Nokia 6303 mobilni telefon: pregled, primerjava z konkurenti in pregledi

Pred desetimi leti je malo ljudi lahko ugibalo, da bo novost finskega podjetja Nokia 6300 postala legenda. Toda, kot se je čas pokazal, se je točno to zgodilo. Naprava uporablja noro priljubljenost in tako ljubil s kupci, da se je podjetje odločilo za izdajo več sprememb tega modela. Prvi je bil telefon z indeksom 6700. Uporabljal je inovativno tehnologijo, ki se je odražala v ceni. Druga različica je bila Nokia 6303 Classic. Praktično se ni razlikovala od prototipa. V cenovni kategoriji pripadajo "državnim uslužbencem". Imela je vlogo pri začetku prodaje. Kombinacija vrednosti in kakovosti je hitro pripeljala napravo v vodstvo. Kaj je edinstven mobilni telefon Nokia 6303? Razumimo skupaj.

Razvoj modela 6303 je sprva povzročil velik uspeh modela Nokia 6300. Proizvajalec se je odločil, da bo izkoristil to priljubljenost, v upanju na hitro uvedbo novega izdelka. In ni ga premagal. Po uradni predstavitvi je Nokia 6303 Classic prišla na prodajno mesto, kjer ga je kupec lahko kupil na skoraj isti ceni kot prejšnji. Spremenjeno kopijo so takoj opazili ne le strokovnjaki, ampak tudi navadni ljudje. V svetu tehničnega razvoja je naredil hrup. In to je pripeljalo do dejstva, da je novi model popolnoma zasenčil svojega predhodnika.

Značilnosti oblikovanja

Vsak nov izdelek podjetij za proizvodnjo mobilnih naprav je v središču pozornosti. To potrjujejo številni pregledi in pregledi,objavljeno na internetu. Telefoni Nokia 6303 Classic so postali tudi junaki razprave naenkrat. Prva stvar, ki si zasluži pozornost, je oblikovanje. Navsezadnje privlači večino svojih strank.

Model izgleda navzven dovolj trdno, vendar ne strogo. Poenostavljeno telo, prvotna oblika mehke tipke zagotavlja eleganco. Na voljo so možnosti v črni in srebrni barvi. Omejena izdaja Gold Edition. Za ljubitelje živahnih rešitev so roza primeri - Nokia 6303 C (Illuvial Pink Collection). Izgledajo precej glamurozno. Barva ohišja je črna. Pink se uporablja za upravljanje krmilne palice, zvočnika, osvetlitve ozadja številske tipkovnice. Na zadnji strani te barve je prvotni vzorec, ki je služil kot prototip za oblikovanje mnogih modelov.

Za primer razvijalci so izbrali dva materiala - plastiko in kovino. Zahvaljujoč kompaktni velikosti (1088x462x117 mm) je naprava popolnoma v roki, popolnoma ne zdrsne. Površina je odporna na mehanske poškodbe, zato so lastniki le redko pridobljeni. Upravljajte svoj telefon Nokia 6303 z eno roko, brez strahu pred nenamernim padcem. Naprava tehta manj kot 100 gramov. In ker so nekateri deli ohišja narejeni iz kovine, lahko z gotovostjo rečemo, da so razvijalci naredili odlično delo za doseganje optimalne učinkovitosti. Sprednja plošča je sestavljena iz dveh blokov. Prva (zaslonska in programska tipka) je uokvirjena z zaobljenimi robovi. Njegova površina je prekrita s steklom. Drugi blok je tipkovnica. Zaseda tretji del celotnega obrazaplošče Originalni telefon Nokia 6303 je videti kot gladek prehod med temi bloki. Večina lastnikov prepušča veliko pohvalnih recenzij zahvaljujoč dobro zasnovanemu dizajnu.
Na zadnji strani so funkcionalni elementi na vrhu. Na eni liniji se oddajajo zvočnik, dvo-položajna bliskavica in objektiv kamere. Nad njimi je ime proizvajalca podjetja. Pod oknom kamere so informacije o ločljivosti matrike.

