočilo na ustvarjanje dostojne baze rednih obiskovalcev, ki bodo postali prvi finančni donatorji projekta.


Ustvarjanje vsebine in pritegnitev prometa

Ti elementi so podlaga, ki jo je treba izvesti pred ovrednotenjem spletnega mesta. Vsebina spletnega mesta je odvisna od teme. Vsebina energetike je glavni motiv za ustvarjanje čarobnega materiala. Brez tega bo spletna stran nezanimiva in z ničelno prisotnostjo, popoln neuspeh za blogerje, potem pa preprosto prenehajo delovati. Pomemben dejavnik je visoka kakovost vsebine. Ta proces je enostaven za nadzor, samo poglejte statistiko spletnega mesta, rezultate socialnih omrežij in dejavnosti uporabnikov. To je dobro, ko lahko obiskovalci delijo vsebino na socialnih omrežjih in čakajo na izdajo novega gradiva. Lahko uporabite tudi preizkušenein prave metode za pridobivanje prometa.


Metode za ustvarjanje prometa, ki se ukvarjajo pred zaslužka spletni strani:
 • e-poštni marketing - dostop do potencialnih obiskovalcev preko e-pošte. To ni več tako v modi kot uporabo drugih metod, vendar deluje zanesljivo. Uspešni e-poštne akcije mora biti enostavna, privlačna in vključujejo močan poziv k dejanju.
 • Marketing na socialnih omrežjih - oblikovati email marketing. Ustvarjanje delovnih mest na priljubljenih družabnih spletnih strani, kot so Facebook, Twitter in Instagram, blogger zbira občinstvo, ki se bo udeležil njen primarni strani. Socialna omrežja so zelo pomemben, saj omogoča uporabnikom, da hitro distribucijo novih vsebin, zaradi česar je priljubljen.
 • Search Engine Optimization poteka pred Monetizovati mesto - je temelj njegovega koncepta je tako obsežen, da je lahko vsaka spletna stran pobegniti iz svoje "vsevidno oko." To bo zagotovilo višje uvrstitve v iskalnikih.
 • Mnenje doživeli, nobena strategija ne bodo zagotovili stalen promet. Da bi pritegnili obiskovalce na spletno stran zahteva odlično bazo vsebine in subtilno kombinacijo različnih strategij.

  zaslužka oglaševanje mestu

  Osnovni nabor strategij vključujejo uporabo plačanega oglaševanja. To je eden od najstarejših načinov za ustvarjanje denarja. Potrebujete spletno stran, promet in prostor subtilno vstaviti oglaševanje sponzorjev. Sodobna mediji oglaševanja, kot sledi:
 • Oglaševanje slike - je v bistvuoglasni pasovi ali pravokotni oglasi, prikazani okoli vsebine spletnega mesta.
 • Besedilo oglasa je ustvarjeno z algoritmi, zaradi česar so pomembni za vsebino spletnega dnevnika.
 • Pop-up pasice - premikanje po zaslonu nad vsebino spletnega mesta.
 • Ozadje spremeni ozadje spletnega mesta, izpolni celotno stran.
 • Nova besedila se pojavijo pred besedilom spletnega mesta in prikazujejo celoten oglas za obiskovalce, ki jih je treba pregledati.
 • Flash je besedilni oglas z več valji.
 • Videoposnetki so majhni videoposnetki, ki jih lahko bralci blokov samodejno sprožijo ali predvajajo.
 • Cene za vsako vrsto oglasa za zaslužek mesta se lahko zelo razlikujejo.

