Uriel Septim: biografija, zaplet, citati, liki, gostje in igranje

Nihče ne ve, kako je njegova mladost prestala. V bistvu je bil blizu svojega očeta - takrat je bil Pelagius Septim I. Ko je oče umrl, je bil knez star le 22 let in bil kronan. Mladi Uriel je pogumen in pogumen, včasih celo nepremišljen, a zelo pameten. Odlikovali so ga dejstvo, da je lahko razširil imperij in okrepil njegov vpliv. Še posebej na vzhodu, kjer so prevladovale lokalne tradicije.

Uriel je prišel na oblast leta 368 in vladal več desetletij do svoje smrti leta 433. Urielov odbor je bil zaznamovan z veliko spremembo na kontinentu Tamriel: imperij je postal edina država, ki se je razširila po celini.
Na zemljevidu - kontinent Tamriel. Med njegovo smrtjo je bila Pelagia Tamriel v procesu združevanja pokrajin. Uriel je poskušal nadaljevati to integracijo, sledil je agresivni politiki znotraj cesarstva in v njegovi okolici. Uriel Septim VII je zaupal svojemu pomočniku, svetovi pa so bili zelo koristni. Takratni pomočnik je bil čarovnik Jagar Tarn. Cesar mu je močno zaupal in nagrajen z velikimi silami, kasneje pa se je izkazalo, da je to storil zaman.


Osebno življenje

Tako se je izkazalo, da se je Kaula Voria praktično poročila z njim. Bila je čudovito dekle, vendar je bila njena narava popolnoma nasprotna. Po določenem času sta zakonca začela strašno zavračati drug drugega in se nista mogla sporazumevati. Kljub temu so dobro razumeli svojo dolžnost, zato je Kaula rodilamožu otrokom: 3 sinov. Čeprav je bila Voria lepa in očarljiva ženska, je ljubila in spoštovala ljudi, cesarica sama je bila globoko neprijetna, arogantna, ambiciozna oseba. Uriel je obžaloval svojo napako, zato je rodil izvenzakonskega sina po imenu Martin, ki ga je kasneje spremenil na prestol. Odnosi med zakoncema so postajali vse bolj neznosni, njihovi trije otroci pa so morali opazovati to nesrečo.


Izdaja

Uriel se je začel ukvarjati z grožnjami in različnimi posli. Hlali je dal določen status. Ko je Jagar spoznal, da je njegov učenec presegel, je bil izdan. Magijo je uporabil, da je poslal Emiliana Tamriela v Oblivion.
Uriel je imel prilagodljiv um: gospodarski razvoj v Morrowindu je zgled. Vendar je postal preveč ponosen in samozavesten. Te lastnosti so postale ključ do Jagarja Tarnja, ki je pridobil popolno zaupanje, kar je pripeljalo do izdaje in zapiranja v Oblivion. Ko je Tarn prisvojil prestol imperija, je minilo temno obdobje, znano kot Imperial Simulacrum.

Zavest

Uriel je preživel deset let v pozabi, ko je leta 389 padel na Obilion in se vrnil na 399
.
Trdil je, da se čas, preden je bil v zaporu, ne spomni ničesar, samo različne nočne more in sanje. Pojasnil je, da je sam sanj in da nima pojma o resničnosti, da se ne spominja sanj in nočnih mor o izdelavi, a občasno opisuje podrobnosti nočnih mor, ki jih je imel.

Imperial Simulacrum

Tarn ni vedel ničesar o tem, kako vladati imperiju. Pokrajinese je začel boj, prav tako pa je prišlo do recesije v gospodarstvu. Začeli so se pogosto nemiri, pojavili so se uporniki. Zaradi tega se je kraljica Barensia odločila govoriti s cesarjem, vendar je spoznala, da je zadeva nečista. Ker je bila temna vilina, ni imela naloge vedeti, da v resnici ni Pan, ampak Jagar. Prav tako se je naučila, da je čarovniški vir moči osebje kaosa.
To osebje je bilo razdeljeno na 8 delov in vsaka je skrita v različnih provincah. V zaporu so našli zapornika, ki je bil poslan, da poišče palico. To je naredil, zbral artefakt, po katerem je bila čarovnica odstranjena. Uriel VII se je mogel vrniti na prestol in spregovoril junaka, da mu je dal ime večnega prvaka. Od takrat bo večni prvak desna roka cesarja in bo sposoben narediti različne stvari, ki so usmerjene v korist cesarstva. Večni prvak - dirka in spol sta določena s strani igralca.

Wardenfell

Uriel je po izpustitvi naredil dva dosežka: čudež sveta - majhna kraljestva so postala urejena okrožja; kolonizacijo Vardenfell, pod predsedstvom kralja Helles Morrowinde in Barentsa.
Na zemljevidu - Wwardfenl, otok v provinci Morrowind. Ko je cesarstvo vstopilo v obdobje miru in blaginje, je Uriel uspel pritegniti Morrowindovo pozornost. Uriel Septim 7 je lahko koloniziral to mesto, zato je Imperij znova povečal svoj vpliv. Cesar je izvedel, da obstaja nekaj prerokbe o junaku Nerevarina. Po branju vseh pogojev te prerokbe je našel zapornika, ki je izpolnil vse te pogoje. Imenovanje cesarja je biloUspešen, ker je Nerevarin uspel doseči veliko, še posebej pa je premagal Dagota Ura. Niso vsi razumeli dejanja cesarja, v resnici pa je storil vse po svojih sanjah. Vsi so bili preroški in morda je bilo to zaradi dejstva, da je Uriel Septim v Oblivionu preživel veliko časa.