Stranske tipke in priključki

Stranske stranice in konci modela so opremljeni z vsem, kar potrebujete. Glasnost "QC" je na običajnem mestu - na desni strani. Ta lokacija je najbolj primerna, saj lahko z eno roko prilagodite zvok na telefonu Nokia 6303. Povratne informacije uporabnika so potrditev. Reža za pomnilniško kartico je pod zadnjim pokrovom, zato jo morate odstraniti za namestitev bliskovnega pogona. Na levi strani ni funkcionalnih elementov. Gumb za vklop je prikazan na zgornjem koncu. Ta lokacija je značilna za finske proizvajalce. Na dnu so trije priključki: prvi - za polnilec (2 mm), drugi - za slušalke (35 mm) in tretji - vrata microUSB.

Izvedba

Proizvajalec ne shrani celotnega kompleta. To lahko vidite tako, da pogledate v polje. Mnogi uporabniki v svojih pregledih so opazili prisotnost vseh pomembnih elementov. Poglejmo, kaj je vključeno v paket.


 • Najprej in predvsem Nokia 6303.
 • Navodila in garancijska kartica morajo biti vključena v komplet.
 • Odstranljiva polnilna litij-ionska baterija, model - BL-5CT, zmogljivost 1050 mag.
 • CA-101 je kabel USB za povezavo z računalnikom.
 • Polnilnik AC-8).
 • Stereo slušalke z žično vrsto (WH-102).
 • Odstranljiva pomnilniška kartica microSD z 1 GB pomnilnika.
 • Škatla za pakiranje je okrašena v svetlo sivi barvi. Na sprednji strani je uporabljen oranžen barvni naglas. Na voljo je tudi slika telefona, ime modela in proizvajalca. Precej dvoumno mnenje lastnikov je povzročilo dolžino kabla USB. Je zelo kratek, zato je nerodno priključiti napravo na sistemsko enoto računalnika. Tudi nekateri uporabniki so opazili pomanjkanje adapterja za pomnilniško kartico. Vendar pa tega ne moremo imenovati za precejšnjo pomanjkljivost, saj bi lahko dodatne komponente pomembno vplivale na stroške, kar bi znatno povečalo vrednost trgovine na drobno.

  Zaslon

  Da bi bili prepričani v kakovost mobilne naprave, je priporočljivo kupiti samo originalni model. Nokia 6303 ni izjema. To bo odvisno od značilnosti telefona. Razmislite, kako je originalna različica finskega proizvajalca opremljena z zaslonom.
  Kot večina drugih telefonov s tipkami, se ta naprava ne more ponašati s pametnim zaslonom. Če pa menite, da je bil model razvit leta 2009, se lahko lastnosti v celoti pripišejo inovaciji. Zaslon diagonala je 22 palcev. Med izdelavo je bila uporabljena tehnologija TFT. Temelji na kakovostni matrici, ki lahko prikaže več kot 16 milijonov barv. Glede na majhno količinodiagonal, računati na visoko dovoljenje ni vredno. V tem modelu je le 240x320 px. Kar zadeva barve, so vsi odtenki nasičeni in živahni, uporabniki ne opazijo popačenja. Zaslon je svetel na soncu, vendar informacije ostajajo berljive. Zaslon lahko vsebuje 12 vrstic, od tega 3 uradne. Število besedil je odvisno od velikosti pisave. Ta funkcija je na voljo uporabniku za prilagoditev.