  Plačati na klik

  Druga možnost je plačilo na obiskovalca ali model plačila na klik. Izplačuje se glede na število ljudi, ki pridejo na spletno mesto in klikne na oglase. Blogerji imajo priložnost, da naredijo velik preboj v prometu in dobijo dostojen dohodek v višini 1000 prikazov. Najbolj priljubljeni oglaševalci:
 • Oglaševanje s plačilom na klik je eden najpogostejših modelov spletnega oglaševanja. To pomeni, da bo oglaševalec blogerju plačal takoj, ko nekdo klikne oglas.
 • Infolinks - eden najboljših načinov za monetizacijo spletnega mesta z uvedbo besedilnega oglaševanja. Izdajateljem ponuja delež prihodkov v višini 70% in sledi modelu PPC (pay-per-click). Besedilni oglasi uporabljajo besede z dvojnim iskanjem, ki so prikazani kot oglasi, ki jih je mogoče klikniti. Plačajo preko Paypala, bančnega nakazila, ACH, Payoneer, eCheck ali Western Union, takoj ko bloggerdoseže začetno mejo 50 $ za Paypal ali eCheck ali $ 100 za bančno nakazilo in WU, odvisno od izbranega načina monetizacije spletnega mesta.
 • Media.net je še ena odlična alternativa Adsenseu in deluje na Yahoo in Bing. Oglasi vsebujejo kontekstne povezave do ustreznih ključnih besed, ki trajajo nekaj časa, preden so optimizirane za spletno mesto. Ker blogger še naprej uporablja to omrežje, bo algoritem določil najboljše ključne besede za občinstvo spletnega mesta na podlagi klikov. Za razliko od Adsensea, Media.net dodeli specializirani račun, ki lahko ponudi tudi načine, da bi dobili več prihodkov od oglasov. Možnosti prenosa denarja - bančno nakazilo ali Paypal. Najnižji prag za izplačilo je 100 evrov.
 • Chitika je še ena alternativa monetiziranju spletnega mesta z novicami, ki služi samo kontekstualnim oglasom in ponuja program CPC. Oglase lahko prilagodite in jih uporabite brez težav z Google Adsense. Imajo majhen najnižji prag 10 $, s plačilom preko Paypala. Če blogger raje prejema denar s čekom, je prag 50 USD.
 • BuySellAds je spletni oglasni trg, kjer lahko svoje oglase prikažete drugim. Storitev ne sprejema blogov z nizkim prometom, zato morate pred začetkom dela počakati vsaj nekaj mesecev in ustvariti dober promet.
 • Več različic storitev monetizacije spletnega mesta z novicami:
 • Rotaban.
 • Rotacijska točka.
 • Sape.ru.
 • Slabo.
 • Navodilo.
 • Advertor.
 • Nolix
 • Neposredno /Oglaševanje.
 • Ko izberejo oglaševalca, ga obvestijo, da nameravajo prodati spletno mesto na spletnem mestu. To bo zahtevalo večpredstavnostni komplet in števec statistik na spletnem mestu, tako da bo storitev lahko dobila podrobne informacije o gibanju na spletnem mestu. Za to lahko uporabite spletna orodja, kot so Google Analytics, Yandex Metrics, Hit.ua, Liveinternet, itd.

  Prodajni oglasi z Google

  Google AdSense omogoča blogerjem uporabo storitve oglaševanja spletnega mesta za oglaševanje. Uporabnik prejme kodo od Googla, nato pa jo postavi na svojo spletno stran v kraju, kjer želi oglaševati, nato pa vse ostale funkcije uspešne promocije obdeluje brez sodelovanja blogerja. Ustrezne oglase najde in organizira dražbo oglasov, da bi na spletnem mestu prejel najbolj plačane visoko plačane oglase.

  Blogger dobi denar, ko nekdo klikne na te oglase. To je preprost mehanizem za monetizacijo informacijskega spletnega mesta, vendar lastniki Googlu posredujejo del zmožnosti nadzora nad njim. Če so pripravljeni sprejeti ta sporazum in zaslužiti na stotine dolarjev na mesec s precej obsežnim občinstvom, bodo sprejeli pogodbo, saj so predhodno prebrali pogoje in pogoje AdSense in jih nato jasno označili, tako da oglaševalec ne prepoveduje spletnega mesta. Google AdSense prikazuje oglase, ki so pomembni za vsebino spletnega mesta po meri in lastniku plača odstotek prihodkov za vsak klik. Pravilnik AdSense vam omogoča, da v realnem času postavite do 3 bloke na stran. Ta program je eden od najbolj priljubljenih metod monetizacijezaradi svoje preprostosti. Google obdeluje vse promocijske dejavnosti in vsak mesec lastnik spletnega mesta prejme ček ali neposredni depozit za prihodek, ki ga ustvari spletno mesto.

