Kako nadgradite iTunes na najnovejšo različico?

Trenutno lahko najdete več kot ducat različnih medijskih predvajalnikov. Eden od najbolj priljubljenih med njimi je iTunes, katerega razvijalci redno dodajajo novo funkcijo. V zvezi s tem imajo uporabniki programa pogosto vprašanje, kako je mogoče nadgraditi iTunes.

Kaj je iTunes

ITunes je razvoj podjetja Apple in se brezplačno distribuira za operacijske sisteme Windows in MacOS. Z njim lahko uporabniki organizirajo in predvajajo različne večpredstavnostne datoteke, prav tako pa jih lahko tudi kupijo v trgovini podjetja iTunes Store. Adapter medijev se lahko izvaja na večini naprav Apple in podpira pretakanje pretočnih predstavnosti.


Načini nadgradnje iTunes-a

Visoka funkcionalnost programa je eden od razlogov za veliko popularnost programa. Vsako leto mu razvijalci dodajajo nove priložnosti, vendar pa je treba, kot je bilo že prej povedano, za dostop do njih iTunes nadgraditi. Na tej stopnji imajo nekateri uporabniki aplikacije težave. Če želite posodobiti iTunes na najnovejšo različico, lahko izberete enega od več načinov. Dva od njih pomenita prisotnost internetne povezave pred začetkom posodobitve - oba algoritma zagotavljata avtomatsko namestitev programa, tretja pa je primerna za uporabnike, katerih naprava je zunaj omrežja.

Samodejno posodabljanje

Dva načina, ki zahtevata internetno povezavo, sta zelo podobna. Prvi je najpreprostejši. Kdaj?Zagon programa, če je posodobitev, ponavadi pops up okno vas prosimo, da nadgradite različico iTunes. Po videzu je potrebno izbrati gumb "Download iTunes", ki bo samodejno namestil program.
Če je v nastavitvah samodejno iskanje nove različice programa onemogočeno, morate iti v razdelek "Pomoč", kjer morate izbrati element "Posodobitve". V oknu se prikaže seznam programov, ki imajo novejšo različico. Če izberete element z imenom iTunes, kliknite gumb »Namesti 1«, ki zažene program samodejnega posodabljanja.


Neposredni prenos

Tretji način je za tiste uporabnike, ki ne vedo, kako nadgraditi iTunes na svojih računalnikih, ni internetne povezave. Ročno nalaganje:
 • Če greste na uradno spletno stran Apple, boste našli razdelek iTunes.
 • Na zgornji plošči morate izbrati element "Prenos".
 • Na strani so opisane sistemske zahteve za namestitev programa, in če jih naprava popolnoma zadovolji, lahko namestitveno datoteko prenesete s klikom na gumb »Prenesi«.
 • Po prenosu morate datoteko prekopirati na katero koli prenosno napravo, na primer pomnilniški ključek USB ali CD-ROM, ki ga boste morali v prihodnje vstaviti v računalnik.
 • Ko odprete shranjeno datoteko, zaženete namestitveni program in po navodilih začnete postopek posodabljanja.
 • Po tem morate samo počakati, da se namestitvena datoteka dokončaznova zaženite računalnik.

  Težave s posodobitvijo

  Včasih, če želite nadgraditi ali znova namestiti iTunes, lahko naletite na težave, ki se najpogosteje rešujejo:
 • Pomanjkanje skrbniških pravic.
 • Pri zagonu namestitvene datoteke lahko uporabnik vidi sporočilo o pomanjkanju pravic za namestitev programa. Če želite posodobiti ali namestiti iTunes, morate v tem računu pridobiti skrbniške pravice ali pa uporabnika, ki je lastnik, prositi za namestitev.
 • Konflikt sistema.
 • Drug pogost vzrok je konflikt programa s sistemom. Eden od dejavnikov je lahko datoteka, ki je bila prenesena na drugo platformo - v tem primeru posodobitev ne bo delovala. Poleg tega je lahko vzrok pomanjkanje nadgradnje sistema, saj novejše različice iTunes vključujejo vse nove zahteve. V tem primeru morate pred namestitvijo programa nadgraditi operacijski sistem.
 • Stara različica.
 • Pogosto, ko poskuša posodobiti iTunes, uporabniki ne morejo namestiti zaradi starejše različice programa na napravi, za razliko od prenesenega. Če se želite vrniti na starejšo različico, odstranite nameščeno in nato znova zaženite računalnik, da nastavite želeno.
 • Virusi in antivirusi.
 • Poleg zgoraj opisanih težav je težava pri namestitvi posodobitve lahko tudi prisotnost virusov na napravi, ki bodo blokirali zagonnamestitveno datoteko. Da bi rešili ta problem, je dovolj, da preverite sistem za zlonamerno programsko opremo in jo nato očistite. Vendar včasih celo protivirusni programi sami povzročijo neuspešne posodobitve. V nekaterih primerih protivirusni program zaznava posodobitve iTunes kot grožnjo - v tem primeru morate onemogočiti zaščito pred zagonom programa in nato znova zagnati računalnik.

  Sorodne publikacije