Kje dati tableto v pomivalni stroj: navodila

Pogosteje v gospodinjstvih kuhinj je čudež tehnologije kot pomivalni stroj. O vseh njegovih prednostih lahko pišete veliko, toda najprej se uporabniki pogosto vprašajo, kje naj dajo tabletke in kako najbolje uporabiti zdravilo za umivanje umazane posode. V članku boste našli informacije o tem, kje je predal za tablete v pomivalnem stroju Hotpoint Ariston in drugi modeli, in kako pravilno uporabljati to vrsto detergenta.

Kje je predel za tablete?

Pri razvoju proizvajalcev gospodinjskih aparatov želijo, da ga uporabnik čim bolj razjasni. Če se med postopkom pojavijo kakršna koli vprašanja, lahko odgovore na njih najdete v priročniku. Na žalost ljudje pogosto delujejo intuitivno, s pomočjo metode poskusov in napak. Takšni poskusi se včasih končajo v bedi. Zato morate najprej prebrati navodila in ugotoviti, kje v tableto pomesti tableto.


Tehnika različnih blagovnih znamk se razlikuje tudi od notranje naprave. Posoda za detergent se običajno nahaja na notranji strani vrat. Na voljo je predel za izpiranje, ki je običajno opremljen s pokrovom. Nekateri modeli imajo poseben indikator, ki označuje prisotnost ali odsotnost pomoči za izpiranje. V predelku za pralno sredstvo naložite gel ali ohlapno analogno. Odvisno od modela stroja lahko obstaja posoda za tekoči medij,kapsule ali prah ali posebni predel za brikete. Na primer, v Boschevem pomivalnem stroju so predelki precej oddaljeni drug od drugega. Na spodnji fotografiji lahko vidite, kako se na najnovejših modelih nahaja predelek najbolj vročega pomivalnega stroja Ariston.


Pri bolj zastarelih modelih uporaba kapsul "vse v enem" sploh ni predvidena, vendar se lahko uporabijo preprosti briketi. V tem primeru se sol in sredstvo za izpiranje kupita posebej. Pri tovrstnih pisalnih strojih je v zgornji košari vsebnik. Pri izbiri pomivalnega stroja je zaželeno, da ste pozorni na prisotnost predala za tablete 3 v 1.

Ali moram odpreti embalažo?

Vsaka tableta detergenta je pakirana v film, ki ga varuje pred vlago. Odgovorite na vprašanje, kako vstaviti kapsulo v paket ali ne, morda je vodilo za zdravilo. Če se ovoj raztopi, brikete postavimo v posodo za tabletke v pomivalnem stroju, ne da bi odstranili folijo. To je zelo priročno, ne potrebujete predhodnega brisanja rok. Embalaža za enkratno uporabo je na voljo v objektih Amway, Finish, Sodasan. Če odstranite embalažo, da preprečite mehčanje tabletke, poskrbite, da bodo vaše roke suhe.

Nianse uporabe tablet

Preden začnete uporabljati pomivalni stroj, jih veliko zanima vprašanje: katero zdravilo je bolje kupiti, kar je bolje - gel ali tablete, koliko pripravka je potrebno pri polni obremenitvi stroja in tako naprej. Če želite najti odgovore na ta vprašanja, morate poznati nekaj odtenkov uporabe tablet. Med izkoriščanjem številnih gospodinjugotovili, da je za nepopolno polnjenje pomivalnega stroja dovolj, da polo tableto položite v posodo v pomivalnem stroju. Ta možnost je primerna za kompaktni pomivalni stroj.
Druga pomembna točka pri uporabi kapsul je izbira načina pranja. Na primer, v navodilih za nekatere sodobne modele stroja je navedeno, v katerem načinu pranja je treba uporabiti tableto 3 v 1. Praviloma je to funkcija dolge ponore več kot eno uro. Če so doma majhni otroci, morate upoštevati pravila skladiščenja. Svetla embalaža in vrsta kapsul pritegnejo njihovo pozornost. Kemična sestava tabletke lahko zelo škoduje zdravju vašega otroka, ko ga poskušate jesti. Če tablete vsebujejo topno embalažo, se lahko pri doseganju vlage zgrnejo, zato jih shranite na suhem mestu.

Če tableta pade

Nekateri uporabniki se sprašujejo, če je normalno, da tableta pade iz prostora, morda je predal za tablete v pomivalnem stroju pokvaril. Način delovanja pomivalnega stroja je urejen tako, da se po aktivaciji kapsula izloči iz prostora in se postopoma raztopi v vodi. V nekaterih primerih za pospešitev postopka raztapljanja ljudje nalijejo tableto v prah. Pri detergentih 3 v 1 je v koreninah napačnega delovanja: sredstvo za izpiranje se sme uporabljati le v zadnji fazi korita, v nejasni obliki pa se to ne bo zgodilo. Ko začnete s programom, se torta vrže iz predala, vendar se mora to zgoditi na neki točki. Če se to ne zgodi, je razlog:
 • nepravilno položene posode, nekaj preprečuje odpiranje prostora;
 • je prižgal pokrov razdelilnika.
 • Kako pripraviti tableto?

  Nekateri uporabniki so dali tableto najbolj primerno, po njihovem mnenju, brez branja navodil. Drugi, nasprotno, so radovedni, kje naj dajo tableto v pomivalni stroj, tako da bo umivalnik učinkovit.
  Odgovor je preprost - lahko ga postavi katerakoli stranka v poseben oddelek, sredstva in proces njegove razpustitve pa nikakor ne vplivajo. Vendar je priporočljivo upoštevati naslednja pravila:
 • odstraniti je treba ostanke hrane iz plošč;
 • Pokrov posode, v katerem je orodje dodano, mora biti tesno zaprt.
 • Kje dati tableto v pomivalni stroj za izdelavo pomivalnega stroja visoke kakovosti? Čistost je bolj odvisna od načina pranja kot od postavitve sredstev. Izbrati morate dolg način z največjo obremenitvijo. Ne more se raztopiti za kratko pomivalno korito, orodje se bo umirilo na dnu, posode pa bodo slabo oprane.

  Analogno s tabletami - gel: kje vlijemo?

  Kje dati tableto v pomivalni stroj. Ugotovili smo. Toda kaj storiti s tekočim sredstvom? Mnogi uporabniki raje uporabljajo gel za jelo namesto tablet. Njegova prijava je odvisna od izbranega programa. Če je na primer nastavljen način "Predpranje", se izdelek vlije v prostor za pomoč pri izpiranju. Če se zažene način glavnega korita, se gel vlije v posodo za prašek ali druga detergenta. Algoritemtukaj se opravi naslednje:
 • jedi so naložene v skladu s pravili;
 • v količini detergenta v skladu z navodili, ki ste jih nalili v gel;
 • zažene stroj.
 • Mnogi uporabniki trdijo, da proizvajalec navaja odmerek, ki je zavestno bolj potreben. Če jo zmanjšate za četrtino, lahko dosežete enak rezultat, vendar hkrati prihranite. Tudi če so v sestavku sestavine mehčala, se sol priporoča v vsakem primeru.

  Sorodne publikacije