Slabo ulov "Wei-Fai" na prenosnem računalniku: vzroki, možne okvare, nasveti za odpravljanje težav, namigi

Precej pogosto, v različnih računalniških forumih na internetu med uporabniki prenosnih računalnikov lahko najdemo pritožbe, da je laptop postal zelo ulov "Wei-Fai". Ta težava je precej pogosta, vendar je nemogoče takoj reči, kakšen je razlog za zmanjšanje kakovosti signala. Vendar pa obstaja več tipičnih situacij, ki jih je mogoče popraviti z uporabniškimi orodji, ki so na voljo za programsko opremo Windows in programsko opremo drugih proizvajalcev (razen če gre za fizično poškodbo ali obrabo usmerjevalnika).

Zakaj na prenosnem računalniku slabo ujame "Wei-Fai"?

Glede razlogov za zmanjšanje kakovosti brezžičnega signala jih je lahko veliko. Nekatere od njih so lahko povezane s tehnično stranjo vprašanja razpoložljivosti strojne opreme, druge pa se nanašajo na del programske opreme za vzpostavitev brezžične povezave. Če jih razvrstite vse na enem seznamu, je običajno več glavnih situacij:


 • napačna lokacija usmerjevalnika;
 • težave s ponudnikom storitev;
 • preobremenitev omrežja s sočasnimi prenosi;
 • nepravilne nastavitve omrežja;
 • staranje gonilnika omrežne kartice ali neusklajenost opreme;
 • omogočen je način varčevanja z energijo za omrežni vmesnik;
 • odsotnost pomembnih posodobitev operacijskega sistema;
 • Neveljavne nastavitve usmerjevalnika.
 • Virusiv tem primeru ne upoštevamo, čeprav lahko povzročijo škodo sistemu. Da, in skrb za varnost svojega računalniškega sistema mora biti za vsakega uporabnika, tako rekoč, osebna prednostna naloga. Težave, povezane s težavami s prenosniki ali usmerjevalniki, ki so povezane s fizičnimi okvarami, prav tako niso vključene v izračun.


  Težave s strani ponudnika in pomanjkanje dostopa do interneta

  Za začetek si poglejmo, zakaj prenosni računalnik slabo ujame »Wei-Fai« doma ali v majhni pisarni. Samoumevno je, da je lahko problem prav tako kot pri ponudniku storitev, ki trenutno opravlja nekaj tehničnih ali servisnih del na progi. Možno je, da vgrajena oprema ne deluje delno. V tem primeru je dovolj pojasniti informacije strokovnjaka zadevne službe. Včasih lahko naletite na težave, povezane s pomanjkanjem dostopa do strogo določenih virov.
  Pri tem je vredno preveriti, ali je spletno mesto blokirano, na primer na državni ravni, ali ni vključeno na seznam prepovedi v datoteki gostitelja. Včasih za odpravo težav je potrebno nekaj časa izklopiti protivirusni program in požarni zid. Če je vse v redu z dostopom, morate spremeniti nastavitve zaklepanja ali celo zamenjati protivirusno programsko opremo. Druga težava je napačna lokacija usmerjevalnika. V stanovanje, je treba namestiti na takem mestu, da je v osrednjem prostoru (to je zaželeno, da ga višje), in da okoli ni bilo ograje strukture in stene, kot tudi tujci, \ tki lahko povzročijo povečano sevanje, signal zamašitve (mikrovalovne pečice in druge podobne naprave).

  Preobremenitev povezave s črpanjem

  Druga značilna situacija, v kateri prenosni računalnik slabo ujame signal "Wai-Fay", je lahko posledica dejstva, da je v določenem trenutku vključil preveč simultanih prenosov, ki so zelo je pogosto povezana s prenosom z uporabo hudournikov z največjo hitrostjo nalaganja.
  V tem primeru morate samo onemogočiti vse prenose in zapustiti zagonski nalagalnik. Če želite, jo bolje naložite ponoči, ko nihče ne uporablja brezžične povezave, vendar ne pozabite, da porazdelitev hrupa tudi močno zmanjša sprejem signala s polnjenjem celotnega omrežja.

  Preverjanje stanja gonilnikov in omrežnih nastavitev

  Ne manj pogosto, strojna oprema na prenosnem računalniku slabo ujema »Wei-Fai« zaradi dejstva, da nekateri gonilniki omrežne kartice ne delujejo pravilno, ne izpolnjujejo ali so zastareli. Tukaj je optimalna rešitev obisk spletne strani proizvajalca prenosnega računalnika. Praviloma vedno navedite najnovejše in najnovejše različice programske opreme za upravljanje, ki jo potrebujete za prenos in namestitev. Na nekaterih virih lahko najdete posebne sisteme spletnega testiranja "železa", z avtomatsko namestitvijo potrebnih gonilnikov. Toda pri ročni izbiri voznika mora biti zelo previden. Torej, v primeru slabo ulov "Wei-Fai" HP laptop, mnogi uporabniki najdejo na uradniObstaja več vrst gonilnikov, od katerih nekateri ne ustrezajo vmesniku.
  Če želite najti najprimernejše za začetek, uporabite identifikatorje naprav v upravitelju naprav, usmerite proizvajalca prenosnika ali adapterja na najdaljšo linijo iskanja, ki vsebuje vrednosti VEN in DEV, in nato prenesite najprimernejši gonilnik.

