Strokovna obdelava fotografij. Aplikacije za obdelavo fotografij

Večina aplikacij za profesionalno obdelavo fotografij se resnično razlikuje od podobne programske opreme za začetnike. Podpirajo praktično vse formate sodobnih digitalnih fotoaparatov, ki omogočajo povezovanje zunanjih dodatkov in najnaprednejša orodja za delo s postavitvijo. Seveda pa nimajo vsa specializirana orodja preprost vmesnik, včasih morate porabiti čas za učenje funkcionalnosti za delo z njimi. V tem članku bomo primerjali zmogljivosti in določali z uporabo profesionalnih orodij za obdelavo fotografij.

Adobe Photoshop

Ta program poznajo tudi tisti, ki ga niso nikoli uporabljali. Čeprav ni jasno, zakaj uporabljati tako močan urejevalnik in ne uporablja niti 20% njegove funkcionalnosti, ko obstaja veliko preprostih brezplačnih orodij. Ampak za amaterje in strokovnjake, ki jih zanima delo z rastrskimi slikami, je program za obdelavo Photoshop Photos strogo priporočljiv.


Učinkovitost programa je zanemarljiva. Profesionalni oblikovalci in umetniki, ki so to dejstvo prepoznali s pomočjo tega priljubljenega grafičnega orodja podjetja Adobe, so resno razširili svoje ustvarjalne zmogljivosti. Nedvomno ima Photoshop številne funkcije in je industrijski standard. Neskončne možnosti urejanja praktično brez izgube kakovosti naredijo tega urednika posebnega in ga dodeli iz ducata drugih grafičnih orodij. In še ena edinstvenaProgram izvaja funkcije, kot so maske, inteligentno samodejno popravljanje, upravljanje barv, ustvarjanje HDR-slik, kompleti čopičev, nalaganje učinkov, nadzor plasti, orodja za natančno dodeljevanje in tako naprej.


Z njim lahko hitro popravite katero koli sliko z uporabo funkcij, ki vam omogočajo, da odstranite izkrivljanje objektiva, kromatične aberacije ali vinjete. Barvno risanje in upravljanje je prav tako dokaj preprost postopek v okolju Photoshopa, saj so za to na voljo vsa potrebna orodja.

Prednosti in slabosti

Med številnimi prednostmi te profesionalne aplikacije za obdelavo fotografij, uporabniki opozarjajo na naslednje:
 • S prilagodljivimi nastavitvami tiskanja je primerno ustvariti postavitve po meri na eni strani fotografij različnih velikosti;
 • Primerno za profesionalne oblikovalce;
 • ima ogromno učinkov, nastavitev in filtrov;
 • ima široke možnosti za popravljanje in urejanje fotografij, možno je tudi risati tuje skladbe in risbe ali ustvarjati lastne;
 • je možnost povezovanja različnih vtičnikov.
 • In pomanjkljivosti so:
 • napake in "boljše" pri odpiranju s programi Photoshop;
 • zahteva resen prostor za shranjevanje, da ne omenjamo velikosti, ki jo zaseda trdi disk;
 • Za Linux ni različice.
 • Nova orodja Adobe Photoshop Lightroom

  Adobe Lightroom je nova, razburljiva aplikacija, ki so jo razvili profesionalni fotografi. To je tomočan in učinkovit način obdelave, izbire, uvažanja in prikazovanja digitalnih slik v ogromnih količinah.
  Program ustreza vsem potrebam fotografov v orodju, kar omogoča hitro obdelavo slike v surovi obliki. S Lightroom lahko upravljate svoje fotografije, jih prikažete kot diaprojekcije, tiskate in objavljate v spletnih galerijah. Oblikovanje in fotografom omogoča, da s Lightroom opravljajo profesionalno fotografijo med delom v okolju Windows in Macintosh. Urednik vsebuje naslednje izboljšave:
 • korekcija lokalizacije je omogočila povečanje specifičnih področij slike zaradi funkcije nedestruktivnega nadzora in prilagodljivosti;
 • Zahvaljujoč podpori več monitorjev boste z dodajanjem dodatnega monitorja dosegli učinkovito obdelavo in predstavitev slike;
 • Izboljšana organizacijska orodja vam bodo omogočila enostavno in hitro iskanje potrebnih slik;
 • Lightroomov program za urejanje fotografij je namenjen predvsem pridobivanju neposrednih povratnih informacij od fotografov iz Adobe Labsov in jih poziva, naj igrajo neposredno vlogo in vplivajo na razvoj Adobeja.