  Razlogi za zavrnitev AdSense

  Storitev je zelo priljubljena po vsem svetu, zato je AdSense sistem zelo krut. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj bo Google nujno zavrnil ponudbo spletnega dnevnika za sodelovanje:
 • Spletnega mesta z nizkim prometom ni mogoče ovrednotiti.
 • Nezadostna ali neprimerna vsebina območja. Google namenja veliko pozornosti vsebini spletnega dnevnika. Če bo vsebina slabo napisana in ima slovnične napake, bo takoj zavrnil blog. Vsebina ne sme biti samo slovnično pravilna, temveč tudi edinstvena in koristna za uporabnike spletnega dnevnika.
 • ​​
 • Vrsto zasnove strani in bloga je treba dobro premisliti. Na primer, strani s svetlo rumeno ozadje in belo besedilo uporabniki ne morejo prebrati. Spletne dnevnike, ki so slabo oblikovani in težko zaznavajo obiskovalcem, AdSense zavrne. Spletna stran mora imeti lepo in lepo obliko, ki pomirja oči in navdušuje dušo.
 • Če politike zasebnosti ne obstajajo, bodo oddelki "O nas" ali "Pišite nam" povzročili zavrnitev sodelovanja. Preden se prijavite za Google AdSense, mora blogger ustvariti teh nekaj strani.
 • Spletno mesto ni skladno s pravili Google AdSense, če ni edinstvene in smiselne vsebine, velik promet, strani z izvirno vsebino, je slabo povezan z jasno navigacijo.
 • Spletno mesto ne more prejemati prometa z nezakonitimi viri, ima preveč ključnih besed alislabo kodiran dizajn. Vsa taka mesta se zavržejo. Zato mora lastnik najprej pridobiti celoten priročnik in seznam prepovedi, ki jih je treba upoštevati pred vložitvijo vloge za Google AdSense.
 • Rusko govoreča oglaševalska storitev "Yandex"

  Yandex je v Rusiji prevladujoč iskalnik z več kot 60-odstotnim tržnim deležem. Yandex deluje tudi v Kazahstanu, Belorusiji in Turčiji. Storitev ima celoten spekter oglaševalskih izdelkov in analitičnih orodij, ki vam pomagajo optimizirati spletno mesto. Večina teh orodij je bila prevedena v angleščino za mednarodne stranke in monetizacijo Yandexove strani. Kot drugi veliki iskalniki Yandex za oglaševanje uporablja model dražbe. Celoten nabor možnosti za nadzor oglasov najdete na samopostrežnem portalu Yandex Direct. Iskalni oglasi temeljijo na rezultatih iskanja Yandex in rezultatih iskanja partnerjev. Kontekstualna oglaševalska mreža je prisotna na spletu skoraj vsi ruski potrošniki. Na voljo je širok spekter navodil: vreme, novice, trgovina, filmi in drugo. Obstaja vrsta tematskih in demografskih ciljnih možnosti, ki jih je mogoče nadzorovati na platformi Yandex Direct. Oglasi so odličen način za privabljanje potrošnikov, ki so morda manj seznanjeni z blagovno znamko ali ponudbo na spletnih mestih. Za prikazne oglase so na voljo različne možnosti ciljanja. Oglasi za mobilne naprave. Yandex ponuja brezplačne dvojezične (angleško-ruske) storitve upravljanja računovza agencije in stranke. Te storitve vključujejo raziskave ključnih besed, medijsko načrtovanje, ustvarjanje in prevajanje oglasov, lokaliziranje obstoječih oglaševalskih akcij in njihovo nenehno optimiranje. Storitev ponuja Yandexov trg, ki je prevladujoče mesto za primerjavo potrošniškega blaga v Rusiji. Več kot 18 milijonov ljudi na mesec ga obišče v iskanju blaga. Yandex Metric je zmogljivo in preprosto orodje za spletno analitiko, ki vam pomaga optimizirati spletno mesto. Merilo je na voljo v angleščini in turščini. Orodja za spletne skrbnike Orodja za skrbnike spletnih mest ponujajo enostaven za uporabo, da si ogledate podrobna poročila o vidnosti uporabniških spletnih mest v storitvi Yandex. Če se želite povezati z orodno vrstico Yandex, mora imeti lastnik spletnega mesta račun Yandex. Telefonska številka je del preverjanja, za zaščito pred pošto. Toda preden začnete uporabljati storitev, se mora blogger zavedati, da ni primeren za monetizacijo spletnega mesta. Če se želite povezati in začeti pregledovati vaše Yandexovo spletno mesto, morate:
 • Pojdite na Yandex Webmaster Tools.
 • Kliknite gumb "Dodaj".
 • Vnesite URL vašega spletnega mesta in za nadaljevanje kliknite rumeni gumb Dodaj.
 • Kopirajte kodo za preverjanje.
 • Prijavite se na spletno stran in v "Personal Panel".
 • Kliknite "SEO" in "General" in prilepite kodo v razdelek Orodja za spletne skrbnike Yandex.
 • Kliknite »Shrani spremembe«, da preverite.
 • Spomladi letos je Yandex uvedel velike spremembe svojega oglaševalskega sistema. Zdaj je njegova lokacija na straniprenehala veljati. Obstajajo nove oblike postavitev strani, imenovane šablone, ki se razlikujejo glede na teme in načrte uporabnikov in ponujajo veliko različnih formatov. Oglaševanje v iskalnem omrežju prejme več prometa in kakovostnejše oglase - boljši kliki. Hkrati za stroške oglaševalcev ne bo povečalo, kot tudi stopnje za klik za oglaševanje platforme.

