"ASUS": država izdelave. Mobilni telefoni, pametni telefoni, ASUS matične plošče

Na svetovnem trgu obstaja veliko podjetij, ki proizvajajo pripomočke, računalniško opremo in gospodinjske aparate. Med njimi so tudi tisti, ki so svojo zgodovino začeli v 30. in 40. letih prejšnjega stoletja. To so že celotne skrbi, ki imajo poleg proizvodnje številne povezane družbe. Vendar obstajajo takšna podjetja, ki so se pojavila konec prejšnjega stoletja, zdaj pa so postala vodilna v svojem poslu. Takšno podjetje je bilo podjetje Asus, tajvanska država proizvajalka.

Začetek

Seveda družba nima tako velike zgodbe kot njeni kolegi: HP, Aser, Sony in Lenovo. Kljub temu pa je bila sposobna narediti veliko pot, da bi se predstavila na svetovnem trgu s pomočjo kakovostnega in zanesljivega blaga.Družba je prvič postala znana leta 1989. Nato so Asus (Tajvan) ustanovili štirje navdušenci, ki so pobegnili iz druge znane družbe Aser. Seveda so že imeli izkušnje z elektroniko, zato je bilo v majhnem stanovanju odločeno, da uredijo svojo mini zabavo.

Naslov

"Asus", ki je država, ki proizvaja - Tajvan, prejela to ime zaradi živali. Izkazalo se je, da se je opiral na "Pegasus", ki je simboliziral ne le uspeh in preporod, ampak tudi iz grškega jezika je bil preveden kot "nevihtni tok". Kot je znano: "Kot čoln boste poklicali, tako da bo poplavljena." Enako se je zgodilo s pegASUS-om. Če bi prvih nekaj mesecev svetovali samo drugim podjetjem pri razvoju matičnih plošč. Čez nekaj časa je postalo jasno, da lahko sami ustvarijo "mater". Poleg tegaNajbolj presenetljivo je, da so ga uspešno izdali v prvem letu ustanovitve. To jim je omogočilo, da so leta 1990 odprli vrata na svetovni trg in formalno postali podjetje.


Leader

Štiri leta kasneje je Johnny Shi, ki je trenutno predsednik podjetja, prišel na mesto izvršnega direktorja. Prav on je podjetje potisnil na vodilno mesto v proizvodnji matičnih plošč. Sčasoma je Johnny Shee uspel ne samo obdržati družbo na površini, temveč ji tudi pomagal ujeti druge segmente svetovnega trga elektronike.

Razvoj

Leta 1997 so se pojavili prvi prenosniki modela Asus. Malo kasneje je bilo odločeno, da se komunikatorji predstavijo pod svojim imenom. To je bil tudi precej pomemben korak v razvoju podjetja. Čeprav je treba opozoriti, da je mobilni telefon ASUS, čeprav je bil prvič izdan leta 2003, postal znan šele v zadnjih nekaj letih.
Družba je bila naknadno reorganizirana. Posledično je koncern postal tri ločene skupine. Prvič, ASUSTeK Computer je delal na matičnih ploščah, prenosnih računalnikih, pametnih telefonih, monitorjih in drugih komponentah. In tukaj je Pegatron Technology pod svojim imenom začela dajati svetovnim računalnikom pripravljene računalnike, pa tudi primere zanje in napravo. Unihan Technology je tretja skupina, ki je delala na pogodbeni proizvodnji PC komponent. Postala je delovna platforma za sodelovanje z distributerji, posredniki, integratorji in proizvajalci integrirane opreme.