  Nastavitve napajanja

  Zelo pogosto je težava, da se prenosni računalnik slabo ujema z "Wei-Fai", povezan z aktiviranim načinom varčevanja z energijo, ki vodi do odklopa adapterja med delom na bateriji.
  Če želite popraviti situacijo, v istem upravitelju naprav pojdite na lastnosti brezžičnega vmesnika in na kartici za upravljanje porabe, počistite potrditveno polje za dovoljenje za prekinitev povezave.

  Prenosni računalnik Windows 10 slabo ujema »Wei-Fai«: nadgradnja sistema

  Ko govorimo o delu programske opreme, je treba posebej omeniti namestitev kritičnih kritičnih posodobitev za sam operacijski sistem. Takšen problem je opazen pri skoraj vseh operacijskih sistemih od sedme različice naprej. Najprej se prepričajte, da je sam "Update Center" omogočen s standardnim delom parametrov in ročno iščite razpoložljive posodobitve z avtomatsko naknadno namestitvijo. Vozniki naprav, to zagotovo ne velja, vendar je učinkovitost samega operacijskega sistema - tako natančno.
  Opomba: Če Center za nadgradnjo ne deluje sam, pojdite v razdelek storitve (services.msc) in ga omogočite tam.Istočasno preverite, ali sta aktivirana program Windows Installer in modul za namestitev. Če je potrebno, zaženite storitve in jim nastavite samodejno vrsto zagona s seznama v spustnem seznamu nastavitev.

  Preverjanje števila naprav

  Samo v primeru, da prenosnik slabo ujame »Wei-Fai«, si oglejte, koliko naprav trenutno uporablja brezžično povezavo (vključno z računalniki in mobilnimi napravami).
  To je nerealno narediti v okolju Windows, zato je najboljša možnost, da uporabite majhno pripomoček Kdo je na moji Wi-Fi. V primeru zaznavanja drugih naprav nastavite omejitve največjega števila istočasno povezanih naprav na usmerjevalniku in zaščitite svojo povezavo z nastavitvijo gesla na usmerjevalniku.

  Namestitev kanala in vrste signala na usmerjevalniku

  V sodobnih večstanovanjskih stavbah prenosnik morda ne bo ujel Wi-Fi zaradi pasovne širine, ki jo uporabljajo drugi usmerjevalniki za prenos signala, saj je brezžični dostop zdaj na voljo vsem . Vse distribucijske naprave delujejo v skoraj enakem območju, zaradi česar lahko pride do prekrivanja signala. V tem primeru boste morali dokončati reorganizacijo kanalov.
  Za začetek določite neizkoriščen kanal z aplikacijo Acrylic WiFi Home, ki bo analizirala vse razpoložljive kanale, graf pa bo prikazal proste cone.
  Po tem se prijavite v spletni vmesnik usmerjevalnika prek katerega koli brskalnika v sistemu in ga namestite kot glavninekaj prostega kanala, nato shranite možnosti in ponovno zaženite usmerjevalnik s prenosnim računalnikom.
  Opomba: Vrsta signala, ki se porazdeli, lahko ostane nespremenjena (privzeto je nastavljena na mešano 11bgn z avtomatsko širino kanala).

  Nastavitev naprednih možnosti povezave

  Če je prenosni računalnik Wei-Fai slabo zajet in če ste izvedli zgornje korake, poskusite spremeniti nastavitve, ki so nastavljene v nastavitvah protokola IPv4. Tukaj je bolje, da se ne dotikajte samodejnega sprejema IP (tudi če imate statični naslov), vendar pa lahko naslove DNS strežnikov spremenite tako, da vnesete prostih polj, na primer iz Googla. Čeprav ne vpliva neposredno na distribucijo, lahko zaradi namestitve takšnih možnosti bistveno povečate hitrost interneta.

  Ponastavitev nastavitev

  Če ni rešitve za težavo, v skrajnem primeru dokončajte ponastavitev vseh nastavitev z ukazno ukazno mizo, ki se izvaja v imenu skrbnika, in nekaj najpreprostejših ukazov spodaj (brez ločila na koncu):
 • ipconfig /flushdns;
 • ipconfig /registerdns;
 • ​​
 • ipconfig /renew;
 • ipconfig /sprostitev.
 • Če to ne deluje, dodajte še dva ukaza kot dodatne korake:
 • netsh vmesnik reset all;
 • ponastavi reset.
 • Neobvezna oprema in ukrepi

  V nekaterih primerih se lahko za namestitev več kot enega usmerjevalnika doma uporabljajo dražje rešitve in dva za nakup posebnihbrezžični ojačevalnik signala (repetitor) ali pa celo ustvarite lasten strežnik VPN na prenosnem računalniku ali namizju, po katerem se lahko na to priključi več naprav in terminal bo deloval na distribuciji signalov. Prvi dve rešitvi zahtevata finančne stroške in veliko lažje je ustvariti strežnik z lastnimi sredstvi operacijskega sistema (traja le nekaj minut).

  Post mortem

  Seveda zgoraj navedeno niso bile vse možne težave in z njimi povezane razmere. V večini primerov ne smete privlačiti metod, ki jih programska oprema popravi, ampak bodite pozorni na uporabljeno opremo, njeno pravilno povezavo in lokacijo. Če ni vidnega učinka, bo potrebno preveriti tako povezavo kot tudi nastavljene parametre.

  Sorodne publikacije