Zadnja prerokba

Vedel je, da bo kmalu umrl. Celo pisal je, da je bil več kot 60 let vladar celine, videl je lastne oči Vrata pozabljanja, vendar je prišel njegov čas. Sodišče je bilo star 433 let, ko se je končalo tretje obdobje. In tudi prišel do konca življenja cesarja. Ugotovil je, da so morilci napadli njegove sinove - Mitska Dawn je to naredila z določenim namenom: Merounes Dagon je moral iti skozi vrata Obliviona.
Ampak dediči Septime so se vmešali. Sektarji niso vedeli, da je cesar postal zelo zvit in zavarovan: imel je nezakonitega sina, o katerem nihče ni vedel, da je bila celina rešena, ko je vladar v sanjah videl enega od zapornikov, je temu človeku dal amulet kraljev in ga prosil, da mu posreduje amulet kraljev. sin, da bi imel pravico do prestola. Uriel se je pojavil v igri Elder Scrolls v naslednjih različicah: Arena, II, III, IV.

Na kratko o religiji

V bistvu častijo Devet bogov, ki predstavljajo različne vrline in sile. Obstajajo pa tudi druge religije - Nordova vera. Drugo glavno prepričanje je čaščenje Daedre, bogov prvih načel, ki so potekali pred devetimi in so dobri in zli. Služijo kot glavna gonilna sila v igri, prihod Daedre v smrtnost je glavna zgodba in ponavadi je uspešnost nekaterihprerokba Meroun Dagon - škof uničenja, eden od gospodov Daedre. Skupno takih gospodarjev 17. Sovražnik smrtnikov je večkrat poskušal osvojiti fizični svet. Trdno sem prepričan, da je Tamriel fizični načrt Obiliona in zato pripada njemu. Že ob koncu prve dobe je že posredovala v prestolnici Mornhold. S Tarnoyjem se je strinjal in mu pomagal ujeti prestol.

V templju enega ognjenega zmaja gre v smrt vsakega cesarja. Ustvaril ga je Akatosh iz krvi njegovega srca. Dragonfire Fire zaščititi klan fizično od vseh nesmrtnih kraljestev. Medtem ko gori, Dadra ne more trajno obstajati v Tamrielu in portali v Obilionu so nemogoči. Medtem ko Septimus nosi Amulet kraljev, bo Zmajski ogenj zgorel kot simbol za vse ljudi in bogove. Da bi odprli vrata Obliiona in dal Dagonu priložnost, da vrne Tamriela, nameravajo sektaši "Mitski sončni vzhod" ubiti vse Septimane, ker je njihova kri zapirala vrata. Morajo jih odpreti zunaj Brume, da bi uničili tempelj škofa v oblaku.

Starejši svici IV

Uriel Septim VII upravlja Tamriel. Igra se odvija v 433 letih. Začetek igre pokriva zadnje ure Urielove vladavine, ki junaku daje amulet kraljev, preden jih ubije bodalo. Cesar je po zaslišanju o nedavnem usmrtitvi svojih sinov poskušal pobegniti skozi mrežo prelazov pod imperialnim zaporom. Uriel se je zavedal bližajoče se smrti, zrušene grožnje Tamrielu in pomembnosti zaprte celice, ki je vsebovala tajni prehod. Malo pred smrtjo cesar razkrije skrivnostnega zapornika (svojeganezakonskega dediča, ki ohranja upanje, da se bo rod Septimov lahko nadaljeval. Smrt cesarja je sprožila vdor Tamriela iz Mehrun Dagona. Pojasnjeno je, da medtem ko cesar nosi amulet kraljev in zmajev, ogenj gori, zlobne sile ne morejo ven.
Smrt cesarja Uriela Septima je omogočila, da je prekinil pregrado med Tamrielom in Obilionom in razglasil konec obdobja, v katerem je Uriel prispeval. Naslednik Uriel Martin služi v templju v Kwacheju. Gremo tja in pridemo na Ergo na poti. Tam boste spoznali, da je mesto ena od kajenih ruševin. In na hribu so se naselili begunci. Stražarji so taborišče za vrati in vrata Obiliona so odprta. Daeders so uporabili tako prijazno vabilo in so prišli ven. Martin bo kmalu izvedel. Toda Daedra se ne zlomi, ustrelili so Amulet kraljev in morali bi ga obrniti nazaj. Igra uporablja citat Uriel Septima iz igre Shakespearovega "Julija Cezarja".
V originalu je Uriel VII prejel glas Patricka Stewarta (na sliki), v ruski različici pa je govoril Andrei Yaroslavtsev.

Sorodne publikacije