  Tipkovnica

  Telefon Nokia 6303 je naprava, opremljena z mehanskimi kontrolnimi gumbi. Tipkovnica je majhna, vendar je uporaba digitalne enote zelo priročna, saj imajo vsi ključi posamezno lokacijo. Razdalja med njimi je izbrana popolnoma. Prikličite besedilo ali številko v eni roki. Oblika gumba je ovalna, enostavna za pritiskanje. V primerjavi s predhodnikom se je njihova višina znatno zmanjšala. To je povečalo raven udobja med delovanjem. Vsaka tipka je označena, ko je telefon vključen. Pod katerimkoli kotom so informacije popolnoma vidne. Nadzorna plošča je predstavljena s tremi gumbi. Dve mehki tipki sta nameščeni dvakrat. Zgornji del je odgovoren za hiter dostop do aplikacij (lahko jih izbere sam uporabnik), spodaj - funkcija sprejema in ponastavitve klica. Krmilna palica je programirana v petih položajih - štiri puščice in osrednji pritisk.

  Avtonomija

  Vsi telefoni Nokia 6303 Classic so od potrošnikov prejeli veliko pozitivnih ocen za čas trajanja baterije. V navodilih proizvajalca je navedenonaslednje številke:
 • Video način: snemanje - malo več kot 2 uri, ogled - 35 ur.
 • Avdio način je približno en dan.
 • Pripravljenost - 18-19 dni.
 • Način aktivnega pogovora - 7 ur
 • Če želite popolnoma napolniti akumulator, ne bo trajalo več kot 2 uri. Kaj pravijo uporabniki v svojih ocenah trajanja baterije tega modela? Najprej je treba opozoriti, da so neodvisni preskusi pokazali rezultate, ki se ne razlikujejo veliko od tistih, ki jih je navedel proizvajalec.
 • Predvajanje videa - 3 ure
 • surfanje po internetu - približno 3 ure.
 • Zelo lepo je, ko razvijalci ne precenjujejo dolžine dela in kupci lahko v celoti cenijo napravo.

  Komunikacije

  Nokia 6303 (glej sliko v članku) je opremljena z različico "Blues" 2.0. Prenos podatkov se izvaja s hitrostjo 100 Kb /s. Opazili so težave pri delu uporabnikov. Glasba se predvaja hitro, brez zavor. Komunikacija z osebnim računalnikom vključuje kabel USB. Po eni strani ima standardni vtič, v drugi - "mikro". Hitrost prenosa - 1 Mb /s. Uporabniku so na voljo trije načini povezave:
 • PC Suite. Za sinhronizacijo z računalnikom morate namestiti program. Delo s podatki je neposredno prek vmesnika pripomočka.
 • Shranjevanje podatkov. Namestitev gonilnika ni potrebna. Operacijski sistem samostojno prepozna napravo in uporabnik dobi dostop do pomnilnika telefona in odstranljive napravepogon
 • ​​
 • Tiskanje. Ta način je namenjen hitremu tiskanju fotografij, shranjenih v telefonu.
 • Nokia 6303: specifikacije fotoaparata

  Ta model je dobil odlično kamero. Temelji na 32-megapixel matriki. Kakovost fotografij je dobra, saj so razvijalci zagotovili samodejno ostrenje in LED bliskavico. V nastavitvah lahko izberete obliko slike - visoko, osnovno in normalno. Kamera je opremljena s časovnikom. Njegov interval je 10 sekund. Število fotografij je 3. Meni ima več učinkov, zaradi katerih lahko uporabnik ureja fotografije. Obstaja tudi več funkcij, ki pomagajo izboljšati kakovost slik. Med njimi sta ZUM, White Balance, Brightness /Contrast Adjustment. Fotografijo lahko shranite na pomnilniški kartici in na telefonu. Pritrditev slike se izvede s pritiskom na osrednji gumb na krmilni ročici. Najbolj udoben položaj je vodoraven. Z njim se strinjajo vsi lastniki tega modela. Glede povratnih informacij o kakovosti fotografij se pogledi razlikujejo. Glavni problem je pravilna izbira razsvetljave. Obstaja tudi opomba glede svetlosti bliskavice. V temi, kakovostna fotografija ne bo delovala - veliko hrupa. S fotoaparatom lahko snemate video. Videoposnetki so posneti kot 3GP. Trajanje ni časovno omejeno. Videoposnetek lahko odstranite, dokler se na pomnilniški kartici ali telefonu ne konča prosti prostor. Pri predvajanju zapisa na prikazovalni napravi se slikovna pika ne razbije. Na velikem zaslonu računalnika ali prenosnega računalnika je kakovost bistveno slabša, vendar nekritična.