Matične plošče

Asus, Tajvan, Tajvan, prvotno specializiran zaizdelovanje matičnih plošč. Zdaj je največji proizvajalec tega segmenta. Njen delež na svetovnem trgu je več kot 40%. Statistike kažejo, da je trenutno skoraj vsak tretji računalnik opremljen z Asus matično ploščo. Že štiri leta je podjetje najdražja blagovna znamka Tajvana in najboljši proizvajalec matičnih plošč. Sčasoma je bilo v tem segmentu uvedenih veliko novosti, ki še niso bile nikoli registrirane. Tako je bil revolucionarni 16-fazni tokokrog. Zahvaljujoč njej je uspela znatno zmanjšati porabo energije. Posledično je izšla "mati", ki ne samo porabi manj energije, temveč tudi oddaja nekaj toplote. Tako prvi kot drugi indikator ne vplivata na odlično delovanje.
Izdelana je bila posebna funkcija EPU, ki nadzoruje parametre glavnih komponent računalnika: grafično kartico, RAM, čipov, RAILWAY, CPU in CPU. In tukaj je Express Gate, ki dela, kar dobesedno 5 sekund po vklopu uporabnika PC že ima dostop do omrežja.

Prenosni računalniki

Tudi Asus, proizvajalec s sedežem v Tajvanu, je od takrat začel delati na prenosnih računalnikih. In mnogi od njih so postali ne le kakovosten izdelek, ampak nekateri so postali vodilni v določenem segmentu. To je ravno o igralcih prenosnih računalnikov, ki so, čeprav vredni ogromnega denarja, še vedno najmočnejši in najzanesljivejši stroji. Podjetje je izdalo več kot 20 serij teh naprav. Med njimi so ZENBOOK UX, ki so najbolj subtilni in privlačni prenosniki. Ta serija je precej draga in popolna za poslovneže. Toda ASUS Xje odgovoren za multimedijske potrebe, še posebej primerne za filmske ustvarjalce in ljubitelje glasbe. Toda ASUS N je postal serija zelo vsestranskih. Obstajajo proračunski modeli s privlačno obliko, obstajajo naprave za poslovneže, pa tudi zelo močni prenosniki. ASUS G je črta, ki označuje začetek igranja. Zahvaljujoč modelom te serije lahko vsak ljubitelj računalniških iger uživa v potopu v virtualni svet.

Gadgets

Poleg tega je podjetje v zadnjih nekaj letih lahko predstavilo zelo zmogljive in kakovostne pametne telefone. Asus (proizvajalec - Tajvan) je razvil vrsto zelo uspešnih in dobrih naprav, imenovanih ZenFone. V tej vrstici je več vej: obstajajo kamere in veliki zasloni, zmogljivi procesorji in le čudoviti modeli. ASUS telefon ni le odličen pripomoček, temveč predvsem ohranja tradicijo kakovosti podjetja. Vsak model je izdelan iz trpežnih materialov, obstaja več proračunskih modelov, ki so, kljub temu, da so pobrani iz plastike, še vedno dovolj močni. Obstajajo tudi zelo kul kovinski kovčki, ki so med drugim resnični tehnični velikani na trgu. Podjetje se ponaša tudi s tem, da je poleti lanskega leta izdal prvi pametni telefon na najmočnejšem procesorju Qualcomm Snapdragon 821. Ta čast je dobil odlično modificirano ZenFone 3 Deluxe. Poleg tega je pripomoček praktično najmočnejši pametni telefon na svetovnem trgu. In vse zahvaljujoč 6 GB RAM-a in kar 256 GB vgrajenega.
Seveda ASUS ne moremo imenovati nespornega vodje v vsem.Uporablja najboljše modele matičnih plošč, vendar so njihovi pametni telefoni predragi, zato so manj priljubljeni od podobnih kitajskih modelov. Prenosni računalniki podjetja so prav tako nadvse pohvalni, vendar obstajajo podjetja, ki so specializirana za proizvodnjo teh naprav. Seveda, "Asus" ne more tekmovati z njimi. Vendar je treba spomniti, da je veliko izkušenih problemov na trgu že več kot 40-50 let, vendar tajvanska družba deluje že skoraj 28 let in je v tem času dosegla zelo dobre rezultate.

Sorodne publikacije