  Affiliate marketing

  Če nobena od zgoraj navedenih možnosti monetizacije ni primerna za spletnika, na primer, ker je spletno mesto še vedno mlado in ni zelo priljubljeno med uporabniki, lahko poskusi trženje affiliate, plačana sporočila ali lastno oglaševanje za ustvarjanje denarnega toka. Te izdelke ali storitve oglašuje s partnerskim sporazumom na svojem spletnem mestu, tako da vzpostavi povezavo do sporočila. Ko obiskovalci kliknejo nanj in nato opravijo nakup, bloger dobi denar. Priljubljeni programi trženja affiliate vključujejo ClickBank, Komisija Junction, Share-A-Sale in Amazon, ki zahtevajo registracijo pred monetizacijo prometa na mestu. Plačana sporočila in »izvirni oglasi« so običajno v obliki »sponzorirane vsebine«, ki jo je oglaševalec plačal za sodelovanje na spletnem mestu. Pogosto so to reklame, ki povezujejo njihove izdelke ali storitve. Ta metoda lahko doda redne vsebine v majhen "dodatni", na primer pozitiven pregled izdelka. Slabost tega načina zaslužka je, da so prilagodljivi oglasi lahko slabe kakovosti in vsebine, ki lahko omadežujejo ugled spletnega mesta.

  Neoglaševanje

  Včasih blogerji menijo, da je zasnova denarja s pomočjo oglaševalnega ali kontraproduktivnega koncepta, in v tem mnenju niso edini, zlasti pri zaslužku mladega mesta. V oglasih je več slabosti:
 • Iskanje zaupanja vrednih oglaševalcev zahteva veliko časa, zahteve pa niso vedno sprejemljive.
 • Oglasi ne plačajo vedno veliko.
 • Tok prihodkov je nezanesljiv.
 • Včasih oglaševalci zavrnejo plačilo, pri čemer se sklicujejo na goljufijo.
 • Oglasi so lahko zastrašujoči in nespodobni.
 • Prav tako upočasnjujejo delo na lokaciji.
 • Ko to doseže obrobno zavrnitev, bodo blogerji takšne sponzorje zavrnili in z nakupom dragocene publike začeli sami ustvarjati denar na spletnem mestu.
  Takoj ko spletna stran pridobi svojo vrednost, bo bloger imel več načinov, kako ga pretvoriti v vir denarja. Prodaja izdelka je odličen način za ovrednotenje prometa spletnega mesta. To je lahko izdelek ali storitev: knjige, majice ali kaj drugega, ki je na trgu povpraševanje. Ponujate lahko svetovalne storitve in spletno različico postavite brez povezave.

  Nastavitev plačilne postaje

  Ta plačani model je do neke mere povezan s prejšnjim konceptom "nekaj prodati". V tem primeru se prodaja osebna vsebina, ne fizični izdelek. Segmente spletnega mesta lahko blokirate za "člane", ki plačujejo pristojbino za dostop do njega. Ali pa odprite mini dostop do posameznih delov vsebine, pri čemer bo vsak blok vsebine poceni. LahkoPoskusite se naročiti, da uporabnikom omogočite plačevanje mesečne pristojbine za dostop do vsebine. Deli spletnega mesta lahko ostanejo brezplačni za vse, da bi pritegnili nove obiskovalce. Vendar pa je »bonusna vsebina na voljo samo udeležencem. Če je vsebina v povpraševanju, lahko dobite dovolj članov, ki bodo z veseljem plačali. Obstaja več pristopov k vzpostavitvi te storitve. Na primer, vljudno je prositi občinstvo, naj daruje spletno stran, in jih spomni, da bo njihovo pokroviteljstvo omogočilo avtorju, da nadaljuje zanimivo stvar na straneh spletnega dnevnika. Če vsebina prinese vrednost, se bo občinstvo odzvalo vzajemnosti in ponudilo vrednost v obliki denarnega nadomestila. Seveda, vsi obiskovalci se ne bodo žrtvovali, celo njihova polovica, vendar bo blogger zagotovo kupil dober promet in močno vsebino, ki je lahko v prihodnosti vir dobrih sredstev. Preden lahko zaslužite spletno mesto s plačano vsebino, morate na strani izbrati gumb za donacijo. Potem bodo uporabniki lahko neposredno plačali za blago prek dostopnih elektronskih denarnic, kot so storitve ruskega jezika "Yandex Money", Qiwi, WebMoney ali tuje denarnice PayPal. Morda bo blogger poskušal prilagoditi stran storitve, na primer Patreon. To bo gledalcem omogočilo ogled ustvarjalcev vsebine in financiranje tistih, ki jim je bolj všeč.