  Lightroom funkcije in funkcije

  Program vam bo omogočil, da boste porabili manj časa za razvrščanje in organiziranje slik, tako da boste imeli več časa za izboljšanje fotografskih veščin.
 • hitro tiskanje visokokakovostnih fotografij;
 • Izboljšana obdelava fotografij z učinki;
 • Uporabite preproste kontrole za ustvarjanje zapletenihdiaprojekcije, vključno z vključitvijo glasbe iz ozadja iz digitalne knjižnice za glasbo ali iTunes;
 • pretvorba v format DNG - samodejno;
 • več možnosti za ogled - z orodjem povečevalnika boste hitro našli in lahko izberete najboljše fotografije ali primerjate sliko obeh fotografij tako, da jih postavite naslednji;
 • se pretvori v črno-belo barvno fotografijo. Nadzor kontrasta in podrobnosti na črno-beli različici.
 • In to še zdaleč ni popoln seznam vseh prednosti. Na koncu so fotografi naredili Lightroom od "A" do "I" zase in za sebe kot asistenta pri reševanju edinstvenih problemov profesionalne obdelave fotografij.

  GIMP Graphic Editor

  To vse bolj priljubljeno in popolnoma brezplačno orodje za profesionalno urejanje slik je na priročnem mestu na eni ravni z grafičnimi velikani podjetja Adobe. GIMP je bližnjica iz programa za manipulacijo slike GNU (programska oprema za obdelavo slik GNU). Ta pripomoček lahko izvaja naloge, kot so ustvarjanje in združevanje slik, retuširanje fotografij.
  Urejevalnik GIMP ima veliko možnosti. Lahko se uporablja kot preprosto orodje za risanje ali kot aplikacija za profesionalno retuširanje digitalnih fotografij najvišjega razreda. Poleg tega obstaja možnost serijske obdelave slik, sistema publikacij in pretvornika slik iz enega formata v drugega. Program podpira različne razširitve in vtičnike, tako da je mogoče zadovoljiti različne zahteve in potrebe njegove funkcionalnosti bistveno razširiti.

  Široke možnosti

  Uporabniki imajo poleg vsega zgoraj omenjenega o urejevalniku GIMP tudi najširši obseg za avtomatizacijo nalog od najenostavnejših do najbolj zapletenih.
 • prilagodljiv in prilagodljiv vmesnik ter profesionalna profesionalna obdelava fotografij z GIMP vam bo omogočila, da v celoti prilagodite videz in obnašanje programa, da bo popolnoma skladen z opravljenimi nalogami;
 • široka funkcionalnost za digitalno retuširanje slik, vključno z orodji "čiščenje" in "kloniranje";
 • možnost korekcije optičnih popačenj, pridobljenih z lečo kamere;
 • širok nabor podprte opreme, ki med drugim vključuje blazinice za risanje, občutljive na dotik;
 • ​​
 • podpora za večino vrst formatov - od najpogostejših in končnih s specializiranimi profesionalnimi slikovnimi formati.
 • Enostavna uporaba