  Konkurenčni modeli

  Z Nokia 6303samo dva modela lahko resno tekmujeta. Prvi je njegov predhodnik, naprava z indeksom 6300. Drugi je telefon C510 nič manj znana družba Sony Ericsson. Glede na to, da je Nokia 6300 z izdajo novega modela začela postopoma odmikati, zato ni bila še posebej sposobna tekmovati z novim izdelkom. Kupci so se hitro odločili za izbiro spremenjene različice. Toda s Sony Ericsson C510, je bilo rivalstvo. Vsak od teh modelov je imel svoje adute. Kot je za Nokia 6303, kupec podkupil visoko kakovosten kovinski kovček, odlične karakteristike baterij, standardne priključke (ni potrebe po uporabi adapterjev), napreden predvajalnik, možnost daljinske kontrole glasbenih posnetkov, glasovnih možnosti na daljavo prek slušalk. Tudi priljubljena podpora za običajne formate pomnilniških kartic je bila pomembna prednost. Kot je za Sony Ericsson C510 konkurenta, razvijalci ponujajo tudi zelo dobre rezultate. Podpira velike izmenljive pogone (do 8 GB), večopravilne aplikacije Java, zmožnost dela z omrežji tretje generacije, napredno programsko opremo. Nekateri uporabniki verjamejo, da bi model Nokia 6303 lahko tekmoval z modelom Samsung C5212 DUOS. Za razliko od finske naprave korejščina podpira dve SIM kartici. Kakovost materialov (plastika proti kovini) in ločljivost fotoaparata pa sta močno slabša, zato je ne moremo obravnavati kot resnega konkurenta.

  Prednosti in slabosti

  Ob preučevanju številnih pregledov resničnih ljudi lahko ustvarite seznam prednosti in slabosti tega modela. Za zaslugevključujejo:
 • cenovno dostopno vrednost;
 • zanimivo oblikovanje z notami modernizma;
 • majhne dimenzije;
 • uporaba kovinskih elementov v primeru;
 • teža;
 • prvotna zasnova programskih tipk in priročnost številčne tipkovnice;
 • razširjena funkcionalnost;
 • življenjska doba baterije brez ponovnega polnjenja;
 • Vendar pa so slabosti, po mnenju kupcev, naslednje:
 • nepopoln imenik;
 • nepopoln celoten sklop;
 • pomanjkanje večopravilnosti;
 • ni mogoče napolniti naprave prek kabla USB, priključenega na računalnik.
 • Slednje merilo je postalo glavna pomanjkljivost, saj je ta priključek priznan kot standard za vse polnilnike brez izjeme. Pomanjkanje takšne podpore prinaša veliko neprijetnosti.

  Zaključek

  Če povzamemo, lahko rečemo, da je Nokia 6303 odličen telefon, ki se uporablja predvsem za izdelavo in pošiljanje sporočil. Funkcionalnost naprave močno povečuje zmogljivosti, tako da jo uporabniki lahko uporabljajo za zabavo, igre, poslušanje glasbe, fotografijo in še več. Dodatna programska oprema je na voljo za namestitev iz interneta. Vendar pomnilnik ni treba popolnoma napolniti, saj lahko pride do težav z napravo Nokia 6303 Classic. Firmware ne uspe, zato se telefon obnaša neustrezno - samostojno se vklopi /izklopi, zamrzne. V tem primeru je priporočljivo, da napravo preprosto posodobite. To storite tako, da ga povežete z računalnikom s programsko opremo PC Suite. Če to ne pomaga, se morate spremenitifirmware Prenese samo na uradni strani. Preverite različico in združljivost, saj lahko samonosilna strojna programska oprema telefona popolnoma onemogoči delovanje. Če pride do take težave, tudi v servisnem centru naprava ni obnovljena.

  Sorodne publikacije