  Plačan zasebni forum

  Ustvarjanje zasebnega plačanega foruma na spletnem mestu je še en odličen način za ustvarjanje dodatnih prihodkov. Na ta način, ki lahko traja veliko časa, in poleg tega bi bloggerimajo veliko izkušenj. Če je ustvaril svojo spletno stran z WP, lahko pred monetizacijo spletnega mesta na WordPress namesti plugPP plugin in takoj na svojem spletnem mestu ustvari forum. Nastavitve so zasebni forum in obstajajo dodatki, ki omogočajo upravljanje plačane naročnine. Da bi upravičil zaračunavanje cene dostopa do foruma vašega spletnega mesta, bo bloger moral podati nekaj neverjetnega, saj bo za utemeljitev oblikovanja foruma za udeležence potreben zelo močan USP (edinstveno prodajno mesto). Premium vsebina, posebna in dobra ponudba članov zagotavljajo spodbude za obiskovalce, da se prijavijo. To vam daje odlično priložnost za ustvarjanje stabilnega dohodka. Lastnik foruma mora pravilno oceniti dostop, tako da spodbuja veliko bazo uporabnikov. Vzpostavitev visoke mesečne pristojbine bo samo potisnila uporabnike in forum bo neaktiven. Običajno mesečna naročnina v višini $ 3-5 vodi do dobrih prihodkov za veliko skupino udeležencev.

  Monetizacija digitalnih slik

  Mogoče je bloger zanimal potencial e-trgovine, vendar nima pojma, kaj naj proda. Večina ne more prodati nobenega fizičnega blaga, vendar imajo mnogi na stotine ali tisoče amaterskih fotografij. Z njimi lahko koristijo, ne da bi bili zapuščeni in pozabljeni, brez cilja zasedajo pomnilnik microSD. In tudi če so te podobe nekje v "oblaku", socialni velikani ne bi smeli biti edini, ki lahko izkoristijo ustvarjalni rezultat.blogger Na srečo obstajajo načini monetizacije slike prek spletnega mesta, na primer, ko je integriran s Fotomoto - storitvijo e-trgovine za fotografe. Z uporabo košarice Fotomoto lahko kupec kupi slike v digitalni ali fizični obliki. V slednjem primeru bo storitev za njega naredila odtise. Če želite uporabljati storitev, bo blogger moral ustvariti račun Fotomoto s preprosto brezplačno registracijo. To je daleč od edinega načina, da ustvarite spletno stran za e-poslovanje, ki temelji na podobah, na primer, obstaja še ena dobra storitev gostovanja fotografij za e-poslovanje - Photodeck. Številni digitalni zapisi, ki delujejo, so lahko najbolj premalo uporabljen finančni vir. Bolje je za bloggerja, da preizkusi več različic monetizacije, nato pa se drži tistih, ki mu prinesejo največ denarja. Z vsemi razpoložljivimi podatki o analitiki in konverzijah bo lahko natančno določil, koliko prinaša vsak obiskovalec. Nekatera najbolj donosna spletna mesta imajo več prihodkov, zato se ne bojte testirati več storitev za vaše spletno mesto. Predstavljene priložnosti za monetizacijo so osnova, na kateri so razvite strategije monetizacije za katero koli spletno stran. Če ima spletno mesto veliko vsebine in veliko obiskovalcev, ni pomembno, kaj bo storil bloger: prodaja oglasov, majic ali same vsebine. To bo lahko storil, ker ima občinstvo, ki podpira njegova prizadevanja. Različne publike se bodo odzvale na različne pristope. Temeljita analiza skupaj z nekaterimi poskusniminapake, ki bodo pokazale, katere metode bodo delovale bolje, da izberejo najboljšo monetizacijo spletnega mesta in spremeniti prisotnost interneta v stalen vir dodatnega dohodka.

  Sorodne publikacije