Dwm.exe - kaj je, kaj potrebuje in katere funkcije opravlja v OS

Pravilno delovanje operacijskega sistema zahteva veliko število potekajočih procesov, ki jih navaden uporabnik lahko vidi na istem zavihku v upravitelju opravil. V tem članku bomo govorili o procesu dwm.exe. Kaj je to, kaj potrebuje v sistemu, kakšno vlogo opravlja in kako popraviti napake s svojo omembo - vse to in še veliko več se boste naučili po branju besedila.

Splošne informacije

Preden se lotimo vprašanja "Kaj je dwm.exe?", Moramo poudariti nekatere splošne točke. Takoj je treba opozoriti, da predstavljeni proces ni virus, temveč nasprotno, gre za sistemski proces, ki je odgovoren za grafično komponento, vendar bo o tem podrobneje govoril kasneje.


Če želite osebno videti ta proces, morate narediti nekaj preprostih stvari:
 • Zaženite upravitelja opravil s pritiskom na Ctrl + Shift + Esc.
 • Odprite zavihek Procesi Če ga ne gledate, potem morate preklopiti na drug način prikaza podatkov - kliknite na gumb "Napredno" na dnu okna.
 • Na seznamu poiščite postopek, ki je predstavljen v članku. V tem primeru vaš sistem ne podpira te tehnologije ali pa je postopek samodejnega zagona preprosto onemogočen.

  Funkcije in napredek procesa

  Smo že ugotovili, da je dwm.exe proces, ki je odgovoren za grafično komponento operacijskega sistema, imenovan tudi "Desktop Manager". Zdaj imamo več podrobnosti.govoriva o tem. To je vredno začeti z dejstvom, da je neločljivo ni v nobeni različici operacijskega sistema Windows, ampak samo iz različice Vista. V tem primeru, na nekaterih OS, ta storitev je tudi odsoten, na primer, ni na voljo v Windows 7 Starter. Prav tako je treba upoštevati, da računalniki z grafično kartico ne podpirajo DirectX 9 dwm.exe tudi ne bo delovalo.


  Če vas zanima, kaj natančno ta postopek ustreza, ta funkcija vključuje zagotavljanje načina Aero, to je preglednost oken, pa tudi predogled vsebine okna in mnogih drugih majhnih grafičnih elementov sistema.

  Kaj se bo zgodilo, če bomo dokončali postopek

  Razumeli smo, da je dwm.exe proces, ki deluje z grafičnim vmesnikom sistema, toda kaj se zgodi, če je izklopljen? O tem zdaj govorimo. Prvič, vredno je takoj povedati, da se v primeru naključnega ali namernega zaključka procesa ne bo zgodilo nič kritičnega. Kot smo že omenili, dwm.exe podpira način Aero in predogled vsebine oken, in po izklopu te funkcije ne bodo na voljo. Tudi kakovost prikazovanja nekaterih grafičnih elementov se bo poslabšala, vendar je to vse, kar se lahko zgodi. Kljub vsem zgoraj navedenim ne hitite, da bi prekinili ta proces, morda tega ne boste naredili pravilno, tako da boste "razbili" nek drug element sistema. Spodaj si bomo ogledali, kako vse narediti pravilno.

  Prekinitev procesa

  Če ima računalnik nizko porabo, lahko uporabnik v določenem trenutku opazi, da dwm.exe naloži procesor. V tem primeru je smiselno, da ga preprosto izklopite, da ga znižateporabo računalnikov. Poleg tega smo ugotovili, da se ne bo zgodilo nič slabega.
  Torej za dokončanje postopka dwm.exe za eno sejo morate:
 • Odpreti upravitelja opravil.
 • Pojdite na zavihek "Procesi".
 • Izberite ustrezen postopek.
 • Kliknite gumb "Finish Process".
 • Potrdite svoja dejanja v oknu.
 • Po tem se dwm.exe zapre in grafična komponenta sistema se bo poslabšala. Po ponovnem zagonu računalnika se bo ponovno zagnal, če ga želite za vedno izklopiti, potrebujete:
 • Odprite okno Zaženi s pritiskom na tipke Win in R.
 • Zaženite ukaz "services.msc".
 • Poiščite okno "Upravitelj zvez okna namizja".
 • Dvakrat kliknite nanj.
 • V pogovornem oknu spremenite tip zagona v "Izklop".
 • Kliknite »Uporabi« in nato »V redu«.
 • Po tem lahko zaprete vsa okna - proces se prekine in ostane tako tudi po ponovnem zagonu računalnika.

  Napaka dwm.exe

  V tej funkciji se lahko pojavijo napake. V nekaterih primerih lahko uporabniki najdejo to napako: "dwm.exe - Napačna slika". Treba je omeniti, da se napaka pojavlja vsakič, ko se zažene operacijski sistem. Lahko povzroči različne dejavnike, najpogosteje - to so virusi. Poleg tega škode ne povzroča sam proces, temveč neposredno dinamične knjižnice, s katerimi sodeluje. Če ste pozorni na besedilo napake, lahko ugotovite, kaj je knjižnicapoškodovan, da odpravi težavo, jo je treba obnoviti ali ponovno namestiti. Drugi način za rešitev problema je obnovitev samega operacijskega sistema, za to pa potrebujete disk z isto distribucijo, ki ste jo namestili.

  Zaključek

  Tu smo ugotovili vse nianse v zvezi s sistemskim procesom dwm.exe. Če povzamemo, lahko rečemo, da je odgovoren za grafično komponento operacijskega sistema, njegova zaustavitev ne vpliva na delovanje sistema in napaka, ki jo povzroči napaka pri njegovem delu, ni kritična in popravi ponovno namestitev poškodovane knjižnice ali same izvršljive datoteke.

  Sorodne publikacije