  Photo Manager Professional za profesionalno obdelavo fotografij poleg standardne funkcije pregledovalnika grafike vključuje tudi številna orodja za urejanje slik in funkcijo izpisa za posnete slike. Kot urejevalnik fotografskih zbirk vam urednik omogoča, da poiščete vse slike v računalniku, jim dodelite oznake in poiščete ključne besede v bazi podatkov. Poleg tega obstaja funkcija iskanja dvojnih slik.
  Značilnosti in funkcije:
 • pregledovanje slik in pregled map - klasičen seznam slik v očetih; ogledovanje fotografij na izmenljivih medijih, omrežjih in CD-jih, DVD-jih;
 • natisnislike kot ena slika na strani, ali več slik na strani z optimalno postavitvijo
 • urejanje slik - prilagajanje kontrasta in svetlosti, nasičenosti in tona, barvno ravnotežje, korekcija gama, uporaba dodatnih filtrov za rokovanje s fotografskimi slogi;
 • podpora za vtičnike;
 • shranjevanje urejenih fotografij s podporo najpogostejših formatov;
 • iskanje po zbirkah podatkov po kategorijah, ključnih besedah ​​in ocenah;
 • Upravljanje fotografij - Slike lahko kopirate, razvrščate, premikate, brišete v različnih oknih aplikacij.
 • Corel PaintShop Pro

  Resnično funkcionalno in vsestransko orodje za profesionalno obdelavo fotografij - Corel PaintShop Pro. Aplikacija je grafični urejevalnik za strokovnjake, ki vključuje številna orodja za obdelavo slik in edinstvene učinke. Poleg tega program vključuje module za hitro izdelavo vzorcev in razvrščanje grafičnih datotek. Corel PaintShop Pro vas bo presenetil z dobro organiziranim, elegantnim vmesnikom, razdeljenim v tri glavne module: urejanje, upravljanje in prilagajanje. V razdelku nadzora lahko slikam dodate oznake ali si ogledate tehnične podatke. V razdelku z nastavitvami lahko uporabite hitre filtre in z orodjem samodejno določite trenutno in optimalno raven svetlosti, ostrine, kontrasta in drugih parametrov. Program ima orodje za filtriranje barvno kodiranih fotografij. Na koncu je treba opozoriti, daRazvijalci Corel so seveda uspeli ustvariti eno najboljših alternativ profesionalni obdelavi fotografij v Photoshopu - dobili so odličen grafični urejevalnik z veliko zanimivimi funkcijami.

  Preprost, vendar zmogljiv urejevalnik

  Paint.NET je tudi brezplačen. V vmesniku programa ali v postopku namestitve ni oglasov. Njena možnost je ocenjena povprečno - višja kot v programu Paint in nižja kot pri izdelkih GIMP. Ko prvič odprete pripomoček, je zelo enostavno dodati slike - kot preprosto povleci in spusti skozi glavni meni. Orodna vrstica se privzeto odpre z glavnimi nadzornimi komponentami. Boste našli orodja, ki so običajno na voljo samo v poklicnih večnamenskih urednikov - izbor poljubno območje, risanje, palico, poudarja področja iste barve, in tako naprej. Meni Slika bo imel orodja za vrtenje slik, spreminjanje velikosti in zrcaljenje. Program vam omogoča delo s plastmi v meniju "Plasti". Obstaja funkcija odstranjevanja rdečih oči, različnih izkrivljanj, več vrst zamegljenosti. Paint.NET je lahko amater, ki ne želi obvladati kompleksnih izdelkov, kot sta GIMP ali Photoshop, po drugi strani pa je pripravljen poskusiti na profesionalni ravni.

  Portrait Professional

  In končno, nekaj besed o precej okornem, a enostavnem orodju, ki ga potrebuje profesionalni fotograf. Ta urednik je namenjen odstranjevanju napak na obrazu, učinku rdečih oči,dodatne gubice, grde trepalnice, neenakomerno velike lica in tako naprej. Na splošno je to orodje v celoti namenjeno popravljanju in izboljševanju obrazov na čelnih slikah. Kljub številnim orodjem in funkcijam je v programu zelo enostavno delati.

  Sorodne publikacije